Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallgassak az orvosra?

Hallgassak az orvosra?

Figyelt kérdés
Tegnap és ma reggel pozitívat teszteltem, viszont összeszedtem valami fertőzést. Elmentem délelőtt dokihoz, aki kenetet vett, és azt mondta, hogy amíg nem tudjuk a mintavétel eredményét, nem ír fel semmit. (hétfőig). Kicsit félek, itt fogok szenvedni egész hétvégén, és aggódom, nem árt e a babának, ha napokig húzom a fertőzést. Szerintetek használhatok valami krémet, vagy házi praktikát, hogy enyhítsem a tüneteket?
2012. aug. 10. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Ő az orvos!

Ha már most nem bízol benne, mi lesz később?

Ha nem tudja mi bajod mire kezeljen? És ha terhes vagy nem is írhat fel bármit!

2012. aug. 10. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:
én a dokira hallgatnék,mert veszélyes lehet ha csak úgy valamit elkezdesz használni..! csak akkor árthatna a babának ha nyitva lenne már a méhszájad (legalábbis én így tudom)
2012. aug. 10. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is halgas a dokira. Azért nem írt fel semmit, mert meg kell várnia a tenyésztés eredméynét, hogy tudja, pontosan mit is kell kezelnie. Te ne kezdj partizánakcióba, mert a legtöbb vény nélkül kapható szer nem használható terhesség esetén (illetve sokra ráírják, de az orvos tudja mérlegelni, hogy mivel árt kevesebbet). Abban egyetértek az előttem szólókkal, hogy ha az eljén ennyire nem bízol meg a dokidban, akkor mi lesz később? Ha nem adsz a véleményére, talán jobb lenne még az elején olyat keresni, akiben vakon megbízol.
2012. aug. 10. 19:53
 4/6 anonim ***** válasza:

A gyógyszerekkel várj az orvos véleményére, viszont ha kellemetlen tüneteid vannak, akkor javaslom:

fokhagymagerezden fűzz át fertőtlenített cérnát és tamponszerűen helyezd fel éjszakára, illetve teafaolajat cseppents tisztasági betétre. Mindkettő antibakteriális hatású és abszolút veszélytelen.

Nekem is volt terhesen visszatérő nyavajám, amit egy győgyszer sem tudott tartósan megszüntetni, ezektől viszont elmúlt minden gondom.

2012. aug. 10. 20:22
 5/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

nem a saját dokimnál voltam, csak beugrottam az sztk-ba, mert gyors segítséget akartam.

a teafaolajas dolgot kipróbálom, ilyesmire gondoltam én is, nem akartam össze-vissza kezelni magam.

2012. aug. 10. 20:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Neked legalább kenetet vett, engem az sztk-ból elhajtottak megnézés nélkül,mondván hogy ők a 12.hétig semmivel nem kezelnek, nehogy ártson a babának. A terhesgondozó azt mondta, hogy a méhszáj zárt, a gomba vagy fertőzés csak a kismama komfortérzetét ronthatja, a baba jól lesz, a magándokim pedig azt mondta hogy ez sem fertőzés, sem gomba, hanem egy szép vérömleny, amit ha nem fekszek ki, elvetélek. Fehérnek indult,majd rózsaszín, narancssárga és barna, ez volt már az alvadtvér. Ha az sztk-sra hallgatok, most nem lennék 12hetes. DE! mivel csak hétfőig kell várnod és nem 8hetet, szerintem ne kezeld otthon, hétfőn kiderül. Első gyermekemmel én is rögtön összeszedtem vmit, kutya baja nem lett, pedig 10.hétig használtam a felírt gombakúpokat. Tudják a dokik a dolgukat, feltéve ha megnéznek...
2012. aug. 10. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!