Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha megindul a szülés, akkor...

Ha megindul a szülés, akkor mentő, vagy kocsi?

Figyelt kérdés
Nekünk nincs kocsink, de szüleim kb tíz percre laknak tőlünk, ők tudnának bevinni. Vagy inkább hívjak mentőt, ha eljött az idő?

2012. szept. 9. 18:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
22%

Ha a magzatvíz elfolyik kötelező mentőt hívni, ha fájások vannak mehetsz kocsival.

2 hetes kisfiú anyukája

2012. szept. 9. 18:08
 2/16 anonim ***** válasza:

Ha megindulnak a fájások telefonálj a szüleidnek, ők elmennek érted és irány a kórház.

Sajnos a mentő rohadtul tud rázni tapasztalatból mondom, inkább álljanak mindig készenlétben a szüleid!

2012. szept. 9. 18:13
 3/16 anonim ***** válasza:

Én azért születtem otthon anno, mert az egyik mentős a szomszéd utcába lakott.Úgy voltak vele hogy egy szülés sokáig tart, bele fér még egy kávé.Hát én meg siettem, mire megérkeztek 10 perces voltam. :)

Nekem koraszülésem volt placenta leválás miatt.Én csak a helyi eü központba vitettem magam párommal, gondoltam hogy majd ott hív az orvos mentőt, és gyorsabban meg biztonságosabban bejutok a kórházba.Párom 5 perccel az engem szirénázva vivő mentő után indult el, és 10 perccel előbb ott volt a kórházba mint én.

Én ezek után a tapasztalatuk után azt mondom inkább kocsi, meg ha én lennék még egyszer terhes szerintem akkor is inkább neki állnék tömegközlekedéssel elindulni, mert azzal legalább be is érek. :)

2012. szept. 9. 18:22
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Nos, ha csak rendszeres fájásaid vannak, akkor a szüleid autója is remek. Ha elfolyt a víz, akkor mentő. Lehet, hogy ahogy az utolsó is mondja, lassabban ér be, de többet tehet érted egy mentős, mint az apukád vagy anyukád, ha megindul a szülés.
2012. szept. 9. 18:53
 5/16 anonim ***** válasza:
Nekem a saját dokim azt mondta, ha már be van ékelődve a baba feje (és nekem már 32 hetesen teljesen be volt, hamarabb is kezdtem nyílni emiatt), akkor ha elfolyik a magzatvíz, akkor is nyugodtan menjünk kocsival és rohanni se kell. Pedig fél órára volt a kórház :) Elfolyt, elindultunk, és ott is csak annyi történt, hogy megvizsgáltak és mondták, sétálgassak, nézzek TV-t, várjak :D
2012. szept. 9. 19:37
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kocsi. Nem nagyon értem, hogy miért kéne mentőt hívni ha elfolyik a magzatvíz, akár 24 órát is kibír a baba magzatvíz nélkül. Ha esetleg nem átlátszó színű a víz akkor tempósan indulni kell de még akkor sem kell mentő.
2012. szept. 9. 19:38
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
nem értem, miért kellene mentő, ez nem vészhelyzet. Még sok-sok idő eltelik, mire meglesz a baba. Nekem is elfolyt a magzatvíz, de eszembe sem jutott mentőt hívni, pedig rendszeres fájásaim voltak. Ha baj van, mint amit az előző írt, hogy leválik a méhlepény, na akkor mentő. De különben nem kell, beérsz kocsival simán, csak ne te vezessél.
2012. szept. 9. 19:41
 8/16 anonim ***** válasza:

Legyen befogadó nyilatkozatod, amennyiben nincs fogadott dokid (a kórház állítja ki.

Ez azért kell, mert máskülönben nem biztos, hogy abba a kórházba visz a mentő, amelyikben szülni akarsz.

2012. szept. 9. 19:43
 9/16 anonim ***** válasza:

Érdekes válaszok. Én a tőlünk 65 km-re lévő kórházban szültem. Mindkétszer elfolyt a magzatvíz és úgy vittek át. A lényeg, ha elfolyik a víz, akkor ne ülj, hanem dőlj hátra az ülésben! Mert ülve veszélyes.

Második szülésemnél marha nagy dugót fogtunk ki, ráadásul elég erősen jöttek a fájások is, 50 km-t símán kibírtam, a nagyváros már kellemetlen volt, a kezemben volt a telefon, mert ha úgy éreztem volna, anyu leállt volna valahova és jöhetett a mentő, de szerencsére kibírtuk, ráadásul még a kórházban 2 órát vártunk a babára:)

2012. szept. 9. 20:27
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Amúgy anyukám szülésznő volt, mielőtt elment orvosnak, szóval jó kezekben lennék így is úgy is. :)

Szóval csak akkor kell mentőt hívni, ha vészhelyzet van. De vajon honnan tudom majd, hogy vészhelyzet van-e vagy sincs?

2012. szept. 9. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!