Abortusz? Te hogy döntenél?
Én nem tartanám meg. Ha nem bánod, elmesélném a barátnőm történetét.
Az első terhessége hasonló volt, mint a tiéd, az orvosa nem is javasolta neki a 2. babát, de ők mégis bevállalták. Az orvosa nem vállalta el, de nem csak ő nem, hanem többen mások is nemet mondtak. Végül találtak egy rendes orvost. Bár a fél terhességet kórházban töltötte a barátnőm, de elég jól viselte a császárt: "csak" 5 hetet volt utána kórházban. Ezután 3 évvel terhes lett védekezés mellett, az orvosi vélemények ellenére megtartotta (igen, ő, a férje nem akarta). Egész terhessége alatt kórházban volt, a nagy gyerekeit ez nagyon megviselte. A szülés a 32. héten beindult, a barátnőm elvérzett. A babának több baja is volt, az apja örökbe akarta adni, de sajnos a 15. napon meghalt.
Önzőnek tartom a barátnőmet (igen, ezt neki is megmondtam amikor még megtehettem), hogy nem gondolt a meglévő gyerekire, hogy egy olyan "életet", ami még el sem kezdődött előrébb helyezett mint a családját.
Ennek lassan 3 éve, a férje még mindig pszichológushoz jár, magát okolja. A gyerekek... gondolom nem kell részleteznem. Most 6 és 9 évesek, nem tudnak beilleszkedni közösségbe, viszont minden potenciális jelöltet anyának tartanak, főleg engem. Amikor terhes voltam, a nagyobb megpróbált nekem esni és a hasamat ütni féltékenységében.
Szóval én elvetetném. Sajnálom, nekem egy LEHETSÉGES gyerek nem ér annyit, hogy a meglévőt ne lássam felnőni.
Biztos, hogy nem tartanám meg!
Én is toxémiás voltam, a 29. héten született meg a gyerekem. Nem is lesz második, pedig korábban terveztük, de nem kockáztatom még egyszer sem a gyerekem, sem a saját életemet! ÉN még egyszer ezt végig nem csinálom, olyan isten nincs. Aki erre biztat, az nem érzi át, annak problémamentes szülés után lett egy rózsaszín, gőgicsélő 3 kilós babája.
A toxémiának nincs gyógymódja, nem uralható! Egyszerűen csak jön és az anyát meg kell császározni, mivel életveszélyben van. Oké, hogy először "mázlid" volt, és kihúztad a 30. hétig. És ha ennél a terhességnél csak a 24-25. hétig húzod és születik egy 4-500 grammos, súlyosan fogyatékos gyereked?! Az egész családod életét tönkre teszi.
Egyik válaszoló azt írta: "nem biztos, hogy ez a terhességed is így végződik".
Ja, nem biztos, csak 50%. És akinek volt már súlyos toxémiája, és emiatt koraszülött gyereke, ő maga pedig szülés után az intenzíven, az nemhogy 50%-ot nem vállal be, hanem 1-et sem!
Mint ahogy az is feltételezés, hogy nem lesz. És ha igen? Felneveled a 2 gyerekét????????????????????????????
Látszik, hogy itt sokaknak gyerekük sincs, mert akinek van, annak a gyereke a legfontosabb, aki már megvan, és nem egy lehetőség, ami bárhogy végződhet. Onnantól kezdve, hogy anya lett, felelősséget vállat a 2 gyerekéért, hogy felneveli ŐKET, és nem kockáztatja az életük alakulását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!