Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második gyereküket váró...

Második gyereküket váró kismamik! Ti hogy oldottátok meg, hogy amikor vesztek valamit a pocaklakónak, akkor azt ne kobozza el a nagyobbik?

Figyelt kérdés
A múltok vettem egy kistakarót a kicsinek, a nagylányom 2 napig azzal aludt, mire észrevétlenűl eldugtam tőle. Még egy ideig kereste, aztán elfelejtette. Hiába mondtam, hogy az nem az övé. Most meg egy édes kis macis csörgőt vettem és óriási hiszti közepette tudtam elvenni tőle és elraktam a takaró mellé. Az biztos, hogy amíg meg nem születik a pici, addig nem veszem elő egyiket sem. És ezentúl meg sem mutatom a lányomnak amit a kicsinek veszek. Eddig ha rokon gyereknek vettünk valamit semmi gond nem volt. Amúgy 2 éves a nagy és 17 hetes vagyok.
2009. júl. 24. 17:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem igaz 9 év lesz a két gyerek kozott,úgyhogy nekem ilyen gondjaim nincsenek,de nagyon ugyelek arra,ha veszek valamit a kicsinynek kap a nagyobbik is .Ha nem is abban az értékben,de nem akarom,hogy rosszul essen neki,hogy o már nagyobb,akkor nem kap .
2009. júl. 24. 18:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Tegnap 2 meséskönyvet kapott a nagy és mégis hisztizett a csörgő miatt. Egyszerűen megszokta, hogy minden az övé. Gondolom azt könyebben felfogja, ha egy létező személynek veszünk valamit ajándékba. De ő még a kistesót nem tekinti létezőnek ,mivel nem látta.
2009. júl. 24. 18:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Na ez nálunk is nagy nagy gond! 5,5 éves a nagy, 31 hetes vagyok.

Én sokszor csak dugiba veszek valamit, vagy ha veszek akkor neki is valamit, kis apróságot. Vagy ha csak a nagynak, akkor mondom neki, hogy ha a tesónak veszek valamit, akkor jusson majd eszébe!! :)

2009. júl. 24. 18:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a nagy 3 lesz, a kicsi 7 hós. Elég nehéz, de kezelem a dolgokat!

Alapjában véve közlöm a naggyal, hogy ez a kicsié, azaz bébi játék. Mondom neki, hogy ő már nagy, neki a nagy játékok vannak. Ha ő a bébi játékokkal játszik, akkor én meg odaadom a nagy játékokat a kicsinek. Ilyenkor egyből megenyhül, s már nem is kell neki a bébi játék.

Néha közli, hogy ő pici baba, de megbeszéljük, hogy a babák sokat alszanak, tejecskét isznak... Eddig ment a megbeszélés.

Szerintem vond be a vásárlásba, kérdezd meg tőle, melyiket vegyétek meg a tesónak. Mi pl volt, hogy együtt vásároltunk, ő segített pakolni, nagyon élvezte, hogy kiveheti s részét a tesó várásában.

2009. júl. 24. 19:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi még nem vettünk semmit a picinek, de a nagy ruhás zsákjai ide kerültek a mi lakásunkba, és abban vannak a sok-sok gyerekjátékok is. Átnéztük az összes zsákot együtt, megnéztük a játékokat, és bepakoltunk együtt a zsákba. Közben megbeszéltük, hogy ez a picijé lesz már :)

Én voltam a legjobban meglepődve, és ennél cak rosszabbar számítok ezután. :)

2009. júl. 24. 19:48
 6/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. a "nagyfiam" 3,5 éves
2009. júl. 24. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Októberben lesz két éves a nagyobbik, én 19 hetes vagyok. Nagyon még nem vásároltam ugyan, de ha igen, akkor nálunk elég volt, hogy a nagyobbik is kapott valamit. Attól viszont tartok, hogy mit reagál majd arra, aminél emlékszik, hogy az övé volt, és a kicsi megörökli... pl. elektromos hinta, babakocsi, kiságy. Na az nem lesz még egyszerű szerintem.
2009. júl. 24. 20:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk nics gond,mert a fiam 7 éves,5 éves koráig hallani se akart tesóról,mert az mindent elvesz tőle!Most az a szerencsénk,hogy huga lesz,és könnyü dolgunk van mondani,meg már ő is tudja,mi lányos,mi fius.Eddig akármit vettünk,együtt vettük,és csókolgatja tesó ruháit!Nálunk a szeretettel volt gond,ő fiu tesót várt,közbe féltékeny volt.mikor megtudtuk,hogy lány,azóta boldog,mert ugy tudtam neki elmagyarázni,hogy ő fiu,az első,őt imádjuk,a hugit védeni óvni,és nagyon szeretni kell.És teljesen a fellegekben járt attól,hogy ő az első!
2009. júl. 25. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!