Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen méretű és hány darab...

Milyen méretű és hány darab rugdalózót vásároltatok születés előtt? Milyen gyorsan növi ki a ruhákat?

Figyelt kérdés
2009. júl. 24. 07:18
 1/8 anonim ***** válasza:

5-10 body 5-10 rugi,lehetőleg hosszú és rövid ujjú kombinálva.

Ha nem 4kiló felett születik,akkor az 50es jó először,de nagyon hamar kell az 56-os,úgyhohgy nem árt abból is beszerezni. A bodyk 50-56 os méretben majdnem egyformák,azt lehet egyből 56-ost.

2009. júl. 24. 07:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

56-os rugi az első, utána 62-es. Sokat ne vegyél, mert hamar kinövi. Én mindegyikből egyet vettem. Persze én kaptam kölcsönbe is. A középső gyerekem 56 cm született, nála pár nap után a 62-es jött. Remélem tudtam segíteni. Könnyű szülést kívánok Neked és jó egészséget

2009. júl. 24. 07:26
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2009. júl. 24. 07:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! Ajánlom a tescosat (v cherokee), mert 5 ös csomagolásban van, jó anyag, könnyen mosható-vasalható és nagyon jó az ára. Ha 3-4 kg körül lesz a babád, akkor kb 1 hónapig jók a newborn elnevezésűek, szóval rögtön vegyél egy csomaggal az egyel nagyobb méretből is. Jó a méretezés, nekünk nagyon bejött!
2009. júl. 24. 07:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok,igen a tescos tényleg nagyon jó,puha és kényelmes,és olcsó.És mindjárt ott van mellette a Cherokee alkalmakra :)
2009. júl. 24. 07:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én 0-3 hós ruhákat vettem, nem számozottakat, pl. a tescoban is igy vannak, és csomagban, azaz 3 darab vagy 7 darab együtt, az nagyon praktikus. Persze kicsit nagyok voltak rá az elején, de nem zavaróan. Most belegondolva olyan 62-esnek felelnek meg. Márc. végi baba, úgyhogy volt neki 3 hosszúujjú body, 2x7 rövidujjú és 1x7 ujjatlan body (ezeket csomagban vettem, a plusz 7-et utólag, annyira fogytak, 3 naponta mostam igy is), 3x3 hosszúujjú rugi kézfejvédővel, hogy ne karmolja magát (ezeket is simán sz@rrá mostam a 3 hónap alatt), 2x2 kis vékony rövidnadrág kánikulában, 2x3 napozó (ebből vehettem volna kevesebbet is akár), legalább 6-7 pár normál zokni. Vettem 2x2 felső pulcsi szerűt is, vékonyat, de ritkán kellett, mivel inkább betakartam, ha hűvös volt. Ez mennyiségre nekem bevált, igy heti 1-1.5x kell csak mosnom, de igy is használta a ruhákat bőven, látszik is rajtuk. A 3 hósból még van body, amit tudunk használni most 4 hósan is, de van, amit már nem, a rugikat mind kinőttük pont 3 hónapos kora után 1 héttel kb. A napozók kicsit tovább birták, de már azokat is lecseréltem. 56-ost szerintem ne vegyél, hacsak nem pici súlyú babát jósolnak nektek, max 2 hétig jó rá. Sok boldogságot!
2009. júl. 24. 08:26
 7/8 anonim ***** válasza:
56-ost egy hónapig hordta, 62-st 3 hósan nőtte ki.
2009. júl. 24. 08:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Tényleg attól függ nagyban a méret, hogy mekkora babát jósolnak. Nekem azt mondták, hogy nagy lesz a baba, így 56-os cuccot egyáltalán nem vettem, egy rugdalózót kaptam pulcsival, sapkával a szüleimtől ebben a méretben, abban hoztuk haza a fiamat a kórházból, mert nagyon szép volt, viszont 12 nappal később, amikor ellenőrzésre mentünk már nem tudtam ráadni (a fiam 55 cm-rel és 3700 grammal született).

62-esből sem volt sok, én is inkább 0-3 hónapos korig számozott csomagolt body-kat és rugikat vettem, ezek nagyobbak voltak, mint a 62-esek, de kb 6-8 hetes korig voltak csak jók. Nekem jobbnak tűnt, ha inkább nagyobb kicsivel a ruha, mintha éppen csak be tudtam gombolni a bodyt, vagy ha feszült a lábfejnél a rugi. Ráadni is könnyebb volt, ami első babásként elég fontos szempont.

Nálunk body-ból kb tíz darab volt rendszeres használatban, ha nem volt baleset, naponta kettő fogyott. (Kivéve, amikor kaptam egy csomag Pampers pelust, mert az nekunk nem jott be, amellett naponta ötször is öltöztettem, néha az éjszaka közepén is. Rugdalózóból is kb ennyi volt. Az első 2-3 hónapban szinte mindig rugi volt a fiamon, kényelmesebbnek tűnt, mint a nadrág+pulcsi kombináció és rugiból az elől kapcsosakat szerettem, volt egy nyaknál gombolós is, de attól kipirosodott a mindig háton alvó babám nyaka.

Hogy milyen gyorsan növik ki azt nehéz megmondani, de az első hónapokban nagyon gyorsan. Egy idő után lassul a növekedés. Az én fiam nagy és gyorsan nő, két havonta új ruhákat kellett vennem kb. Most lesz nyolc hónapos és 80 cm, tehát még mindig nagynak számít, jelenleg 12-18 hónapos korig való ruhákat veszek neki és ezek pont jók.

2009. júl. 24. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!