Megbirkóznék a terhességgel?
Nagyon szeretnénk már kisbabát, de egy kicsit félek, hogy bírnám-e. 22 éves vagyok, és elég sovány. Nem tudok hízni, ilyen az alkatom. Bár a magasságom megvan hozzá, de elég zavaró. A lényeg, hogy elég gyenge is vagyok, bár járok futni, úszni, próbálok sokat enni, de sajnos ez családi vonás, mindenki 30 éves korától kezdett el hízni apai ágon..
A fájdalomküszöböm is elég alacsony, és nem tudom, hogy mennyire viselném a hát-, derékfájást, stb..
Van itt hasonló fiatal/gyenge anyuka, aki gyereket vállalt esetleg?
Nem kell ennek ekkora feneket keríteni, szerintem.
Két gyereket hordtam ki és szültem meg, és egyik se volt aprócska. :)
Az első 4-5 hónapban alig van pocak, később se annyira elviselhetetlen teher, hogy ne lehetne elbírni. Kirándultunk, kertészkedtem, fociztam a gyerekkel (mikor a másodikat vártam) hazacipeltem a bevásárolni valót, stb. Egyáltalán nem olyan "jajj de beteg vagyok, hogy fogom túlélni" állapot, mint amilyennek te elképzeled. Egy nagy gyerek se több 4 kilónál, az is csak a legvégére. Hányan híznak önszántukból akár 40 kilót is, mégis képesek a sörhasukat cipelni.
Ha híznod kell, akkor a természet megoldja. Akinek többet kell felszednie, az a terhesség alatt fel is szedi, ne aggódj. :)
A hátad és a derekad se törvényszerű, hogy fájjon, de azt se úgy képzeld el, hogy túl se lehet élni. Fárasztóbb és nehezebb egy hátizsákot cipelni nap. De lefogadom, ha leméred a válltáskád, amit minden nap cipelsz, az is van vagy 3 kiló. :)
22 évesen pedig a legjobb korban vagy a szüléshez, biológiai szempontból egyáltalán nem vagy túl fiatal, sőt... 30 felett már "idős szülő nőnek" számolják az embert a szülészeten, főleg első gyerekkel.
A fájdalomküszöböd miatt meg kár aggódni. Ha már a baba bent van, ki is fog jönni. :) Úgysincs visszaút. Kb. 6 milliárd ember él a földön, és számtalan született eddig: kb. ennyi szülést kibírtak, néhány nő tízet is, te azt az egyet ki fogod bírni. Hidd el, jó tapasztalat lesz, sokat fogsz tanulni a teherbírásodról, a kitartásodról, az erődről, és azokról a csodákról, amikre a tested képes.
Semmivel össze nem hasonlítható erőt ad a szülés.
Köszönöm!
Sajnos nem ok nélkül aggódom, közeli hozzátartozómnak voltak komplikációi gyengesége miatt.. De nem szeretnék belemenni, bár valóban kicsit aggodalmaskodó vagyok! :) Csak azt szeretnénk, hogy minden rendben menjen, és egy gyönyörű, egészséges picivel ajándékozhassam meg magunkat! :-)
Köszönöm a válaszokat!! :)
Kedves kérdező, hát persze, hogy van remény:) Nem tudom mennyire vagy vékony, de én 170 cm 54 kg-al kezdtem a terhességet, korábban mindenki sápítozott, hogy milyen sovány vagyok, és nem is híztam soha semmitől.
Na bezzeg most!
14 héten járok és eddig már 6 kilót híztam, egyébként teljesen jól érzem magam, egyetlen egyszer nem hánytam, nagy ritkán voltak 10 perces hányingereim és ennyi.
Ahogy az egyik válaszoló írta a természet megoldja, aki vékonyabb egyszerűen csak többet hízik, mint aki már eleve picit nagyobb testsúllyal indul.
Különben pont az elmúlt napokban olvastam egy cikket egy anorexiás lányról, ( kb 35 kiló volt) akinek a terhessége mentette meg az életét, és még ő is képes volt kihordani a babáját. Ma már egészséges és normális életet él!
Nincs miért aggódnod!
Köszönöm :) Hasonlóak a "paramétereim", 173 centi, és 50 kiló vagyok.. Nagyon örülök, főleg ha én is ilyen könnyedén veszem! Hányás, ilyesmi nélkül.
Valamelyik nap néztem a Várandósok című filmet, ott aztán volt árnyoldala is a terhességnek, akit érdekel, nyugodtan nézze meg, lehet rajta röhögni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!