Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhestornán milyen légzőgya...

A terhestornán milyen légzőgyakorlatokat tud a kismami elsajátítani? Leírná nekem valaki?

Figyelt kérdés

Itt nincs rá lehetőség, hogy járjak terhestornára, így marad az internet. Belényi Beáta tornagyakorlatai mellett tettem le a voksomat. Alapból is derékfájós vagyok, és kezdem érezni, hogy kezd nehéz lenni a pocim. A gyakorlatokat nézve van olyan rész mikor csak a már betanult légzőgyakorlatokat csinálják a kismamák. Mondani viszont senki nem mondja, ezek hogy is vannak.

Neten próbáltam arra is rákeresni, de nem jártam sikerrel, de lehet csak én nem voltam elég ügyes.

19 hkm

Köszönöm a segítséget!

2012. aug. 8. 12:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem jártam terhestornára és nem is néztem videókat sem róla, de a szülésznő nekem azt mondta, hogy amit az amerikai filmekben láttam, azt a kuytalihegést felejtsem el, és ha jön a fájás, vegyek nagylevegőt, próbáljam benntartani, és amior múlik, próbáljam lassan kifújni, ezzel mintegy "elfújni" a fájdalmat. Nekem tényleg jobb lett, kevébé szenvedtem :)) 2lányosAnyuka
2012. aug. 8. 12:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, de én olyat találtam, hogy a levegő visszatartás a kitolásnál hasznos. Amúgy viszont nem a legjobb (sima fájások fájdalmának enyhítésére), mert nem jut elég oxigénhez a baba.

Ami nagyon vázlatos volt, és ezt a kutyalihegést is írta pihenésként, RÖVID időre. Amikor a doki azt mondja "Most ne nyomjon." Hát nem tudom, attól tartok kicsit, mert máshol nem olvastam túl jót róla. Szintén az oxigén hiánya miatt. Meg mondjuk itt is írta, hogy sokáig azért nem szabad, mert el is ájulhat a kismama, vagy szédülni kezdhet.

2012. aug. 8. 12:54
 3/3 anonim ***** válasza:

#1 vok: Óh, hát lehet, hogy ezt már a szülőágyon mondta nekem a szülésznő, bocsi (ott is elfetrengtem vagy két órát mert elakadt a picim).

Ja, az frankó volt, nekem is mondta a doki, hogy még ne nyomjak, mert még egy picit várni kéne, hogy totál kinyíljak. Hát utána meg már nem is éreztem ugyanúgy, hogy nyomnom kell, csak sima fájást...

Lehet különben, hogy a légzéstechnikáknál is vannak szülésznők, akik másra esküsznek, mert másképp tanulták, vagy másra láttak több példát, hogy segített, nemtudom (most lehet ez butaság volt, amit írtam). Esetleg másnak más tapasztalat?

2012. aug. 8. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!