Amióta terhes vagyok, nem ittam egyszer sem alkoholt. Vörösbort tényleg lehet inni? 13hkm
szia!
Egy, max két pohárral nyugodtan meg ihatsz, persze szerintem nem kell minden nap de egy héten egy pohár vörösbor nem árt! Szaporítja a vörös vérsejteket :)
és mi nincs hatással a gyerekre? az ha kívánod, biztos van benne vmi hatóanyag amire szüksége van a szervezetednek, a terhesvitaminokban sem van minden...
És a hatások, akkor beszéljünk róla, hogy ki lakik tanyán, mindenféle káros anyagmentes (füst, elektronikus, por és mindenféle légszennyezettség mentes helyen) és ki eszik kizárólag bio kaját?
Azért annak a gyereknek az életre kell felkészülnie, nem azt mondom, hogy igyál mint állat, de kis mértékben pl fél deci bor utána vagy előtte sok vízzel, hogy a gyomorban másképp szívódjon az alkohol biztos nem árt meg.
Amikor meg szoptatsz, kismamában olvastam, hogy borkóstoló volt a szakmája a csajnak, és havi 1-2 rendezvényre szívesen elment volna, dolgozni, de még szoptatott. Szóval ők nem nyelik le a bort, de felszívódik vmennyi így is, azt javasolták 2-3 óráig nem fejjen, vagy ne szoptasson addigra elbomlik a szervezetben.
Szóval szerintem egy pici bor nem árt, az mégsem tömény alkohol mint a pálinka pl. Viszont a tudatmódosító szerekre ez nem vonatkozik -kábszer!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!