Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megbirkóznék a terhességgel?

Megbirkóznék a terhességgel?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnénk már kisbabát, de egy kicsit félek, hogy bírnám-e. 22 éves vagyok, és elég sovány. Nem tudok hízni, ilyen az alkatom. Bár a magasságom megvan hozzá, de elég zavaró. A lényeg, hogy elég gyenge is vagyok, bár járok futni, úszni, próbálok sokat enni, de sajnos ez családi vonás, mindenki 30 éves korától kezdett el hízni apai ágon..

A fájdalomküszöböm is elég alacsony, és nem tudom, hogy mennyire viselném a hát-, derékfájást, stb..

Van itt hasonló fiatal/gyenge anyuka, aki gyereket vállalt esetleg?

2012. szept. 8. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egész rokonságom soványnak tart, még azt is megkérdőjelezte anyósom, hogy természetes úton is meg tudom-e szülni a fiam, na meg, hogy vajon szoptatni tudom-e? Ehhez képest a most 4,5 éves fiamat 1,5 éves koráig szoptattam, 3950 grammal, természetes úton szültem, és most 18 hetes vagyok ikrekkel! 172 cm, 54 kg-mal estem teherbe. Nem vagy te gyenge, ne ezt erősítsd magadban!
2012. szept. 8. 15:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nagyon szerencsés vagy :) Gratulálok az ikrekhez!! Én próbálom nem így nézni a dolgokat, azt mondom, hogy ráérek majd elhízni 40 évesen!! :) Csak a környezetem mindig visszataszít :D Mindenképpen beszélni fogok orvossal is, szeretnék mindenre odafigyelni, de sokat segített a válaszod, "van remény". :) Köszönöm
2012. szept. 8. 15:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem kell ennek ekkora feneket keríteni, szerintem.

Két gyereket hordtam ki és szültem meg, és egyik se volt aprócska. :)

Az első 4-5 hónapban alig van pocak, később se annyira elviselhetetlen teher, hogy ne lehetne elbírni. Kirándultunk, kertészkedtem, fociztam a gyerekkel (mikor a másodikat vártam) hazacipeltem a bevásárolni valót, stb. Egyáltalán nem olyan "jajj de beteg vagyok, hogy fogom túlélni" állapot, mint amilyennek te elképzeled. Egy nagy gyerek se több 4 kilónál, az is csak a legvégére. Hányan híznak önszántukból akár 40 kilót is, mégis képesek a sörhasukat cipelni.

Ha híznod kell, akkor a természet megoldja. Akinek többet kell felszednie, az a terhesség alatt fel is szedi, ne aggódj. :)

A hátad és a derekad se törvényszerű, hogy fájjon, de azt se úgy képzeld el, hogy túl se lehet élni. Fárasztóbb és nehezebb egy hátizsákot cipelni nap. De lefogadom, ha leméred a válltáskád, amit minden nap cipelsz, az is van vagy 3 kiló. :)

22 évesen pedig a legjobb korban vagy a szüléshez, biológiai szempontból egyáltalán nem vagy túl fiatal, sőt... 30 felett már "idős szülő nőnek" számolják az embert a szülészeten, főleg első gyerekkel.

A fájdalomküszöböd miatt meg kár aggódni. Ha már a baba bent van, ki is fog jönni. :) Úgysincs visszaút. Kb. 6 milliárd ember él a földön, és számtalan született eddig: kb. ennyi szülést kibírtak, néhány nő tízet is, te azt az egyet ki fogod bírni. Hidd el, jó tapasztalat lesz, sokat fogsz tanulni a teherbírásodról, a kitartásodról, az erődről, és azokról a csodákról, amikre a tested képes.

Semmivel össze nem hasonlítható erőt ad a szülés.

2012. szept. 8. 15:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Sajnos nem ok nélkül aggódom, közeli hozzátartozómnak voltak komplikációi gyengesége miatt.. De nem szeretnék belemenni, bár valóban kicsit aggodalmaskodó vagyok! :) Csak azt szeretnénk, hogy minden rendben menjen, és egy gyönyörű, egészséges picivel ajándékozhassam meg magunkat! :-)

Köszönöm a válaszokat!! :)

2012. szept. 8. 16:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, hát persze, hogy van remény:) Nem tudom mennyire vagy vékony, de én 170 cm 54 kg-al kezdtem a terhességet, korábban mindenki sápítozott, hogy milyen sovány vagyok, és nem is híztam soha semmitől.

Na bezzeg most!

14 héten járok és eddig már 6 kilót híztam, egyébként teljesen jól érzem magam, egyetlen egyszer nem hánytam, nagy ritkán voltak 10 perces hányingereim és ennyi.

Ahogy az egyik válaszoló írta a természet megoldja, aki vékonyabb egyszerűen csak többet hízik, mint aki már eleve picit nagyobb testsúllyal indul.

Különben pont az elmúlt napokban olvastam egy cikket egy anorexiás lányról, ( kb 35 kiló volt) akinek a terhessége mentette meg az életét, és még ő is képes volt kihordani a babáját. Ma már egészséges és normális életet él!

Nincs miért aggódnod!

2012. szept. 8. 16:08
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm :) Hasonlóak a "paramétereim", 173 centi, és 50 kiló vagyok.. Nagyon örülök, főleg ha én is ilyen könnyedén veszem! Hányás, ilyesmi nélkül.

Valamelyik nap néztem a Várandósok című filmet, ott aztán volt árnyoldala is a terhességnek, akit érdekel, nyugodtan nézze meg, lehet rajta röhögni! :)

2012. szept. 8. 16:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia. Én 20 èves vagyok. 5 hónapos terhes múltam, 177 cm vagyok és 52, 5 kg.. 50 kg voltam az elején. Minden oké a babával is, és én is jól bírom. ;)
2012. szept. 9. 12:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és gratulálok! :)
2012. szept. 9. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!