Egyedülálló anyaként megélhetünk állami támogatásból?
Ha van saját lakásom aminek a fenntartása mindennel együtt 25-30 ezer forint, igaz, csak egy garzon... Egyetemre jártam, bejelentett munkahelyem nem volt, babysitterkedésből és korrepetálásból tartottam fenn magam.
5 hetes terhes vagyok, az apuka nem akarja, el tudjuk kezdeni az életünket a gyerekemmel állami támogatásból? Mire elég, mennyi jár nekünk?
valószínű gyesre leszel jogosult.ez összesen 38 000 ft.(gyes + családi pótlék) bár egyedül nevelő szülőnél azt hiszem több a családi)
apuka meg ha kötelezi rá a bíróság fizeti a gyerektartást,
már ha igazolt hogy ő az apa, ezt sem tudom pontosan.
Nem tudsz megélni ha nem volt munkahelyed és nem kapsz rendes tgyást és gyedet. A gyes semmire sem elég.
Ráadásul nagyobb lakás is kellene.
Csak ha van szülői segítséged.
Bőven elég a garzon, ne viccelj már. Miért kellene fizetnie albérlettett ha van saját.
Szüleid nem tudnak segíteni?
Gyes és a családi együtt 40 ezer Ft, egyszeri anyasági pedig 65 ezer Ft. Lakásfenntartási támogatást is kérhetsz.
A GYES 28 000, ami adóköteles, csak 26 ezret kapsz kézhez. (Meg valahányszáz, pontosabban nem tudom).
A családi pótlék 13 300, egyedülállónak csak 1 ezressel több.
Segélyt meg csak akkor kapsz, ha az önkormányzat éppen nem a csődbe menő önkormányzatok közé tartozik. Ezért a segélyt nem szabad biztosra venni.
Szüléskor alanyi jogon jár kb. 60 ezer Ft anyasági támogatás, ez egyszeri összeg.
Ez így nagyon kevésnek tűnik, és még nincs pelus, törlőkendő, ruha, neked ennivalóra, stb.
Szülői támogatás nélkül ez csak nyomorúságos tengődés, szerintem.
És Te is megkérdeztél ügyvédet, vagy csak az apa? És olyan ügyvédet, aki már 10-20 éve praktizál, nem tanulót, bojtárt, gyakornokot.
Mindenesetre én is elküldtem egy ügyvéd ismerősömnek a kérdésemet. Ő már abbahagyta a szakmát, de az ismeretségi köre óriási. Csak kíváncsiságból. Mert el nem hiszem, hogy ma Mo-n az apa belehajszolhat egy nőt abortuszba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!