Toxémia vagy ödéma mit jelent? Többi lent. Miket lehet enni, inni?
Ha csak a lábad vizesedik, az lehet csak a melegtől is.
Nekem kb. a 28. héttől vizesedett a lábam, 35 hetesen toxémiás vettem. Egyik napról a másikra felment a vérnyomásom 160-170/100-ra, kórházba kerültem 2 hétre. Teljes sómentes diétán voltam, amit a szülésig itthon is betartottam és naponta ittam 2,5-3 l vizet.
Ha tudod mérd naponta a vérnyomásodat és ha 140/90 felé megy, menj le az orvoshoz.
Próbálj megnyugodni, ha csak vizesedsz, az még lehet normális is.
Egyet értek az előző válaszolóval,ha csak a lábad vizes akkor az lehet ettől a nagy melegtől is.
Én tavaly toxémiával feküdtem 4hetet a kórházban,31hetesen kerültem be,mert egyik napról a másikra felment a vérnyomásom 160ra és ++fehérje volt a vizeletemben,+egyik napról a másikra sok hízást mutatott a mérleg, pedig tartottam a diétámat amit a védőnő javasolt,hogy ne hízzak sokat(alapból sok plusszal indultam)és úgy felteltem vízzel,hogy már a szemhéjam is dagadt volt és nem tudtam behajlítani az ujjaimat,meg nem tudtam fogni úgy zsibbadtak.
De nálunk volt már ilyen a családban,anyukám mikor engem várt szintén toxémiás volt,öcsémmel nem...
Szóval,egy szó mint száz:amíg nem magas a vérnyomásod,nincs fehérje a vizeletedben,és jó a vérnyomásod nincs mitől félni!!!Sokat pihenj,igyál sok vizet és egyél sok almát-ez vízhajtó.És ne idegeskedj,mert az nem tesz jót a vérnyominak!!!
Kitartás!!!:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!