Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxémia vagy ödéma mit jelent?...

Toxémia vagy ödéma mit jelent? Többi lent. Miket lehet enni, inni?

Figyelt kérdés
32 hetes vagyok és nagyon bedagadt, vizes a lábam, de csak a lábam. A vérnyomásom 124/65/ 100. Általában ennyi a pulzusom 85-100 ig szokott lenni. Most sószegényen és fűszermentesen kell ennem az orvos szerint, kevesebb vizet kell inni. Szerintetek ez toxémia lesz? Első terhességnél nem voltak ilyen gondok. Vizesedni sem vizesedtem. Nagyon meg vagyok ijedve légyszi írjatok!!!
2012. aug. 23. 22:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha csak a lábad vizesedik, az lehet csak a melegtől is.

Nekem kb. a 28. héttől vizesedett a lábam, 35 hetesen toxémiás vettem. Egyik napról a másikra felment a vérnyomásom 160-170/100-ra, kórházba kerültem 2 hétre. Teljes sómentes diétán voltam, amit a szülésig itthon is betartottam és naponta ittam 2,5-3 l vizet.

Ha tudod mérd naponta a vérnyomásodat és ha 140/90 felé megy, menj le az orvoshoz.

Próbálj megnyugodni, ha csak vizesedsz, az még lehet normális is.

2012. aug. 23. 22:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előző válaszolóval,ha csak a lábad vizes akkor az lehet ettől a nagy melegtől is.

Én tavaly toxémiával feküdtem 4hetet a kórházban,31hetesen kerültem be,mert egyik napról a másikra felment a vérnyomásom 160ra és ++fehérje volt a vizeletemben,+egyik napról a másikra sok hízást mutatott a mérleg, pedig tartottam a diétámat amit a védőnő javasolt,hogy ne hízzak sokat(alapból sok plusszal indultam)és úgy felteltem vízzel,hogy már a szemhéjam is dagadt volt és nem tudtam behajlítani az ujjaimat,meg nem tudtam fogni úgy zsibbadtak.

De nálunk volt már ilyen a családban,anyukám mikor engem várt szintén toxémiás volt,öcsémmel nem...

Szóval,egy szó mint száz:amíg nem magas a vérnyomásod,nincs fehérje a vizeletedben,és jó a vérnyomásod nincs mitől félni!!!Sokat pihenj,igyál sok vizet és egyél sok almát-ez vízhajtó.És ne idegeskedj,mert az nem tesz jót a vérnyominak!!!

Kitartás!!!:-)))

2012. aug. 25. 10:19
 3/5 anonim ***** válasza:
139/80?
2012. aug. 30. 19:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ehh... véletlenül egyből elküldést nyomtam. Szóval: a lábam dagad a harmadik héttől kezdve, csak 15-18 fok alatt nem, ebből sajnos kevés jutott, mióta terhes vagyok. A kezeimen is érzem, hogy vizesek, bár nem láthatóak, tudom hajlítani. A vérnyomásom általán 120 körüli. Már három napja zavar a melegedés, és sokat érzem tompán fájni a fejem. Délután kicsit vérzett az orrom - ezen nem csodálkozom, egész éjjel szerettem volna levegőt kapni vele, de sikertelenül. Az orrdugulás a másik tünet, ami az első pillanattól kísér napi szinten. De pont anyuéknál voltunk, mikor az orrom vérzett, és gondoltam, hamár ott vagyunk, van vérnyomásmérő, megnézem. 139/67 volt, a pulzusom 105 (utóbbi 95-105 között változó), majd fél óra múlva 139/80 és 105. Szerintetek mennyire ijdedezzek? :(
2012. aug. 30. 19:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt kifelejtettem, hogy még sose volt fehérje a vizeletemben. 4 hete nézték utoljára, hétfőn megyek védőnőhöz.
2012. aug. 30. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!