Meddig csak vizesedés? És mikortól toxémia?
Köszia válaszokat, írjatok még.
Nekem a bokám iszonyat csúnya, a kezeim nagyon zsibbadnak. És a háziorvossal meghallgattattam a tüdőm, mert zörgő érzésem volt és mondta, hogy már ott is van víz, azt érzem zörögni. Súlyom eléggé megnőtt most mert heti 2kgk ugrálnak, míg 7,5hónap alatt csak 2kgt híztam, most meg...heti kettőket... Vizeletet nem tudom, két hete voltam védőnőnél és akkor rendben volt az is meg a vérnyomás is.
Szerintem a háziorvosnál is lehet pisilni (bocs a viccért), ha nem jutsz el a védőnőhöz, sőt vérnyomást is nézhet (tán ez utóbbit gyógyszertárban is lehet néhol). Plusz nézess egy vérképet is.
Én is nagyon vizesedtem, majd viszkettem is, mint kiderült cholestasisom volt (a baba elnyomta a májamat) - így programozott császár lett a 38. héten.
leírom én hogyan jártam:
18 héttől zsibbadtak az újjaim. mire 24 hetes lettem folyamatosan azaz non-stop zsibbadtak és fájtak. fogni nem bírtam, de még az öltöztetésben is a férjem segített. mivel közben kiderül hogy súlyos kalciumhiányom is van, attól fájtak a kezeim, így napi 3-4 calcium sandoz (orvosi tanácsra) segített csökkenteni a kéz fájdalmait. Nekem dagadt a bokám, a nyakam, az arcom, a kezem. és mindezek a jelek a magánorvosomnak fel sem tűntek, nem foglalkozott vele. nyaralás alatt kerültem kórházba, kiderült a vérnomyásom vészesen magas. Előbb 199-et majd 224-et mértek. kaptam tüdőérlelőt és felkészítettek arra hogy ebből bizony koraszülés lehet. az otthonomtól 400km-re. 4 nap után onnan hazajöttünk a sjaát kórházunkba. pár napra rá aztán megjelent a fehérje, ami a végén már 4g volt!32 héten sos császárom lett. addigra már a szemeim is be voltak puffadva. mai napig nem bírom megnézni az akkori terhes fotóimat, pedig már 14 hónapos a lányom. én 32 hét alatt 25kg (liter) híztam.
Köszi a válaszokat. Én is felmegyek ma a védőnőhöz, úgy döntöttem. Csak egy hét múlva kéne, de este is annyira köhögtem már a víztől, meg a kezeim iszonyaqt zsibbadnak, a bokámról meg már nem megy le a dagadás.
Köszi a válaszokat, írjatok még ha van kedvetek, kivel mik történtek.
12,59-es vagyok
:((( írj magadról, mit mondtak. lehet be is fektetnek ha a vérnyomásod megemelkedik. Kitartás. iszonyat az állandó zsibbadás, hogy az ember a kanalat sem tudja megfogni, sőt olykor még öltözni sem! nagyon drukkolok neked hogy azért te kihúzd végig! várom hogy írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!