Második gyereküket váró kismamik! Ti hogy oldottátok meg, hogy amikor vesztek valamit a pocaklakónak, akkor azt ne kobozza el a nagyobbik?
Na ez nálunk is nagy nagy gond! 5,5 éves a nagy, 31 hetes vagyok.
Én sokszor csak dugiba veszek valamit, vagy ha veszek akkor neki is valamit, kis apróságot. Vagy ha csak a nagynak, akkor mondom neki, hogy ha a tesónak veszek valamit, akkor jusson majd eszébe!! :)
Nálunk a nagy 3 lesz, a kicsi 7 hós. Elég nehéz, de kezelem a dolgokat!
Alapjában véve közlöm a naggyal, hogy ez a kicsié, azaz bébi játék. Mondom neki, hogy ő már nagy, neki a nagy játékok vannak. Ha ő a bébi játékokkal játszik, akkor én meg odaadom a nagy játékokat a kicsinek. Ilyenkor egyből megenyhül, s már nem is kell neki a bébi játék.
Néha közli, hogy ő pici baba, de megbeszéljük, hogy a babák sokat alszanak, tejecskét isznak... Eddig ment a megbeszélés.
Szerintem vond be a vásárlásba, kérdezd meg tőle, melyiket vegyétek meg a tesónak. Mi pl volt, hogy együtt vásároltunk, ő segített pakolni, nagyon élvezte, hogy kiveheti s részét a tesó várásában.
Mi még nem vettünk semmit a picinek, de a nagy ruhás zsákjai ide kerültek a mi lakásunkba, és abban vannak a sok-sok gyerekjátékok is. Átnéztük az összes zsákot együtt, megnéztük a játékokat, és bepakoltunk együtt a zsákba. Közben megbeszéltük, hogy ez a picijé lesz már :)
Én voltam a legjobban meglepődve, és ennél cak rosszabbar számítok ezután. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!