A területileg illetékes anyakönyvvezetőnek kötelessége kiadnia igazolást az apasági nyilatkozathoz (terhesség alatt), hogy nem vagyok bejegyzett élettársi kapcsolatban?
A védőnőm szerint közjegyzőtől kell igazolás, hogy nem vagyok élettársi kapcsolatban, ami kb. 2000 Ft.
Szükségtelenül nem fizetnék, ha ez hivatalból ingyen kikérhető.
A közjegyzőtől akkor kellene igazolás, ha nem az illetékes anyakönyvvezetőhöz mennél - de a legtöbb helyen már akkor se kell, mert a rendszert országosan átláthatóvá tették, így a legtöbb anyakönyvvezető utána tud nézni, hogy van-e élettársi kapcsolatod.
Mivel az illetékeshez mégy, így nem kéri majd az igazolást. A védőnő le van maradva, mert tavaly valóban volt pár hónap, amíg kérhették, de azóta megoldották.
Nekünk először a népességnyilvántartóból kellett igazolás, hogy hajadon vagyok és nem vagyok bejegyzett élettárs.
Utána anyakönyvvezetőnél tettük a nyilatkozatot.
3 részből állt: Első részben én nyilatkoztam, hogy ki a gyerekem apja, és hogy más apajelölt nincs.
Másodikban apa elismerte, hogy ő az apa.
harmadikban ketten nyilatkoztunk a gyermek családi nevéről, hogy mi lesz.
2009 tavasza (júniusban szültem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!