Egy ideje olyan érzésem van,mint ha apróbb rúgásokat éreznék az alhasamban. Pár hete eléggé el van nehezedve az alhasam,és fáradékony vagyok. Mivel molett vagyok ezért hízást nem figyeltem meg.Fogamzásgátlót szedek ezért idáig nagyon félve gondoltam csak a terhességre,bár gondoltam arra is,hogy csak bélmozgást érzek,de az apróbb "rúgásokat" egyre gyakrabban érzékelem.Nagyon aggódok,mivel PCOS vagyok,dohányzom és pár hete egy családi összejövetelen ittam is szeszes italt. Ha esetleg terhesség lenne akkor baja lehet a babának? Esetleg valaki járt hasonló helyzetben? Szerintetek lehet terhesség vagy csak túl aggódom a dolgot és bélmozgás? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
szerintem az utolsó nem kritizálni akart a dohányzásért, csak csakugyan benne van a betegtájékoztatókban, hogy csökkentheti a fogamzásgátló hatékonyságát. de ha a teszt is negatív én nem hiszem hogy az lennél....
2012. aug. 5. 20:39
12/24 anonim válasza:
Azoknak akiknek hormonproblémájuk van gyakran a teszt nem mutat jó eredményt. Jól teszed hogy mész a dokihoz. Nem ritkán történnek ilyen esetek, de sajnos nagy esély van rá hogy beteg lehet a baba, de kívánom neked hogy ne így legyen ha terhes vagy. Majd írd meg mi lett. 33hkm
2012. aug. 5. 21:06
13/24 anonim válasza:
Off:
fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Az artériák vérrögképződéssel és érelzáródással (tromboembólia) járó komplikációi (különösen szívizom infarktus, sztrók) az életkor előrehaladtával (többnyire 35 éves kortól) és a dohányzással összefüggésben egyre nagyobb valószínűséggel fordulnak elő. Kifejezetten javasolt a dohányzásról való leszokás. Amennyiben Önnél fennáll valamelyik kockázati tényező, úgy egy másik fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt.
A kombinált fogamzásgátlók alkalmazása vénákban létrejövő visszérgyulladás (vérrögképződés) kockázatát is fokozhatja, melynek következménye lehet a tüdőembólia (a vérrög a tüdő ereibe kerül). Ezek a súlyos mellékhatások azonban ritkák, és általában a kombinált orális fogamzásgátlók szedésének első évében jelentkeznek.
Átrágtam egy fogamzásgátló adatlapját, és egy szóval nem írja, hogy a dohányzás csökkenti vagy csökkentheti a hatását. Érelzáródást okozhat dohányzással kombinálva a gyógyszer.
2012. aug. 5. 21:55
14/24 anonim válasza:
Szia!
Majd írj mit mondott a doki.
2012. aug. 6. 13:14
15/24 anonim válasza:
én nagyon régen nem szedem a tablettát, de úgy emlékeztem a Marvelon-éban mintha azt írták volna. csak azért emlékszem mert akkoriban dohányoztam, és meg is ijedtem, hogy akkor semmi értelme... de lehet ezek már sokkal szuperebbek, vagy az én memóriám nem a régi :)
2012. aug. 6. 18:13
16/24 anonim válasza:
Na mit mondott a doki???:-)
2012. aug. 13. 09:57
17/24 anonim válasza:
na mit mondott a doki?
2012. aug. 16. 13:07
18/24 A kérdező kommentje:
Sziasztok! :) Nagyot fordult velünk a világ amióta nem írtam, 20 hetes csöppséget hordok a szívem alatt és a vizsgálatok alapján hál istennek egészséges :))) Ő egy csoda,a mi csodánk!Remélem tényleg nem lesz semmi gond sem,az orvos szerencsére megnyugtatott!Köszönöm mindenkinek a válaszát,nagyon kedves Tőletek,hogy érdeklődtetek! :)
2012. aug. 16. 20:09
19/24 anonim válasza:
akkor jó későn vetted észre, és akkor tényleg rugások voltak :D hallod, nem semmi :) vigyázz nagyon a kis pindurkára :) gratulálok
2012. aug. 16. 20:16
20/24 anonim válasza:
#9 vagyok: igen, aki a dohányzást felhozta..
Ettől függetlenül gratulálok, és nagyon-nagyon boldog babavárást és jó egészséget kívánok Neked is és a babának is! 2lányosAnyuka (aki szintén pco-s)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!