Lehet szedni C-vitamint terhesseg alatt? 500mg-os es a masodik trimeszterben vagyok!
Figyelt kérdés
2009. júl. 20. 11:39
1/8 anonim válasza:
igen azt mindig lehet.de te nem szedsz terhes vitamint?mert az tartalmaz C-t is..
2/8 A kérdező kommentje:
De szedek csak pluszba szedek meg nem baj szerintetek?
2009. júl. 20. 11:50
3/8 anonim válasza:
Nekem 500 mg-os C-vitamint ajánlott a védőnőm és a magne b6-ot, de azt mondta, hogy ezek mellé ne szedjek mást, mert sok lesz a C vitamin.(a vitaminokat kihánytam, ezért nem szedek)
De lehet, hogy ezt csak az én védőnőm látja így.
4/8 anonim válasza:
A C vitaminból soha nem lehet sok, ugyanis a felesleg a vizelettel kiürül a szervezetből.
5/8 anonim válasza:
A sok C-vitamintól kóros hasmenés is előjöhet.Ha nem vagy megfázva, akkor felesleges a terhesvitaminhoz pluszba C-vitamint szedni.Ha eszel rendesen gyümölcsöket és zöldségeket, azok is tartalmaznak C-vitamint.
6/8 anonim válasza:
Szia!
Én Femibion 400-at szedek abban 110mg C-vitamin van,de mivel alacsony volt a vasam 26.héttől szednem kellett pluszban vastablettát.A vas felszívódását segíti a C-vitamin ezért mellé még napi 500 mg C-vitamin szedését javasolta az orvos.Nekem semmi bakom nem volt a +C-vitamintól.
35 hetes km
7/8 anonim válasza:
szia az 1. vagyok.ne szedj 500 mg ha szedsz terhes vitamint is.a túl sok c vitamin igaz kiürül a vizelettel de ha nem iszol mellé sokat akkor letapad a vesédre és követ képez.nekem nem ajánlotta a védőnő.
8/8 anonim válasza:
Én napi 1000 mgt szedek minimum minden nap és nincs semmi bajom, sőt sosem vagyok beteg! Ld Szentgyörgyi ő is ilyen mennyiségekben ajánlotta, nem napi 40 mg- ben, az arra elég, hogy ne legyél skorbutos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!