36. hét után nem javasolják a magnézium szedését, de ha terhesvitamint szedek, és abban van, akkor az is baj?
Bár a külön magnézium készítmények általában 250 mg-osak, az elevitben 100 mg, a gravidában 125 mg magnézium van.
Magnézium miatt lehet szedni utolsó hónapban terhesvitamint?
Ebben az óriásmagzat dologban én nem hiszek, de most nem ez a kérdés.
Most kizárólag a magnézium miatt kérdezek, mert egyébként meg szeretnék multivitamint szedni.
Köszi a válaszodat.
"Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak."
Kiegészítem még annyival előző válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.
Én sem szeretnék a 37.héten szülni.
Két gyereket szültem már, mindkettőnél végig zárt volt a méhszájam (és szerintem ez így egészséges), a vajúdás alatt tágultam ki, mindkétszer nagyon gyorsan.
Csak a két előző babánál nem szedtem elevitet az utolsó hónapban, de most szeretnék a vastartalom és a kalciumtartalom miatt.
Köszi a válaszokat! Írjatok még, hogy ti szedtetek-e az utolsó hónapban elevitet (vagy valamilyen magzatvédőt)!
Kérlek, ne pontozzátok le a válaszokat, nekem mind hasznos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!