36 hetes terhes vagyok, és eddig 21kg híztam! Lehet baja a babának belőle?
Szia.
Gondolom a terhességi cukorbetegség jeleit keresték,hasonló.A baba is szépen hízik,ha te is,és a túl nagy súly a kicsi szívének árthat,de ez valóban nagy súlyt jelent.Nem hiszem,hogy 7-8kg-os magzatod lenne.De protokoll előírás ellenőrizni,hogy ők mindent megtesznek,bla,bla.
Én anno 32kg-ot híztam,a kisbabám 3800g-al született és makk egészségesen.Én viszont megszenvedtem mire leadtam a plusszokat.:(
Nyugodj meg, biztos hogy a babának semmi baja. A doki inkább miattad, és az egészséged miatt aggódik! Azért a 21 kiló nagyon sok, bár nem mindegy az sem, hogy mennyiről kezdtél, mennyire vagy hízékony stb.
Nagyon nem egyformák sem a kismamák, sem a terhességek. Ahányan annyi félék :)
Most már figyelj oda, de a legfontosabb ne idegeskedj emiatt, ez már kevesebb nem lesz!
32hkm
Nekem a szülési súlyom 93kg volt én 20 híztam,nálunk probléma mentessen ment minden.Ez igazából a nálad jelent több problémát pl:Légszomj,maga vérnyomás,ebből adódó szédülés,több sav... mint nálam is ez volt! :-((Mennyivel kezdtél és hány cm vagy?
Mert nem mindenkinek egy forma a súly gyarapodása.A Magas emberek többet szednek fel magukra és ez normális is.Gond a picivel akkor van ha túl sok édességet fogyasztasz és így mivel az utolsó időben csak hízik a baba nagyobb súllyal fog születni.Az egyik barátnőmnél ezért is lett többek között 4460g a baba.
Azért fújják fel, nem tudom hallottál-e már a terhességi toxémiáról.
Lehet hogy azt hitték hogy a súlygyarapodás a vizesedés miatt van, ami a toxémia egyik jele és ez nagyon ártalmas a babára és az anyukára nézve.
Általában ilyenkor gyorsan megcsászározzák az illetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!