Lehet baja a magzatnak?
Első:a fog.gátló abbahagyása után szoktak a nők a legtermékenyebbek lenni.
Kérdező:sokan esnek fog.gátló mellett teherbe,mégis egészséges a kisbabájuk.De érdemesebb lenne egy dokit megkérdezzél erről,mert minden tablettának más hatása van,általában nem okoz problémát.
En elfelejtettem egy bogyot bevenni reggel, aztan masnap csak este tudtam, es terhes lettem.
Nagyon feltem, hogy baja van a picinek, mert mikor megtudtam, akkor persze mar akartam a babat, szoval mi csinaltattunk extra szurest magzatvizbol, mikor mar lehetett, nem hittem a dokinak, hogy semmi baja nem lesz tole, de ugy tunik, hogy tenyleg semmi baja nem lett. :-)
4-esnek van igaza.
A fiam Mercilon szedése mellett fogant (és mivel a nővére enyhe fejlődési rendellenességgel született), ezért nagyon izgultunk, 3 neves Mo-i genetikust/genetikai központot is megjártunk és egybehangzóan állították, hogy a mai fogamzásgátlók olyan enyhe dózisúak, hogy rettentő minimális eséllyel okoznak bármiféle problémát, és az is leginkább egy bizonyos enyhe szívfejlődési probléma formájában szokott jelentkezni, ami eleve genetikai eredetű, tehát a hajlam úgymond megvolt a magzatban amit a gyógyszer felerősíthet. De ez olyan ritka, hogy rendes statisztika sincs rá, csak valószínűsítik a fogamzásgátló ráhatását.
Több olyan vizsgálatot is elvégeztettünk, amit egyébként nem tettünk volna meg a családi kórelőzmény és a fogigátló melletti teherbeesés nélkül. A fiam makkegészségesnek bizonyult, most lesz 2,5 éves, egyáltalán nem beteges, a bölcsibe kerülés se viselte meg az immunrendszerét, nagyon jó szervezetű kis krampusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!