Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz? Te hogy döntenél?

Abortusz? Te hogy döntenél?

Figyelt kérdés
41 éves vagyok,fogamzásgátló mellett becsúszott a baba,Most vagyok 7 hetes. A kislányom 3 éves,a 30.-ik héten életmentö császárral született. Toxémiám volt,a cukrom is felszökött 30-ra..Nem kívánom senkinek azt az idöszakot,ami a császárt megelözte,de az utánnit sem..Jelenleg állandó hasmenésem van,hányás-hányinger,néha görcsölök.Az orvosom szerint elvetélhetek,de felajánlotta hogy hétfön megcsinálná nekem az abortuszt.....

2012. szept. 4. 16:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem ismerem annyira a toxémiát, nem tudtam, hogy ez pl. minden terhességnél biztosan előjön, én úgy tudom, hogy nem. Szerintem, mielőtt döntenél, menjél el más orvoshoz is, olyanhoz, aki mondjuk toxémiásokra specializálódott, ha van ilyen. Érdemes több orvost is megkérdezni, mert sajnos az orvosok a legkisebb rizikó esetén is inkább az abortuszt ajánlgatják, mert nekik ez a kényelmesebb és biztonságosabb.

Viszont, ha több orvos is azt mondja, hogy veszélyben az életed, akkor neked kell mérlegelni. Vagy bevállalod, hogy megpróbálod ezt a gyermeket is megszülni és felnevelni, vagy a nagy életveszély-kockázat miatt inkább elbúcsúzol tőle. Arra készülj fel, hogy ilyen esetben is eléggé meg fog viselni az abortusz. Javaslom, hogy szerezd be Singer Magdolna Áldatlan állapot című könyvét. Beteg babák abortusz vagy nem abortusz eseteit járja körül a pszichológus. A te eseted hasonló, mert nem a baba beteg ugyan, de te életveszélyben lehetsz. Sokat segíthet.

Én a helyedben, ha azt mondanák, hogy nem feltétlenül leszel toxémiás, semmiképpen nem vetetném el, mert nagyon szar dolog az abortusz. De ha meghalhatsz és ott maradnának árván a gyermekeid...akkor megértem, hogy elveteted. Kívánok neked megfontolt, átgondolt döntést, sok kegyelmet!

2012. szept. 5. 11:18
 22/22 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Ma voltam az orvosomnál,a vérképem nagyon rossz.Végül is az abortusz mellett döntöttem.

Akik megértenek azoknak köszönöm.

2012. szept. 5. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!