Most itt miért kell pluszba magnézium és vas? Vagy várjam meg vele a vérvizsgálat eredményét?
Most jöttem haza Szlovákiából, ott a doki csak a Centrum kismama vitamint mondta, hogy szedjem. Szedem is, még most is van belőle, utána a Gravidára térek majd át. Ma voltam a dokinál és a védőnőnél itt első alkalommal. Azt mondta a doki, hogy szedjek magnéziumot is meg vasat. A nővérke is ezt a kettőt mondta úgy, hogy ha meglesz majd a vérvétel eredménye, akkor majd meglátjuk kell e vas, meg ír majd magnéziumot. Oké, sápadt vagyok, de mindig is az voltam. A magnézium viszont úgy tudom csak akkor kell, ha keményedik a pocim. Nekem szerencsére eddig még nem keményedett, ezt a nővérkének említettem is. Magnéziumból a nővérke napi kettőt mondott.
22 hkm
De a lábam se görcsöl, a pocim se keményedik (szerencsére). Néha este mikor megnyújtózok 2-3 pillanatra olyan mintha begörcsölne a vádlim, de mégsem. Ez az érzés viszont tényleg csak 2-3 pillanatnyi.
A vassal meg akkor szerintem megvárom a vérvétel eredményt, ahogy a nővérke mondta.
A lábgörcsre én a kalcium + magnézium amit tudok, hogy kell. De a folsavat meg sem említette egyikük se. Az a doki, akihez meg Szlovákiában jártam egyiket se mondta, hogy szednem kéne, csak a kismama vitamint.
Ezt javasolták:
Vasból: Maltofer fol rágótabletta napi 1
Magnéziumból: Magnerot napi 2
A magnézium ha jól tudom arra is jó, ha idegeskedik a kismama, de én elég nyugis kismama vagyok. A babám már régóta nagyon eleven, szóval ő is jól érzi magát (ahogyan ezt az eddigi vizsgálatok is alátámasztották), meg én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!