Mennyi ideig tart egy NST vizsgálat? És csak az a dolgom
hogy ott üljek?
Figyelt kérdés
2012. aug. 4. 17:38
1/9 anonim válasza:
Szia! Átlagosan 20 percig tart, de például, ahol én fogok szülni, ott hétvégén, ma voltam, 50 percig tartott. Tartani kell a baba szívhangjához egy korong félét a hasadhoz, egy idő után nekem már remegett az ujjam az 50 perc alatt, de hétköznap 20 percig tartott.
40+3hkm
2012. aug. 4. 17:55
2/9 anonim válasza:
Nálunk kb 30 perc és nem ülni kell, hanem feküdni. Nem kell fogni, mert pántokkal van a hashoz rakva. Nagyon kényelmes, én néha el is aludtam :)
2012. aug. 4. 18:06
3/9 anonim válasza:
Ált 30 perc de ha a baba alszik akkor több is lehet vagy ha nem mozog amennyit kell! De vigyél csokit attol tuti mozogni fog.
8 hetes kislány anyuja
2012. aug. 4. 18:23
4/9 anonim válasza:
Első vagyok. Hát nekem fogni kell, és egy idő után nagyon kellemetlen odafogni, ami a mozgást érzékeli, nálam csak az volt odarögzítve. De ne aludj el, mert nyomkodni kell közben a kapcsolót mozgásra.
2012. aug. 4. 19:02
5/9 A kérdező kommentje:
minek kell nyomkodni a kapcsolót?
2012. aug. 4. 19:17
6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. aug. 4. 19:18
7/9 anonim válasza:
nálunk feküdni kell,és nem kell tartanunk a korongokat,mert ránk erősitik.viszont amikor mozgást érzünk akkor kell nyomkodni egy kapcsolót. a vizsgálat 20perc.de ha sokan várnak NsT-re és kevés a gép,akkor nem úszod meg 20 perc alatt. én volt,hogy 1,5-2órát vártam..
2012. aug. 4. 21:00
8/9 lee88 válasza:
Szia
Nálunk is átlagosan 20 perc volt az NST, itt is oda kellett fogni a korongot a hashoz hogy jól lehessen hallani a baba szívhangját, a másik kezembe pedig egy kapcsolót adtak amit nyomni kellett akkor amikor a baba megmozdult, általában minimum ötször kell hogy megmozduljon a baba és minden mozgásnál meg kell nyomni a kapcsolót. Legalábbis ott ahol én szültem így működik.
2012. aug. 9. 21:59
9/9 drops válasza:
Az NST (non stressz teszt) arra szolgál, hogy grafikus megjelenítést adjon a magzati szívhangokról és azokban bekövetkező változásokról méhtevékenység hatására. Változó az időtartama, átlagban 20 perc, indokolt esetben tovább is tarthat. Gyakrabban fekve, de ülve is végezhető. Két fejet csatolnak a hasra. Az egyik a szívműködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Kapsz egy kis kapcsológombot, amit valóban akkor kell megnyomnod, ha mozog a baba, mert ilyenkor hagy egy jelet (nyíl) a papíron, ami jelzi a kiértékelő orvosnak, hogy a szívhangváltozás oka a magzatmozgás. Előfordul, hogy a baba lusta, nem akar mozogni, a szívhang beszűkültnek mutatkozik, ilyenkor megterhelik egy kicsit az anyukát azzal, hogy mozognia kell, pl. lépcsőzés, és újabb 20 percre felhelyezik a műszert. Fogni nem kell, tépőzáras szalagokkal van a hashoz rögzítve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!