Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a hétvégén valami baj...

Ha a hétvégén valami baj lesz, érsebészetre hova lehet hirtelen ügyeletre menni? Beutaló nélkül persze. Ebben a melegben nagyon csúnyán kijöttek a visszereim, és tiszta lila a bokám. És nagyon fáj a lábam. Egyre jobban.30 hetes vagyok.

Figyelt kérdés

2012. aug. 24. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem volt egyéb problémám terhesen, és én vagy a szülészetre mentem, (a Szent Imrébe szültem), és onnan leküldtek a megfelelő helyre.

Vagy a kórház ambulanciájára, és ugyanúgy a szülészeten végeztem.:)

2012. aug. 24. 18:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem várnék indulnék már most az ügyeletre, mert ez nem játék.

Az ügyeletet talán a nőgyógyászatra lehetne menned és ott elirányítanak téged.

2012. aug. 24. 18:38
 3/5 anonim ***** válasza:

nekem is oylan, és még csak 13 hetes vagyok.:( Iszonyatosan fáj, nem bírok állni rajta.

Belgyógyászaton voltam vele, írt fel harisnyát, de terheseknek valót lehet venni recept nélkül is, gyógyászati segédeszköz boltban. Tudom miről beszélsz, sajnos ki kell bírni ezt a meleget, többször hűtsd, esetleg lioton géllel lehet kenni. Ha durva lesz, szülés után lehet műteni. nekem is be van ígérve már. Amikor tudod rakd fel a lábad, ülj le. nagyjából ennyi, remélem tudtam segíteni.

Ha ügyeletre mész, előfordulhat hogy befektetnek, én ettől rettegek. Szerencsére én már profi vagyok ebben,( tehát én azért is nem megyek most a dokihoz, mert már tudom úgyse csinálnak ott semmit, csak pihenni tudsz esetleg és kész) mert előző terhességemnél jöttek ki, és most csak fokódik.

Ja, azt elfelejtettem, hogy lehet hogy fel fog írni a doki vérhigító injekciót a trombózis elkerülése végett. Ha kibírod hogy nem az ügyetre mész a saját orvosodnak mutasd meg majd.

2012. aug. 26. 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező hogy vagy?

Azért ezzel nem jó várakozni. Ha mélyvénás trombózis gyanú áll föl akkor mimnél előbb el kell menni dokihoz. Tudjátok inkább 1x felelegesen mint amikor kellene nem megy el az ember.

2012. aug. 27. 09:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, jobban vagyok, bár éjszakánként továbbra sem tudok ráállni a bal lábamra.

Néhány alapinfo, meg hogy mi volt, hátha valakinek hasznos lesz.

Ez a 2. terhességem, és az elsőnél semmi bajom nem volt a lábammal. Viszont a 35. héten az agyamban majdnem elzáródott egy ér, gyorsan meg is császároztak. Végül nem lett semmi baj.

Így a 2. terhességemnél most alapból kapom a vérhígító injekciót. A kezdetektől, tehát már fél éve minden nap. Az első terhesség után amúgy megcsinálták a trombophilia vizsgálatot, ami egyébként azt hozta ki, hogy nincs hajlamom a trombózisra.

Szombaton sikerült elmennem az orvoshoz. Szerencsém volt, mert akihez járok egyébként, aznap épp ügyeletes volt, így tudtam hozzá menni.

Azt mondta, hogy bár valóban ronda, és lesz ez még rondább is, nem tudok mit csinálni vele, és amúgy meg ne aggódjak, ez még belefér.

Hordjam a harisnyát, 70 deneset.

A lényeg, hogy trombózist nem kaphatok, mert van a vérhígító.

Ja, és emeljük meg az ágy végét 20 centivel,

mert az, hogy párnát teszek a lábam alá oldalfekvésben, az semmit nem használ (a hátamon sajnos már nem tudok feküdni).

Meg a hűvös is jót fog tenni.

Azt mondta még, hogy van egy egy ilyen specifikus eset, amikor épp hogy nyugalmi helyzet után rosszabb a lábnak, nekem most épp ez van. Tehát, hogy éjszaka nem bírok ráállni a bal lábamra, az még normális :-(

Hát egyelőre ez van.

Majd még beszámolok az utolsó 10 hétről.

Nagyon köszönöm a válaszokat.

2012. aug. 27. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!