26 hetes vagyok. Hirtelen (1hó alatt) bevizesedtem, még a bokám is. A párom szerint a rengeteg dinnyétől amit megettem. Lehet ez? Ha sok vizet iszom (napi 1üveg), akkor segíthetek, vagy ez olyan mint halottnak a csók?
2009. júl. 23. 14:28
1/10 anonim válasza:
Ha sok vizet iszol, akkor jobban fogsz vizesedni! A dinnye vízhajtó, elvileg nem attól vizesedsz! Vérnyomásod? Fontos!
Ha az rendben, akkor SÓMENTES DIÉTA, sajna, mert a só megköti a vizet....
2009. júl. 23. 14:45
2/10 anonim válasza:
Ja, főtt krumpi nap (só nélkül) almanap, és rendszeres könnyű séta
2009. júl. 23. 14:46
3/10 anonim válasza:
Sómentes diéta!!!
De nagyon sómentes.A kórházban a szobatársam is azon volt,sajtot sem ehetett,szalámikat sem,májkrémet sem...semmit,amiben só van.
2009. júl. 23. 14:49
4/10 anonim válasza:
Az első veszélyes, ha azt irja, hogy ha sok vizet iszol, attól vizesedsz. Ha vizesedsz, akkor ugye bent marad a szervezetedben a viz, azaz leterhelődnek a vesék, mert kevesebb a dolguk, akár vesekövet is lehet kapni, HA NEM ISZOL ELEGET!! Azaz legalább napi 2.5-3 liter vizet/folyadékot kell inni, nem teát, mert az is vizhajtó. A dinnyétől semmi bajod nem lesz, ez egyszerűen a terhesség velejárója. A sómentes diéta fontos igen, először megpróbálhatod csak kicsit sómentesebben, de ha durva a helyzet, ezt orvos tudja, akkor drasztikusabban ki kell hagyni az étrendedből.
2009. júl. 23. 15:27
5/10 anonim válasza:
Te vagy veszélyes, én egészségügyes vagyok. Vizesedés nem a víztől van hanem attól hogy a vízháztartása rosszul működik, kevesebb víz jut ki a szervezetből mint amennyi a egyensúly megtartásához szükséges lenne. A "vízhajtással" leterhelt szervezet nem örül ha még több vizet veszünk be, azzal sem bír ami már "'bentragadt". Röviden ennyi.
Semmi baja nem lesz a veséjének ha nem 3 hanem csak 1 liter vizet iszik egy nap, ne ijesztgesd!
Tehát: sómentes diéta, könnyű séták, hideg-meleg váltó zuhany a lábra.
De a vérnyomásodat méresd rendszeresen, mert a hirtelen vizesedés ha magas vérnyomással párosul, akkor akár gondot is okozhat. Minden jót!
2009. júl. 23. 15:39
6/10 anonim válasza:
Figyelni kéne, nehogy toxémia legyen belőle.
2009. júl. 23. 16:01
7/10 anonim válasza:
Igenis lehet a dinnyétől!!!
Én is vizesedni kezdtem, és a dokim azt mondta, hogy nem csak a sót kell kerülni, hanem az édességeket is, mivel a túl sok cukor is ugyanúgy vizvisszatartást okozhat!!!
Nálam a dinnye tiltólistán is van, barack, szőlő is csak nagyon kicsi mennyiségben.
32 hetes
2009. júl. 23. 16:19
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi csajok, akkor se só se dinnye..... és kiegyezek 1,5 liter vízzel :)
Toxémia???????????
2009. júl. 24. 18:42
9/10 anonim válasza:
Igen, a hirtelen vizesedés és a magas vérnyomás a terhességi toxémia tünete, de ez a legrosszabb eset, csak azért írták a többiek is, hogy figyeld magad, nehogy baj legyen.
2009. júl. 25. 07:09
10/10 anonim válasza:
KÖSZI EGÉSZSÉGÜGYIS,VAN EGY VITA ITT AZ OLDALON VALAHOL,HOGY EHET E VALAKI CHIPSET.SZEGÉNY LÁNYT,SŐT ENGEM IS UGY LEHURROGGTAK,DE AZ OLYANOK EGYENEK SOK SÓT.ÉN IS TOXÉMIÁS VOLTAM AZ ELSŐVEL,MOST SE VISZEM SE A FOLYADÉKOT,SE A SÓT TULZÁSBA! TEHÁT VÉGRE,AZ ELSŐ ÉRTELMES EMBER 3 NAP UTÁN! KÖSZI
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!