Beatrix25 kérdése:
Szülés után miért kell visszafizetni az utolsó havi bért?
Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves,és születése után küldte a munkahelyem a papírt,hogy vissza kell fizetnem az utolsó havi munkabért.Táppénzt kaptam már az utolsó 3 hónapban.Azt mondták,azért kell,mert megelőlegezték nekem a pénzt,ha nem előlegezik meg,nem kapok az utolsó hónapra.Most 31/3 hetes kismama vagyok,kivettem a bentmaradt szabadságot,holnaptól leszek táppénzen.Hogy lehetne úgy csinálni,hogy ne keljen megint visszafizetni?Vagy szülés előtt 6 héttel vegyem ki a szülési szabadságot,és akkor nem kell?Van valaki aki így járt ,mint én?2012. aug. 23. 16:00
2/9 anonim válasza:
En meg sose hallottam ilyet h vissza kell fizetni a bert.Tartok tole h teged csunyan atvertek.
3/9 A kérdező kommentje:
Hát pedig ez így volt,én sem értettem.Egyik ismerősöm meg úgy járt,hogy magán cégnél dolgozott,ő meg sem kapta az utolsó havi bért.Én állami cégnél,ráadásul kórházban dolgoztam.Akkor nem tudom honnan tudjam meg.Akkor is annyit szaladgáltam utána,de ki kellett fizetnem-sajnos.Nem tudom hogy gondolják,a kis fizetésből,ráadásul egy kisbaba születése után.Akkor senki nem járt úgy,mint én???
2012. aug. 23. 16:29
5/9 anonim válasza:
Én a 14. héttől táppénzen vagyok (munkakőrből adódóan), és amikor át kellett állni a bérről táppénzre, még az elején volt egy hónap, amikor nem kaptam semmi pénzt. Mondta a munkáltató, hogy legyek türelmes, mert ha megelőlegezné a béremet, akkor szülés után kéne azt visszafizetnem, vigyem kéthetente a kutyanyelvet, és párhetes csúsztatással fogom kapni a táppénzt, de ne aggódjak, nem veszik el belőle semmi.
Szóval nekem az elején volt egy húzós hónap, de így, ha minden igaz, a baba születése után is fogok kapni táppénzt a csúsztatás miatt.
Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni, de én így jártam.
Üdv.: 36hkm.
6/9 anonim válasza:
Én kerítenék egy könyvelő ismerőst, hogy magyarázza el nekem....
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Az 5.válaszolótól kérdezném,hogy akkor te az elmaradt 1 hónapot megkaptad vagy akkor az a pénz elveszett?mert nekem úgy magyarázták h megelőlegezték.bár nem tudom,hogy ez mással nem fordul elő csak velem,csak az én munkahelyemen?
2012. aug. 23. 20:41
8/9 anonim válasza:
A baba születése után fog kiderülni, hogy elveszik-e vagy sem, de elvileg nem kellene elvesznie. 36hkm (5. válaszoló)
9/9 A kérdező kommentje:
köszi
2012. aug. 24. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!