Mennyire káros az édesítőszerek módjával történő használata? Az aszpartámos dolgokat kerülöm, amennyire lehetséges.
Figyelt kérdés
2008. máj. 10. 18:33
1/7 A kérdező kommentje:
Árthatok ezzel a babának?
2008. máj. 10. 18:42
2/7 anonim válasza:
Miért pont az aszpartám a bűnbak? Amúgy ezek párban vannak, az aszpartám párja az aceszulfám-K. Én azt mondom, a xilitet kerüld, az hasmenést is okozhat. Illetve a szacharózokat.
3/7 anonim válasza:
pont az aszpartam a leg-"tünetmentesebb" inkább a többi fajtát nem szabad, mert olyan hasgörcsöt csinálhat, hogy megőrülsz. Süssinából lehet kb napi 10 szemet elosztva, de azért ne most csinálj cukordiétát, inkább használj gyümölcscukrot.Miért is kell édesítőzni?
4/7 anonim válasza:
Mért kell édesítő szereket használni egyáltalán?Sztem sokkal többet ártanak mint ha egy kanál mézet használsz.Engem is ezzel tömtek a dabetológián,de pl.én a diétás édességtől rosszul lettem-szintén édesítős,hánytam tőle.Nem jó.Én is úgy döntöttem inkább megeszek egy kiskannál mézet vagy egy szelet csokit ha nagyon kell,de nem mérgezem mindenféle mesterséges dolgokkal a babát.Mondjuk nekem szerencsére jelzi a szervezetem,ha nem jó nem kell.
5/7 anonim válasza:
Gondolom nem akar bődületesen elhízni. Finomított fehér kristálycukor sokszor ártalmasabb mint az édesítő, de inkább mézet használj módjával. Persze, ha cukorbaj problémád van, az más. Akkor próbáld ki a Stevia nevű növényt. Ennek a levele porrá őrölt alakban kapható és a világon semmi mellékhatása nincs. Édesítő egyébként. Gugliba beírod, sok mindent kidob róla.
6/7 anonim válasza:
Én napi 4-5 bogyót fogyasztok 2-3 gyenge kávéval.Minden rendben van.Nem a diéta miatt,mert sok édességet eszek.Egyszerűen így szeretem a kávét.Ennyi biztos nem árt a picurnak.No meg mindentől nem kell óvni őket szerintem.Születése után el sem tudjuk kerülni majd,hogy mindenféle mesterséges dolgokat megegyenek.Hiába főzünk normálisan,akkor is sok műkaját fog enni.Elég csak a csipszekre gondolni.
7/7 anonim válasza:
Azt olvastam egy független szakértők által írt véleményben pár éve, hogy a szacharin nem veszélyes. Az aszpartám viszont igen. Az amerikaiak a patkány kísérletekre hívatkoztak amelyeken nagy volt a szaharin miatti elhullás. Szokásukhoz híven az amerikaiak megint kozmetikáztak ugyanis a patkányokat mással nem is táplálták csak töményen szacharinnal lettek etetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!