Ha megindul a szülés, akkor mentő, vagy kocsi?
Ha a magzatvíz elfolyik kötelező mentőt hívni, ha fájások vannak mehetsz kocsival.
2 hetes kisfiú anyukája
Ha megindulnak a fájások telefonálj a szüleidnek, ők elmennek érted és irány a kórház.
Sajnos a mentő rohadtul tud rázni tapasztalatból mondom, inkább álljanak mindig készenlétben a szüleid!
Én azért születtem otthon anno, mert az egyik mentős a szomszéd utcába lakott.Úgy voltak vele hogy egy szülés sokáig tart, bele fér még egy kávé.Hát én meg siettem, mire megérkeztek 10 perces voltam. :)
Nekem koraszülésem volt placenta leválás miatt.Én csak a helyi eü központba vitettem magam párommal, gondoltam hogy majd ott hív az orvos mentőt, és gyorsabban meg biztonságosabban bejutok a kórházba.Párom 5 perccel az engem szirénázva vivő mentő után indult el, és 10 perccel előbb ott volt a kórházba mint én.
Én ezek után a tapasztalatuk után azt mondom inkább kocsi, meg ha én lennék még egyszer terhes szerintem akkor is inkább neki állnék tömegközlekedéssel elindulni, mert azzal legalább be is érek. :)
Legyen befogadó nyilatkozatod, amennyiben nincs fogadott dokid (a kórház állítja ki.
Ez azért kell, mert máskülönben nem biztos, hogy abba a kórházba visz a mentő, amelyikben szülni akarsz.
Érdekes válaszok. Én a tőlünk 65 km-re lévő kórházban szültem. Mindkétszer elfolyt a magzatvíz és úgy vittek át. A lényeg, ha elfolyik a víz, akkor ne ülj, hanem dőlj hátra az ülésben! Mert ülve veszélyes.
Második szülésemnél marha nagy dugót fogtunk ki, ráadásul elég erősen jöttek a fájások is, 50 km-t símán kibírtam, a nagyváros már kellemetlen volt, a kezemben volt a telefon, mert ha úgy éreztem volna, anyu leállt volna valahova és jöhetett a mentő, de szerencsére kibírtuk, ráadásul még a kórházban 2 órát vártunk a babára:)
Köszönöm a válaszaitokat!
Amúgy anyukám szülésznő volt, mielőtt elment orvosnak, szóval jó kezekben lennék így is úgy is. :)
Szóval csak akkor kell mentőt hívni, ha vészhelyzet van. De vajon honnan tudom majd, hogy vészhelyzet van-e vagy sincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!