Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 25 hetesen sokat fekszem a...

25 hetesen sokat fekszem a nap folyamán az ugye nem baj?

Figyelt kérdés
Nehezen jött össze a Baba ezért nem dolgozok és a család segít mindenben.Szinte egész nap fekszem,óránként néha sétálok egyet az udvarba.Ez ugye nem baj?És főleg háton fekszem mert úgy kényelmes.Ti mennyit pihentek?Persze aki megteheti.. Köszi!
2012. aug. 30. 14:19
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha lehet, akkor próbálj minél többet az oldaladon feküdni, mert nem tesz jót a folytonos háton fekvés.

Avval viszont semmi gond hogy fekszel és pihensz, ha megteheted miért ne?!:)

2012. aug. 30. 14:22
 2/9 anonim ***** válasza:
ha minden rendben a terhessegeddel azaz nem vagy veszelyeztetett akkor nyugodtan mozoghatsz tobbet. az hogy nehezen jott ossze a baba nem jelenti azt hogy fekudnod kell. a haton fekves egy ido utan nem javasolt mert a baba kevesebb oxigenhez jut, lassul a szivverese. en 30 hetes vagyok es pont tegnap a vizsgalaton megkert a vedono hogy fekudjek oldalra mert lassu volt a baba szivverese, aztan amikor oldalra fordultam beallt normalra. en nem is tudtam mar kb 14 hettol haton fekudni mert kenyelmetlen volt.
2012. aug. 30. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha orvosi utasítás miatt fekszel, akkor nyilván ez a kisebbik rossz számotokra. Egészséges terhességben -ha nehezen is jött össze - az az előnyös, ha az anyuka naponta nagyjából fél órát sétál vagy más testmozgást végez. A nővérem 22 hetesen, gyakori keményedéssel, 1 ujjnyira nyitott méhszájjal naponta 1-2 km-t sétált és a 41. héten indították a lányát. De gondolom nem magadtól találtad ki, hogy végig feküdj. Azzal én is egyetértek, hogy a bal oldaladon kéne pihenned, mert így nem nyomod az ereket, a babának is több oxigén jut.
2012. aug. 30. 14:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Miért pont a bal oldalon?Ezután úgy fekszem de azért néha tv -zésnél lehet háton?Lombikom volt és azért vagyok kicsit aggódósabb,azért pihenek sokat.Amúgy is kétballábas vagyok,jobb nekem az ágyban:-)
2012. aug. 30. 14:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért hanyagoltam az oldalfekvést mert néha nagyon mozog a Babám és úgy éreztem hogy nyomom őt az ágynak..bocsi a megfogalmazásért!
2012. aug. 30. 14:50
 6/9 anonim ***** válasza:
hidd el az oldalfekves jobb a babanak. amugy nekem is mozorog sokat amikor lefekszem :) ha lombikos vagy akkor meg csak pihenj.
2012. aug. 30. 15:13
 7/9 anonim ***** válasza:
NEM! Nem is értem, miért írnak ilyeneket, a babádnak és neked is az a jó, ha nem hagyod el magad, és erős, egészséges szervezettel készült a szülésre, babázásra. Egész nap feküdni???? Vállalom a lepontozást, de ez butaság! Annyira legyengülsz, gondolj a szülésre! És ezzel nem azt akarom írni, hogy lapátolj szenet, de azért a fekvés inkább árt mint használ. Meg egy kicsit ez lustaság is, ne haragudj!
2012. aug. 30. 15:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Egyáltalán nem haragszom ez is egy vélemény éshát igazad is van!Lombik elött-közben-után mindíg pihennem kellett és már ''megszoktam'' ha lehet így fogalmaznom.Itthon mindenki rám vigyáz szóval tényleg csak az a dolgom hogy pihenjek!De megpróbálok többet sétálni,hamar el is fáradok de ez az egy éves lombikozásnak meg sok pihenésnek tudható be.
2012. aug. 30. 16:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem egészséges sem neked, sem a babádnak egész nap feküdni. Mozogj, legalább minden nap egy félórás jól kilépős séta, hetente 2x terhestorna - ezek igazán nem veszélyesek. A szüléshez, regenerálódáshoz kelleni fog az erőnlét. Egyébként szebbek is lesznek azok a babák, akik több oxigént kapnak :)
2012. aug. 30. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!