Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az apasági nyilatkozatot kell...

Az apasági nyilatkozatot kell újítani vagy nem?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást mondanak és mást hallok :( Most már tényleg nem tudom,hogy elévül-e vagy sem... :(
2012. aug. 13. 21:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
milyen hülye kérdés ez??? 5év elévülés= 5 év után már lehet hogy nem Te vagy az apa??? Ha eddig az is voltál akkor se???
2012. aug. 13. 21:56
 2/12 anonim ***** válasza:
Miért kellene. A nevén van a gyerek,az a lényeg. Vagy mégis miért kellene?
2012. aug. 13. 22:05
 3/12 anonim ***** válasza:
mármint második gyerekhez?
2012. aug. 13. 22:21
 4/12 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy belekérdezek, de nincs valakinek tapasztalata mivan akkor ha nem csináltunk apaságit és megindulna a szülés? A héten már esélytelen mert a páromat másik városba küldték dolgozni a hétre, és még 5hetem van de jobb félni mint megijedni.
2012. aug. 13. 22:42
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor az Anya nevére kerül a gyerek.
2012. aug. 13. 22:45
 6/12 anonim ***** válasza:
Odáig tudom, csak valahol olvastam hogy utólag is meg lehet csinálni az apaságit valahogy... De remélem nem kell megtapasztalnom, sok még az 5hét, bízom benne hogy nem fog semmi történni :-)
2012. aug. 13. 22:49
 7/12 anonim ***** válasza:
Persze semmi nem fog történni.
2012. aug. 13. 22:56
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha 5 hétig kihúzod még, akkor van idő, mi hétfői napon csináltattuk és szerdán postán megérkezett.

Ha meg sürgős, akkor is kaptok valamit.

Amügy tiszta bürökrácia az egész, csupa papírpazarlás, 16 oldalt kellett aláírnunk, egyiken nyilatkozik apa, hogy vállalja a gyereket, egyiken anya, hogy vállalja, hogy az az apa, aki az előző oldalon nyilatkozott, a 3.-on a vezetéknévről egyezünk meg, a 4. en meg az ügyintéző meg mindenki aláírja ezt a 4 oldalas dokumentumot és akkor mindez 4 példányban.

Ha nincs apasági nyilatkozat szülésnél,sem házassági anyakönyvi, akkor a nő nevére kerül a gyerek, apa névhez beírnak valamit.És így állítódik ki az anyakönyvi kivonata majd, ezekután meg csomó illeték befizetése után meg tudjátok változtatni az egészet, a gyerek nevét, illetve az apa nevét is.

2012. aug. 14. 06:54
 9/12 A kérdező kommentje:
Csak azért tettem fel a kérdést,mert mi nem az önkormányzatnál csináltattuk meg,hanem bent a városban.Mikor valamiért bementünk a helyi önkormányzathoz kérdezték,hogy akkor megcsináljuk e most az apaságit,mondtuk,hogy már készen van.Erre megkérdezték,hogy jó,de tudjuk e hogy azt menni kell időközönként újítani meg lepecsételtetni.Én sem tudtam ezt mire vélni,mert rákérdeztem amikor megcsináltattuk és ott azt mondta az ügyitnéző,hogy nem kell.
2012. aug. 14. 16:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Jah amúgy első baba lesz,és nem születés utáni elévülésre gondolok,hanem hogy van e valami jelentősége annak,hogy szülés előtt mikor csináltatjuk meg.
2012. aug. 14. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!