Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom, hogy mikor van...

Nem tudom, hogy mikor van vizsgálat, Ti milyen vizsgálaton voltatok?

Figyelt kérdés
11-hetes vagyok Én még semmi vizsgálaton nem voltam csak nőgyógyásznál .Jövő héten megyek genetikai uh-ra de még semmi vérvétel meg ilyenek ez normális???????
2012. aug. 25. 20:24
 1/6 anonim ***** válasza:

7 hetesen voltam elöszőr dokinál- megállapították a terhességet.

11hetesen Down-kór vérvétel

12hetesen Down-kór UH - ezek nem kötelezőek, tehát neked lehet h nem lesz.

De 12 hetes genetikai UH mindenképp, mert az kötelező mindenkinek.

Aztán 13-14 hetes környékén egy teljes vérkép, vércsop. meghatározás, stb.

16hetes AFP

18hetes genetikai UH

A többit egyenlőre le sem írom :)

34hkm

2012. aug. 25. 20:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Általában az első trimeszterben szokott lenni egy általános vérvétel- nem gond,ha ez elmarad! bár jobb tudni,ha valamiből (pl.vas) hiány van!

Ami mindenképpen szükséges: Az a 4 uh (12. heti,18. heti,28. heti és a 36. heti),illetve a 36. héttől nst. Ezen felül,amire nagyon ajánlott,az a 2. és a 3. trimeszterben (26. és 34. hét környékén) végzett vérvétel,ahol a cukrot nézik elsősorban. Ha nem volt a családban cukorbeteg,akkor is ajánlott,hiszen terhességi cukorbetegség bárkinél jelentkezhet!! A 16. héten is van egy vérvétel,nálunk azt a védőnők veszik le.

Az elsőnél és a másodiknál voltam mindenen,a harmadiknál viszont csak a 16. heti vérvételre mentem,és az uh-kra,nst-kre. Helyben megszüntették a vérvételt,utazni két gyerkőccel,úgy,hogy azt se tudtam merre kell menni...

Baj nem volt belőle,a kórházban hiányolták szüléskor a vérvételes papírokat,de nem "köveztek meg" érte,rossz szavuk nem volt: nincs,és kész. kb. :-)

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv:3lányos,16hkm

2012. aug. 25. 20:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2012. aug. 25. 21:26
 4/6 anonim ***** válasza:

7 hetesen voltam először nőgyógyásznál

10 hetesen voltam teljes vérképre vérvételen, ugyanekkor voltam EKG-n, háziorvosnál (ő a belgyógyászati vizsgálatokat csinálta). ilyenkor kellett volna fogorvoshoz is mennem, de nem tudtam mert ekkor még szenvedtem a hányástól

11 hetesen voltam védőnőnél, 12 hetesen voltam genetikai UH-n (down kórt szürik vele)

16 hetesen voltam AFP vérvételen és hepatitis B vérvétel is ekkor van

18 hetesen genetikai uh

tovább nem írom egyenlőre mert eddig ennyi :)

22+3 hkm

2012. aug. 26. 07:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mind a nőgyógyászodtól, mind a védőnődtől tudsz kérni protokollt. A védőnőtől úgyis kapsz egy kis mappát a leleteidnek az első alkalommal, annak vagy a belső felén, vagy a hátoldalán ott a protokoll. A hetek csak kb. stimmelnek, de a vizsgálatok igen.

Vérvételre, belgyógyászati vizsgálatra (vérnyomás, EKG - általában a háziorvosnál) és fogorvosi ellenőrzésre a védőnő küld el, és a későbbi vérvételekre is ő fogja adni a beutalókat. A nőgyógyász csak a genetikaira küld, illetve később, ha valami pluszra még kíváncsi. De az összes vizsgálatod leletét meg fogja nézni.

2012. aug. 26. 07:18
 6/6 anonim ***** válasza:

12. hétig: belgyógyászati vizsgálat, ekg, általános vérkép, vércsoport meghatározás

12. héten ultrahang

16. héten AFP és általános vérkép (hepatitisz szűrés is ekkor volt nekem)

18. héten ultrahang

24. héten terheléses cukor

32. hét ultrahang, terheléses cukor és általános vérkép (új protokoll szerint már 2x van terheléses cukor vizsgálat egyes helyeken)

36. hét: vércsoport kontroll, első nst

37. hét: nst (nekem ettől a héttől flowmetria is volt)

38. hét: nst, ultrahang súlybecsléssel

39. hét: pár nap múlva töltöm, nst biztos lesz

2012. aug. 26. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!