Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes lettem! Normális, hogy...

Terhes lettem! Normális, hogy ennyire félek és be vagyok tojva?

Figyelt kérdés

Nagyon vártuk a párommal a babát, hónapokig próbálkoztunk, és kedden (12. dpo-n) végre egyértelműen pozitívat teszteltem. Annyira vártam már erre, és annyira boldog tudnék lenni, ha abban a két percben, míg a második csíkra vártam nem olvastam volna el a terhességi teszt csomagolásán lévő infót, miszerint "a terhességek 31%-a spontán vetéléssel végződik". Basszus, azóta csak ez jár a fejemben, hogy mi van, ha beleesek abba a 31%-ba... Próbálom elterelni a gondolataimat, és nagyon szeretnék örülni az állapotosságnak, de így nem megy.

Őszintén: tényleg ilyen gyakori a vetélések aránya? Hogy lehet idegileg kibírni a 12. hétig?

2012. szept. 7. 16:08
 1/7 anonim ***** válasza:

azt nem tudom, hogy valóban ennyi a vetélések aránya, DE ha nem idegeskedsz emiatt, vigyázol magadra, betartod az orvos utasításait, akkor valószínűleg nem lesz semmi baj!

ki lehet bírni, nem is hiszed el milyen gyorsan elrepül az idő :)

én is tegnap teszteltem pozitívat, legalábbis így érem és már a 15. héten vagyok!

nagyon gratulálok, és minden jót Nektek :)

2012. szept. 7. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát...teljesen átérzem azt amit mondasz. Most vagyok 27 hetes, de a 12. hétig én is parás voltam. Mindenféle rossz történetekkel riogattak az emberek, de én mindig azt mondogattam, hogy erősek vagyunk együtt, minden kibírunk, rendben lesz minden, és eddig hála égnek semmi gond nem is volt. Tény, hogy nehéz kivárni,de örülj neki, hogy babás vagy. Ne hagyd hogy ezek a negatív gondolatok úrrá legyenek rajtad. Erősítsd magad és a babád, hogy minden rendben lesz, ezt hidd is el amikor mondod és gondolod, és úgy lesz. Veled ilyesmi nem történhet...stb.

Fel a fejjel, és csak pozitívan, ez a legtöbb amit tehetsz kettőtökért!!!!!

2012. szept. 7. 16:15
 3/7 A kérdező kommentje:

Én is gratulálok neked! :) És köszönöm a megnyugtató példát, tessék, veled is minden rendben! :)

Próbálok vigyázni magamra, sosem dohányoztam, nem iszom, egészségesen próbálok étkezni, rendszeresen sportoltam, de mégis félek, mert tudom, hogy a genetikai problémákat nem lehet kivédeni. Jajj, nem egyszerű. :) Amúgy pozitív vagyok, és alapvetően boldog, de mégis ott lebeg ez a szöveg a szemem előtt mindig.

2012. szept. 7. 16:17
 4/7 A kérdező kommentje:

A 2. válaszolónak is köszönöm szépen a hozzászólást, és gratulálok a babához! :)

Mantrázom magamban, hogy "minden rendben, nem lesz baj, minden rendben, jól vagyok", remélem bevonzom. :)

És a másik: nem akartuk elmondani a nagyközönségnek a 12. hétig, de kipattant az infó (rákérdeztek, én pedig nem tagadtam le), és ugye a babona... Na, de inkább erre sem gondolok!

2012. szept. 7. 16:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy nagyobb az esélyed arra, hogy minden rendben legyen.Eleinte nekem is minden nap eszembe jutott, hogy ott van-e még...meg ilyen képtelenségek :) De majd hozzászoksz és megnyugszol.De amúgy a terhesség minden szakaszában lesz min"rágódni" :)Legalább is énmindig találtam/ok!

30 hkm

2012. szept. 7. 16:59
 6/7 anonim ***** válasza:

A második vagyok. Igaza van a harmadiknak! Végig van min aggódni, és ez amik szülők leszünk, így is lesz, onnantól kezdve, mihelyst kiderül számunkra hogy babát várunk.

De tényleg próbálj megnyugodni!

2012. szept. 7. 17:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Rendben, próbálok megnyugodni, és köszönöm az aranyos válaszaitokat. :)

Most néztem egy Czeizel dokis videót, szerinte már csak 15-20% a vetélés esélye, szóval alakul, alakul... :D Mindjárt nem is lesz min aggódnom. :)

2012. szept. 7. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!