A magassarkú cipő hordása káros ha kismama vagyok? és a parfümhasználat? állítólag nem tesz jót a babának. Szerintetek igaz? Vagy csak hülyeséget olvastam?
Szia!
Szerintem a magassarkú cipő azért nem egészséges, mert nagyon rázkódik tőle a pocak.Meghát szerintem nem is kényelmes, nekem mindkét terhességem alatt amúgy is gond volt az egyensúlyozással.
A parfümhasználat nem gondolom, hogy káros lenne a babának, én használtam terhesség alatt is, és mindkét manó egészséges lett. :)
Terhesség ideje alatt én parfümöztem magam,de utána nem szabad a legjobb az illat mentes tusfürdő!Allergia,a baba a te testszagodtól nyugszik meg,a szoptatásnál is a tej illata sarkalja szopira...stb.
A magassarkú meg ha nem félsz hogy elvágódsz,vagy olyanok lesznek a lábaid mint a mamuté akkor nyugodttan !De az első félidőben hordhatod,ha akarod.
Én ma vettem egy telitalpú szandit, mert a laposaktól már nagyon fáj a lábam és a derekam. A nagyon magas ugyanolyan káros mint a teljesen lapos. Amíg neked kényelmes, addig hordhatod szerintem.
36 hkm
magassarkú: amíg nem okoz egyensúlyproblémát, addig simán hordhatod, főleg, ha azt szoktad meg.
parfüm: a városi rossz levegő mellett meg sem kottyan szerintem. Viszont szoptatáskor ne használd, mert hátha megzavarj a babát az illat.
Fiammal a munkám miatt hordtam a magassarkút nagypocakkal is, nyáron telitalpú papucsot a végére(sajna volt, hogy az is kicsi volt, úgy bedagadt a meleg+súlyomtól a lábam), és parfümöt is használtam, de nem a bőrömre fújtam, csak a ruhára egy picit, vagy a hajam végére.
A lánykámmal is hordtam magassarkút, bár a nagyot(19hónap van köztük) kényelmesebb volt lapos cipőben kergetni, de elmenősöm magassarkú volt, sőt a csizmáim is magassarkúak, és pont télen voltam nagyon nagy pocakos.
Nekem a magas sarkat azért mondták károsnak, mert alapból megváltoztatja a tartást, ami terhességnél alapból más, a kettő együtt kikezdheti a kismama gerincét, derekát, na meg esés(de aki kicsit bénázik a pocaktól az sajna laposban is el tud esni, mert más az egyensúlyunk)
Amit meg sokan írnak, hogy a kicsi rosszul érezné magát ha az anyukának nem a saját bőrének az illata, érdekes mind a két kicsi megszokta, hogy akár naponta más illatom van(3féle tusfürdő volt itthon pl a fiamnál, és amilyen kedvem volt olyat használtam), és néha ment egy nagyon kicsi parfüm is, ugyan úgy bújtak a picik. Az anyatej illata mindent elnyom nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!