Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magam alatt vagyok! Biztosan...

Magam alatt vagyok! Biztosan vannak itt olyanok, akik hasonló helyzetbe kerültek. Tudnátk segíteni nekem?

Figyelt kérdés
Sajnos olyan problémám van, hogy becsúszott a 2. baba nálunk, akit a férjem jelenleg nem nagyon akar. Most vagyok 5 hetes terhes, nem tudom mivel érveljek, mert én nagyon szeretném ezt a babát megtartani. Nagyon meg vagyok ijedve, mióta élek, abortuszellenes vagyok, nem tudnám megölni a babámat! Akik ilyen helyzetben voltatok, hogy fűztétek meg a férjeteket, mivel érveltetek? A család töbi tagja meltem áll, de ugyebár ez mellékes, mert az számít, amit mi ketten akarunk. előre is köszönöm, ha irtok!
2009. júl. 27. 19:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Stabil a kapcsolatotok a férjeddel? Mert bár én is abortusz ellenes vagyok, de ha nincs teljesen köztetek rendben minden, akkor nem biztos, hogy érdemes bevállalni.
2009. júl. 27. 19:23
 2/15 A kérdező kommentje:
Lassan 10 éve együtt vagyunk és szeretjük egymást. Csak apró veszekedések vannak, amik egy normális kapcsolatba beleférnek.
2009. júl. 27. 19:24
 3/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Tartsd meg a babát nyugodtan,a férjed majd beletörődik!Enyém is elfogadta!Mindig hitegettem,bár tudom csúnya dolog,hogy gondolkodom majd az abortuszon,azt addig mondogattam,mig kimentem az időből és nem lehetett már lépni!Hát ez van!Azóta is a második gyereket jobban imádja,azt kell hogy mondjam!

Jó egészséget és bátran vállald!Úgyse tehet mást,mint elfogadja a döntésed!

2009. júl. 27. 19:35
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Még korai a terhesség,így van ideje a párodnak megbarátkozni a gondolattal,hogy többen lesztek!Még jóra is fordulhat és talán majd akarja is!Érvelhetsz azzal is,hogy te nem fogod megölni a közös babátokat!

Ha az anyagiak is engedik miért is ne maradhatna meg!Habár ezt csak ti tudjátok!

Jó döntést nektek!

2009. júl. 27. 19:40
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
De a férjed miért is nem akarja a második babát, ha minden rendben van köztetek? én nekem ez olyan irracionális. Szeretitek egymást, van már egy gyereketek, miért is ne jöhetne a második???
2009. júl. 27. 19:41
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Tudta, hogy nem vagy védett terhesség ellen? Vagy gyógyszer/egyéb mellett estél teherbe? MErt ha tudta, hogy becsúszhat, és mégis beletalált, akkor bizony ő is "hibás" :) Elvégre egy baba csinálásához ketten kellenek, nem?

Szóval mondd neki, hogy ez az Ő babája is és kettőtök szerelmének gyümölcsét nem fogod eldobni. (én is abortuszellenes vagyok!!!)

2009. júl. 27. 19:42
 7/15 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez az amit én se értek, hogyha minden rendben van, miért nem jöhetne. Csak mert ő még várna most kicsit, építkezni akarunk a házhoz, meg kéne egy új autó is, meg nyaralhatnánk is egy kicsit, aztán majd később jöhetne. De ha ő most akart jönni és minket választott a szüleinek, akkor én nem dobom el. Remélem, hogy majd megbarátkozik a gondolattal, mert én nagyon szeretném a babikét. Egyébként ő is felelős, mert egy hónapja szedtem még csak a fogamzásgátlót és közben meg beteg lettem, antibioikumot is kellett szednem és mondtam neki, hogy igy nem véd a bogyó, főleg, hogy még csak egy hónapja szedem. És tessék!!!
2009. júl. 27. 20:05
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

19:41-es vagyok

Nyugodj meg, mi is építkezni akarunk, úgy, hogy 17 hetes terhes vagyok, albérletben lakunk, táppénzen vagyok az elejétől. Nem túl jók a kilátásaink nekünk sem. Igaz, 2 éve vettünk már telket. Ja és nem vagyunk gazdagok. A párom 150 ezer körül keres, nekem meg sz@rházi a főnököm, és még azt se fizette ki, amit még május elején ledolgoztam neki. Azóta vagyok táppénzen. És csak minimálbérrel vagyok bejelentve, úgyhogy nem fogok kitudja mennyi táppénzt kapni.

Ezt nyugodtan megmutathatod a férjednek, hogy másnak is vannak tervei ilyen körülmények között. És még annyi, hogy idén, legkésőbb jövő tavasszal akarunk nekikezdeni az építkezéshez.

2009. júl. 27. 20:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Teljesen együtt érzek veled hasonló helyzetben voltam én is. Van egy 18 és egy 15 éves leányom. Most véletlenül becsúszott a harmadik baba, én nem szedtem ugyan fogamzásgátlót, mert nem bírtam, abba kellett hagynom már 2007-ben. Vigyáztunk, amennyire tellett, Kelenföldnél kiszálltunk. A gumit nem szereti, úgy hogy maradt az óvatosság. Becsúszott a baba, nem mertem neki elmondani, mert én már 3-4 évvel ezelőtt szerettem volna még egyet, de ő nem, így hát abban maradtunk, hogy ha véletlenül becsúszik én nem fogom elvetetni. Így is félve közöltem vele, először nem akarta megtartani, azt mondta, hogy beszéljük meg, 1-2 hétig ment a huzavona, mire mondtam neki, hogy nincs mit megbeszélni, mert nem fogom elvetetni. Ő is ott volt, amikor becsúszott. Nem hagyom, hogy azért hozzon engem olyan választás elé, ami távol áll tőlem és küzdjek meg az abortuszt követő lelki problémákkal, mert ő semmit nem tett meg a védekezéssel kapcsolatban. Idő kellett neki, de beletörődött, és amikor megtudta, hogy kisfia lesz, szinte kiugrott a bőréből, mindenki dicsekszik vele, már nagyon várja. Szóval mindenképp jó döntés volt, de egyébként sem vetettem volna el, mert ha véletlenül is ugyan, de teljesült szívem vágya és már nagyon szeretem ezt a picit.

Most a 19. hétben vagyok. Beszéljétek át a dolgokat, ha nem indokolt ne vetesd el, mert benned él, kettőtökből lett és élni szeretne. Azonban azt tudnod kellett volna, hogy a tabletta az első hónapban még ad 100%-os védelmet.

Akárhogy döntesz, döntötök jó és egészséges babavárást kívánok!

2009. júl. 27. 20:29
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok, nagyon kedvesek vagytok! Sok erőt ad ez most! Tudom, hogy nem könnyű ez a helyzet, de én is úgy döntöttem, hogy tartani fogom magam ahhoz az állásponthoz, hogy nem vetetem el. Tudom, hogy rengetegen vannak nehéz helyzetben, de mégis szeretettel várják a babájukat és én is csak a pozitiv oldalát látom a dolognak. A férjem viszont nem, de még van idő és én harcolok ezért a kis angyalért. Nektek jó babavárást!!!
2009. júl. 27. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!