Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz? Te hogy döntenél?

Abortusz? Te hogy döntenél?

Figyelt kérdés
41 éves vagyok,fogamzásgátló mellett becsúszott a baba,Most vagyok 7 hetes. A kislányom 3 éves,a 30.-ik héten életmentö császárral született. Toxémiám volt,a cukrom is felszökött 30-ra..Nem kívánom senkinek azt az idöszakot,ami a császárt megelözte,de az utánnit sem..Jelenleg állandó hasmenésem van,hányás-hányinger,néha görcsölök.Az orvosom szerint elvetélhetek,de felajánlotta hogy hétfön megcsinálná nekem az abortuszt.....

2012. szept. 4. 16:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

Én nem tartanám meg. Ha nem bánod, elmesélném a barátnőm történetét.

Az első terhessége hasonló volt, mint a tiéd, az orvosa nem is javasolta neki a 2. babát, de ők mégis bevállalták. Az orvosa nem vállalta el, de nem csak ő nem, hanem többen mások is nemet mondtak. Végül találtak egy rendes orvost. Bár a fél terhességet kórházban töltötte a barátnőm, de elég jól viselte a császárt: "csak" 5 hetet volt utána kórházban. Ezután 3 évvel terhes lett védekezés mellett, az orvosi vélemények ellenére megtartotta (igen, ő, a férje nem akarta). Egész terhessége alatt kórházban volt, a nagy gyerekeit ez nagyon megviselte. A szülés a 32. héten beindult, a barátnőm elvérzett. A babának több baja is volt, az apja örökbe akarta adni, de sajnos a 15. napon meghalt.

Önzőnek tartom a barátnőmet (igen, ezt neki is megmondtam amikor még megtehettem), hogy nem gondolt a meglévő gyerekire, hogy egy olyan "életet", ami még el sem kezdődött előrébb helyezett mint a családját.

Ennek lassan 3 éve, a férje még mindig pszichológushoz jár, magát okolja. A gyerekek... gondolom nem kell részleteznem. Most 6 és 9 évesek, nem tudnak beilleszkedni közösségbe, viszont minden potenciális jelöltet anyának tartanak, főleg engem. Amikor terhes voltam, a nagyobb megpróbált nekem esni és a hasamat ütni féltékenységében.

Szóval én elvetetném. Sajnálom, nekem egy LEHETSÉGES gyerek nem ér annyit, hogy a meglévőt ne lássam felnőni.

2012. szept. 4. 17:48
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Biztos, hogy nem tartanám meg!

Én is toxémiás voltam, a 29. héten született meg a gyerekem. Nem is lesz második, pedig korábban terveztük, de nem kockáztatom még egyszer sem a gyerekem, sem a saját életemet! ÉN még egyszer ezt végig nem csinálom, olyan isten nincs. Aki erre biztat, az nem érzi át, annak problémamentes szülés után lett egy rózsaszín, gőgicsélő 3 kilós babája.

A toxémiának nincs gyógymódja, nem uralható! Egyszerűen csak jön és az anyát meg kell császározni, mivel életveszélyben van. Oké, hogy először "mázlid" volt, és kihúztad a 30. hétig. És ha ennél a terhességnél csak a 24-25. hétig húzod és születik egy 4-500 grammos, súlyosan fogyatékos gyereked?! Az egész családod életét tönkre teszi.

Egyik válaszoló azt írta: "nem biztos, hogy ez a terhességed is így végződik".

Ja, nem biztos, csak 50%. És akinek volt már súlyos toxémiája, és emiatt koraszülött gyereke, ő maga pedig szülés után az intenzíven, az nemhogy 50%-ot nem vállal be, hanem 1-et sem!

2012. szept. 4. 19:31
 13/22 A kérdező kommentje:
Utólsó 2 válaszoló: Köszönöm, én is így gondolom! van 2 gyerekem,12 és 3 éves,az apukájuk meghalt,gyakorlatilag egyedül vagyok.A barátomtól lettem terhes,de ha valami történne velem,ami elkerülhetö lett volna,a gyermekeimmel mi lenne? Holnap jelentkezem,köszönöm mégegyszer!
2012. szept. 4. 19:50
 14/22 anonim ***** válasza:
85%
én is az abortusz mellett döntenék.pedig abortusz ellenes vagyok,de vannak olyan esetek amikor én is amellett állok.van 2 gyermeked és felelősséggel tartozol irántuk
2012. szept. 4. 21:48
 15/22 anonim ***** válasza:
16%
Sajnálom a rossz tapasztalatokat, de adj esélyt ennek a gyermeknek! Ő semmiről sem tehet. Az csak feltételezés, hogy megint bajod lesz!
2012. szept. 4. 22:03
 16/22 anonim ***** válasza:
65%

Mint ahogy az is feltételezés, hogy nem lesz. És ha igen? Felneveled a 2 gyerekét????????????????????????????

Látszik, hogy itt sokaknak gyerekük sincs, mert akinek van, annak a gyereke a legfontosabb, aki már megvan, és nem egy lehetőség, ami bárhogy végződhet. Onnantól kezdve, hogy anya lett, felelősséget vállat a 2 gyerekéért, hogy felneveli ŐKET, és nem kockáztatja az életük alakulását.

2012. szept. 5. 08:34
 17/22 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttél kérdező?
2012. szept. 5. 08:42
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Jaj de nehéz helyzet! Én eléggé abortusz ellenes vagyok, de ez az eset nagyon elgondolkoztató. Felelőtlenség az itt megjelenő szemellenzős abortuszellenzők részéről, hogy csak a magzat létét nézik, csak a gyilkosságot szajkózzák,, de hogy nagy eséllyel koraszülött lehet esetleg súlyos fogyatékossággal, hogy az anya is belehalhat ebbe a terhességbe, hogy 2 kicsi gyermek (egyik nagyon kicsi) is teljesen árvává válhat, az már őket nem érdekli??? Itt a magzat élete mellett 3 másik ember élete mehet rá (részben konkrétan, részben átvitten). Szerintem nagyon körbe kellene járni ezt az ügyet, gyorsan még néhány ilyen esetekben tapasztalt orvos véleményét kikérném (akik nem szélsőségesen abortuszellenesek, de csak tényleg utolsó lehetőségként vetnék fel az abortuszt. A leírt eset nagyon megrázó és elgondolkodtató volt. Kár, hogy az apa ennyire nem tudta végül kezelni a helyzetet, de itt még apa sincs... Nem adhat esélyt az anya arra (ha tényleg fokozottan nagy rá az esély), hogy árvává váljanak a gyerekei! Sok erőt a döntéshez! Bárhogy is döntesz, nagyon nehéz! :(
2012. szept. 5. 09:50
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
(Elnézést a hibákért, de mobilról írtam és itt nehezen áttekinthető az írás, könnyen félrecsúszik, kimarad vmi. Kimaradt, hogy természetesen a magzat lehet koraszülött, fogyatékos, meg lemaradt a zárójel vége...)
2012. szept. 5. 09:55
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Én megtartanám,keresnék egy jó orvost, elmennék az összes szűrővizsgálatra.
2012. szept. 5. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!