Munkanélküli és TGYÁS. Ezt jól tudom igy ugye?
Tudom, hogy hány nap munkanélküli segély jár nekem: 39.
Ha tehát október 19-én megyek munkanélkülire, és nov 22-től (35 nap folyósítás után) megyek TGYÁSra, akkor az a szüléskor (december 13) biztositottságot jelent, ugye? Még igy is 6 nap túlhordást számoltam rá.
Megvan a 365 napom a szülést megelőzően.
Még ha meg is lenne a 365 napod, akkor sem lennél jogosult sajnos egyikre sem, mert a tgyáshoz is biztositottság kell, és a gyedhez is. És mivel te nem munkanélküli ellátást kapsz, ezért sajnos nem számitasz biztositottnak. Vagyis pontosan kéne tudni, hogy mi az amit kapsz a munkanélkülitől, bár szerintem nem onnan kapod, mert a "kisebb" támogatáshoz is (segély vagy járadék nem tudom a nevét) min 200.munkában töltött nap kell. Azt mondod neked meg az nincs meg. :(
Szemét ez az egész rendszer úgy ahogy van azokkal, akiknek épp a szüléskor nincs biztositottságuk. Mi is május óta vegetálunk, mert ugye munkanélkülire majd csak októberben mehetek...
Igen, sajnos ezeket fogod csak kapni. :(
És fiad vagy lányod lesz amugy? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!