Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36 hetes terhes vagyok, és...

36 hetes terhes vagyok, és eddig 21kg híztam! Lehet baja a babának belőle?

Figyelt kérdés
Az orvos és a védőnő is aggódik a súlyom miatt, és elküldtek egy nagyobb kivizsgálásra, hogy kiderítsék mi lehet a hízás oka, de mindent rendben találtak! Nem értem hogy ebből mi baja lehet a babának hogy ennyire felfújják az orvosok!
2012. aug. 14. 13:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szia.

Gondolom a terhességi cukorbetegség jeleit keresték,hasonló.A baba is szépen hízik,ha te is,és a túl nagy súly a kicsi szívének árthat,de ez valóban nagy súlyt jelent.Nem hiszem,hogy 7-8kg-os magzatod lenne.De protokoll előírás ellenőrizni,hogy ők mindent megtesznek,bla,bla.

Én anno 32kg-ot híztam,a kisbabám 3800g-al született és makk egészségesen.Én viszont megszenvedtem mire leadtam a plusszokat.:(

2012. aug. 14. 13:12
 2/13 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem olvasd el ezt a cikket!!

2012. aug. 14. 13:14
 3/13 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, biztos hogy a babának semmi baja. A doki inkább miattad, és az egészséged miatt aggódik! Azért a 21 kiló nagyon sok, bár nem mindegy az sem, hogy mennyiről kezdtél, mennyire vagy hízékony stb.

Nagyon nem egyformák sem a kismamák, sem a terhességek. Ahányan annyi félék :)

Most már figyelj oda, de a legfontosabb ne idegeskedj emiatt, ez már kevesebb nem lesz!

32hkm

2012. aug. 14. 13:15
 4/13 anonim ***** válasza:

Nekem a szülési súlyom 93kg volt én 20 híztam,nálunk probléma mentessen ment minden.Ez igazából a nálad jelent több problémát pl:Légszomj,maga vérnyomás,ebből adódó szédülés,több sav... mint nálam is ez volt! :-((Mennyivel kezdtél és hány cm vagy?

Mert nem mindenkinek egy forma a súly gyarapodása.A Magas emberek többet szednek fel magukra és ez normális is.Gond a picivel akkor van ha túl sok édességet fogyasztasz és így mivel az utolsó időben csak hízik a baba nagyobb súllyal fog születni.Az egyik barátnőmnél ezért is lett többek között 4460g a baba.

2012. aug. 14. 13:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Azért fújják fel, nem tudom hallottál-e már a terhességi toxémiáról.

Lehet hogy azt hitték hogy a súlygyarapodás a vizesedés miatt van, ami a toxémia egyik jele és ez nagyon ártalmas a babára és az anyukára nézve.

Általában ilyenkor gyorsan megcsászározzák az illetőt.

[link]

2012. aug. 14. 13:19
 6/13 A kérdező kommentje:
176 cm vagyok, 68kg-ról indultam és legutóbbi méréskor 89,5kg voltam! A baba ma lett mérve 2850g, és mindent rendben találtak vele! Csak az orvosok is azt furcsálják hogy ránézésre olyan 74-75kg-nak néznek, nem látszik rajtam. A vérnyomásommal is minden rendben van, szóval semmi problémát nem találtak szerencsére! Már csak azon nyugttom magam, hogy nem sok van hátra! Egyébként soha nem voltam hajlamos a hízásra, csak nagyon nehezen tudtam felszedni pár kilót is. A savam érezhetően megnőtt azt én is észrevettem, meg nehezebben tudok mozogni, egyébként nagyon jól vagyok!
2012. aug. 14. 14:36
 7/13 A kérdező kommentje:
Ja még annyit hogy az orvosom azt mondta hogy szedjem mindenképp az elevitet mert szüksége van rá a szervezetemnek, itt viszont azt mondták hogy ne szedjem, ne foglalkozzak vele, mert az fúj fel! Akkor most szedjem vagy ne szedjem?
2012. aug. 14. 14:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is 20 kg-ot híztam, és a 36.héten már nem szedtem a z Elevitet. Lehet hogy tényleg az fúj fel. Amúgy a lányomnak semmi baja volt az én 20 kg.tól.
2012. aug. 14. 15:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Húh, ennyire eltérő az orvosok véleménye. Az én orvosom (Bp. egyik legjobb progja) szerint, az Elevitet nem kell szedni, csak az első néhány hóban fontos. Utána megfelelő minőségű étkezéssel szépen fejlődik a baba és mindent megkap. Az Elevittől duplájára lehet dagadni, felesleges. Mikor szedtem, sokkal többet ettem. Amúgy én is 20 kg-ot híztam az első babával, egészséges, gyönyörű 3800g-os babám született, csak nehéz volt leadni a túlsúlyt. Most odafigyelek nagyon, és még fogytam is. Szóval a súlyod miatt ne aggódj, ha nincs pl. magas vérnyomásod miatta, vagy nem vagy GDM-es. EGy kivizsgálást megér. Jó egészséget!
2012. aug. 14. 16:14
 10/13 A kérdező kommentje:
Én már kb a 30.héttől figyelek hogy ne egyek sokat, szinte csak akkor eszek ha már nem bírom tovább! Kíváncsi leszek hogy most ha az Elevitet abbahagyom, fogok e hízni!
2012. aug. 14. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!