Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítene valaki a leletemben?

Segítene valaki a leletemben?

Figyelt kérdés

Ma voltam nődokinál,(semmit nem mondott...)ez volt ráírva a leletemre: Kórlap: Ép külső genit

Bv. kp. tág vag portio folyt. Rendesnél alig nagyobb retrof. ut. szab. körny.sp.cyt.1041

Iránydiagnózisok:U9990/3-Sine morbo,Z3210/5-Terhesség bizonyított

Okés hogy terhes vagyok,örülök is,azt mondta,hogy nagyon kicsi még,(kb:ahogy számoltam 6+3 hetes)menjek vissza 3hét múlva...előzmény:tavaly azt írták a leletemre,hogy hátrahajló infantilis a méhem,most nem az volt leírva,hogy:"portio hátul infantilis méh",hanem hogy :"portio folyt."

Mik ezek? valaki segítene elemezni?

2012. aug. 13. 13:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A retroflectált azt jelenti, hogy hátrahajló a méhed. A többit már leírták. A leletben nincsen semmi kóros, ne aggódj.
2012. aug. 13. 15:34
 12/22 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: a 4,5 mm sztem az embrió lesz (v a petezsák). nem válaszoltál, volt szívhang?

amennyiben magyar állampolgár vagy, bármelyik állami szakrendelésen kötelesek ellátni.

ám ha jót akarsz magadnak, kezdj el keresni egy magánorvost, akinél majd szülsz. olyan mérhetetlen szívatások folynak azoknál a kismamáknál, akik ügyeletesnél szülnek, h nincs az a pénz, amit megérne. horrortörténeteket olvasni olyan szülésekről, ahol a kismama "csak úgy besétált" szülni a kórházba anélkül,h lett volna egy "védőszent" orvosa, aki képviselje.

sőt, az egész terhesgondozás lehet egy rémálom, ha nincs aki eligazítson, mikor hová és kihez mehetsz. küldözgetnek ide-oda, szívatnak, még jól le is b.sznak, ha rossz helyre mész v rossz időben, megaláznak, úgy beszélnek veled, mint egy rossz gyerekkel. míg a magándoki szépen kezedbe nyomja a szükséges papírokat,időpontot is egyeztet, mobilszámot ad ahhoz, akit keresni kell, és bármikor bárhol bemondod a nevét, a kiszolgáló személyzet homlokán mintha kigyulladna a zöld gomb.

2012. aug. 13. 18:13
 13/22 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom megfizetni a magán orvost....Tudom mi folyik a magyar egészségügyben...és ez sajnos nem csak a nőgyógyászat-szülészet-en... Szerintem a 4,5 az vagy az embrió vagy az,h kb:4,5 hetes...a petezsák az:14,3mm aszem...
2012. aug. 13. 18:56
 14/22 A kérdező kommentje:
Jah,nem volt szívhang,de nem is érdekelte a doki...vittem a régi leletemet,miszerint infantilis (fejlődési rendellenes) a méhem,azt mondta ez őt nem érdekli...Egyébként Érden voltam az Olawuyi Sámuel-nél voltam,egy utolsó tahó az asszisztensel együtt....
2012. aug. 13. 18:59
 15/22 anonim ***** válasza:

Na ez tök jó, hogy a végén leírtad hol voltál. Itt Érden pedig mindenki őt dícséri. Én egyszer nem értettem, hogy mit kérdezett, vagyis félreértettem, és rosszul válaszoltam. Na utána olyan barbár módon küldte fel belém a dolgokat, mint egy hentes, utána a leletet konkrétan levágta elém az asztalra. Ez 1,5 éve volt, de azóta is inkább kerülöm, ebből kifolyólag mondjuk nincs állandó orvosom, mindig csak valakihez beesek. Most én is babát várok, nekem sincs keretem arra, hogy magán dokit fogadjak, az első uh-ra Hajdúhoz mentem, aki közölte, hogy nem lát semmit, pedig tisztán látszott már a petezsák, ahogy más orvos megmondta arról a kis képről, amin ő nem látott semmit. Aztán volt egy kis vérzésem, amivel bementem az 1-es klinikára, és végülis ott állapították meg a terhességet, 6+3 hetesen, de mondták, hogy oda nem járhatok, szóval keressem fel az érdi orvosomat. Tehát 8 hetesen elmentem Baksayhoz, akinél meg olyan teltház van mindig, hogy átirányítottak Balogh doktorhoz, aki szintén egy tahó volt, bármit kérdeztem, olyan flegmán válaszolt, és kb. épphogy nem mondta azt, hogy minek tartom meg a gyereket. Következő lépésem a védőnő volt, aki amúgy nagyon kedves (bár Oluway-t ajánlotta, de mondtam, hogy azt nem szeretném), ő felhívta az sztk-t, és kért nekem időpontot a 12.hetes uh-ra, amit egy az sztk-ba kirendelt orvos, Bárány doktor végzett, majd ráírták a leletemre, hogy a lelettel keressem fel az orvosomat. És most itt vagyok elakadva megint, hogy most kihez menjek, mert szinte mindenki ki lett lőve. :D

Bocsi, hogy hosszú lett, csak gondoltam leírom a tapasztalatom, mert az itteni sztk-ban valóban nem egyszerű, és nem veled van a gond!! :)

2012. aug. 13. 20:17
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy ilyen hosszan leírtad,szval teis Érden laksz? És most 12hetes terhes vagy? Tudod nekem az a legnagyobb problémám,hogy nem fog bejelenteni a tulaj (albérletbe lakunk),és így nem látnak el itt érden,az állandó lakcímem meg 150 km-re van innen,nem tudnék mindig lejárni uh-ra,védőnőhöz,tanácsadásra,de kijelentették,h nem látnak el...szval énis megvagyok kötve...És Budapesten sem látnak el így engem sehol? Vagy most szerinted mit csináljak? Ez olyan érdekes,mert a barátomat is ellátja a háziorvos,pedig ő sincs bejelentve,engem pedig terhesen akarnak elküldeni? Undorító.....
2012. aug. 14. 08:16
 17/22 A kérdező kommentje:
Jah és még annyi,hogy én sem értettem mindig,h mit mond,visszakérdeztem,és utánna olyan flegmán válaszolt,mintha én jöttem volna afrikából...
2012. aug. 14. 08:17
 18/22 anonim ***** válasza:

én tudok egy magándokit Budapesten, akihez én is jártam, nála szültem, és aki az egész terhesség alatt mindössze 3x hívott a magánrendelésére (ahol fizetni kellett alkalmanként 8ezret), ebből egyik az első, bemutatkozásos alkalom volt. a többi nem került semmibe, kórházban fogadott, így is volt havonta uh, megcsinált mindent, tenyerén hordozott, nem mondott fix összeget szülésre, tehát annyit adtam, amennyit tudtam és jónak láttam. szerintem 24ezer ft 9 hónap alatt megéri, h biztonságban légy és ne szívassanak halálra.

persze a bpi dokival szülni is Bpesten kell.

2012. aug. 14. 09:32
 19/22 anonim ***** válasza:
p.s. ha a magándoki küld, akkor aztán tényleg senkit nem érdekel a lakcímkártyádon mi szerepel.
2012. aug. 14. 09:34
 20/22 anonim ***** válasza:
Igen, érdi vagyok, mondjuk nekem állandó lakcímem, de ilyen nincs, hogy ne lássanak el, mint ahogy írtad is, 150 kilométereket senki nem fog utazgatni egy vizsgálatért, arról nem is beszélve, hogy elvileg "orvosszabadság" van. Egyébként nekem is van egy érdi ismerősöm, akik itt járnak albérletből albérletbe, tehát soha nincs bejelentett címe, mégis ellátják mindig. Amúgy ha kíváncsi vagy a véleményemre, én a helyedben mindenképp beszélnék a védőnővel először, aki biztos, hogy segíteni fog neked, mert ők viszont nagyon rendesek, aranyosak, és bármikor felteheted a kérdéseid. Velem is tök bunkók voltak ugye az sztk-ban az emberek, de mikor a védőnő telefonált oda helyettem, egyből minden más volt... viszont a védőnőt se volt könnyű előkerítenem, sok telefonomba telt, mert annak is megvannak a saját területei. Szóval esetleg megkérdezhetem merre laksz? Hátha felém, és akkor megadom a számát, hogy annyival kevesebb dolgod legyen. :) Amúgy hány éves vagy?
2012. aug. 14. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!