Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit híztatok a 12. hétig?...

Mennyit híztatok a 12. hétig? S a szülésig? Azt olvastam, hogy amennyit a 12. hétig hízunk, annak kb. a 10x-esét fogjuk a szülésig hízni. Mit tapasztaltatok?

Figyelt kérdés
Köszi!
2009. júl. 20. 07:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Én semmit nem hiztam, sőt fogytam 2-3 kilót. Aztán megindult a 2. trimeszterben, 12 kg, és 3 kg a harmadik elején. Az utolsó kb 6 hétben semmit nem hiztam.
2009. júl. 20. 08:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én 14 hétig semmit sőt -1 kg pedig hajlamos vagyok rá nagyon! Aztán 10-12 hét alatt 8kg-ot. MAjd terhességi cukrom lett.Azóta semmit nem híztam! De szerintem nem igaz hogy olyan rengeteget lehet hízni! Egyél napi 5zör minimum keveset! :) 36 km
2009. júl. 20. 08:17
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Én a 12. hétig 4 kg-ot híztam. Most 37 hetes terhes vagyok és 10 kg-ot híztam összesen, 4 hete már egy dekát sem.

2009. júl. 20. 08:23
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a 10*-es dolog nem realis. Sok mindentol fugg a kesobbi hizas, meg az elejen levo is. Sokan vannak, akik nem is hiznak semmit az elso trimeszterben, akkor ilyen alapon ok kesobb sem hiznanak?!

En most varom az 2. babankat.

Az elsonel rengeteget hiztam az elejen, azt tudom, hogy a 10. heten mar 5 kg plusznal jartam, tehat 6 lehetett a 12-re. Az ok az volt, hogy akkor raktam le a cigit es csak ugy szarnyaltak fel a kilok. Osszessegeben 25 kg-ot hiztam, azt is ugy, hogy az utolso 10 hetben mar alig jott fel valami, mert addigra tettem tul magam a cigi letetel miatti eveszeten.

A 2. terhessegemnek csak a 10. heteben vagyok, jelenleg meg nem hiztam, pedig nem is vagyok hanyos, csak egyszeruen nem kivanok tobbet enni, mint baba elott, mozogni is annyit mozgok, mert nem vagyok olyan faradekony, mint az elsonel, van egy kis delutani alomkor, de nem vagyok egesz nap almos.

Ettol fuggetlenul biztos vagyok benne, hogy hizni fogok.

Sok kismamanal a 2. trimeszterben jon a kivanossag idoszaka, ami sajat tapasztalatom szerint nem tul realis, tehat nem mindig azt kivanjuk es annyit, ami es amennyi jol esik, neha a szemunk nagyobb, nah ekkor lehet hizni szepen. A harmincadik het utan en azert nem igazan hiztam mar, mert olyan iszonyatos gyomoregesem volt reggeltol estig, hogy nem mertem enni semmit, a gyomromat szinte a torkomba nyomta fel a baba, nem igazan volt hely, ahova etelt kuldhetnek.

Boldog babavarast!

2009. júl. 20. 08:25
 5/12 anonim ***** válasza:
én most vagyok 12 hetes, eddig nem híztam, sőt, talán fogytam is 1-2 kilót.
2009. júl. 20. 09:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A 12. hétig még nem híztam, sőt fogytam 1 kg-t. Pedig nem voltam hányós, émelygős. Most vagyok 29 hetes3 napos, eddig 4 kg plusznál tartok. Remélem, hogy ezután sem lesz nagyon drasztikus a hízás, mondjuk nem is vagyok kívánós. Bár az utóbbi pár napban ettem néha csokit, ami egész eddig nem volt rám jellemző. Pedig terhesség előtt nagy édesség-imádó voltam:)
2009. júl. 20. 09:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Szia én 11 hetes vagyok és fogytam három kilot.nem kívánom a kaját de ez szerintem adottság kérdése
2009. júl. 20. 10:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia. Én az első trimeszterben 7kilót híztam,mert állandóan édességet ettem.Kakaós csigát,kakaós kalácsot,sütiket stb... A 2.trim.ben 4kilót,az utolsóban szintén 4et. Hazaérve a korházból plussz 3kg volt rajtam az eredeti súlyomhoz képest. Azóta még +3feljött,szoptatok,így fogyózni nem akarok,enni meg szeretek.

Azért vigyázok hogy több ne telepedjen meg rajtam :o)

Majd ha elmarad a szopi,akkor ráérek ledolgozni a felesleget.

2009. júl. 20. 11:16
 9/12 anonim ***** válasza:

Az első gyereknél a 12. hétig kb 5-6 kilót híztam, végül 23 kiló jött fel. Nagyon rendszertelenül, össze-vissza ettem, kellett is 3 év mire lement mind! A másodiknál rosszabb lett a helyzet, akkor tettem le a cigit (napi 1,5 doboz) és nagyon hiányzott, állandóan ettem. 12. hétig 12 kiló, végül 35 kiló plusszal zártam. Még maradt rajtam 10 kiló, most várjuk a harmadik gyermekünket, a 12. hétig 2 kilót híztam, most járok a 20. héten és eddig 4 kiló jött fel. Odafigyelek, hogy sok zöldség-gyümölcsöt egyek és kevesebb hízlaló ételt.

Megéri a baba és az én egészségem miatt is, hogy a vége felé ne legyenek szövődmények a sok súlytöbblet miatt.

Az pedig biztos nem igaz, hogy a 10x-esét hízza fel a kismama, mint amit a 12 hétig felszedett.

2009. júl. 20. 12:19
 10/12 anonim ***** válasza:
Második babámat várom, 16. hétben vagyok, még nem híztam. Az elsőnél ebben az időben már volt rajtam plussz, de főleg csak a 30. hét után kezdtem el hízni, de akkor sokat.
2009. júl. 20. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!