Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A cytológiai leleten hogyan...

A cytológiai leleten hogyan jelölik, ha valamilyen gyulladás áll fenn?

Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 14:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Elvileg a méhnyakrákszűrésnél nem csak a rákos elváltozásokat vizsgálják, hanem egyben a gomba, vírus, baktérium és protozoon szűrést is megcsinálják.

Erre írtam, hogy az én orvosom külön szokott minden évben tenyésztést is kérni a rákszűrés mellé, mert a nálam 2X is más eredményt mutatott, mint az ugyanakkor levett tenyésztés.

2012. aug. 3. 19:21
 12/13 A kérdező kommentje:
Amikor az orvosom levette a kenetet, azt mondta nem lát gyulladást, a leletemen P2 szerepel,és semmi olyasmi, hogy gomba, vagy bármilyen baktérium.DE ezek szerint akkor gombám még lehet?
2012. aug. 3. 19:40
 13/13 anonim ***** válasza:

A P2 azt jelenti, hogy nincs rákos sejtelváltozás, attól még lehet gombád, de ennek elvileg rajta kellene lennie a leleten.

Az én leleteimen van egy olyan rész, hogy részletes diagnózis; itt van a gomba,vírus,prozozoon,baktérium, valamint a hámelváltozás vizsgálatok eredménye. Ikszelnek, ha az eredmény pozitív. Erre írtam, hogy nálam kétszer is rossz volt a gomba/baktérium vizsgálat eredménye, amit rákszűrés közben csináltak. Egyszer negatív lett minden, de a tenyésztés baktériumot mutatott ki, majd a megismételt tenyésztés megint. Rá egy évre a lelet gombát és baktériumot is kimutatott, utána 2 tenyésztés eredménye is negatív volt. Igazából az orvosom sem tudott arra választ adni, hogy miért volt ez.

2012. aug. 3. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!