Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan, aki rossz...

Van itt olyan, aki rossz szeme ellenére bevállalta a természetes úton történő szülést?

Figyelt kérdés

+7.00 dioptriás a szemem, nem merem bevállalni a spontán szülést, ugyanis a szem a nagy erőlködés miatt károsodhat.

25 hkm

2012. aug. 1. 18:53
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Már így is elég káros...
2012. aug. 1. 18:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Sajnos nem te döntöd el, hogy bevállalod vagy sem a sima szülést, hacsak nincs annyi pénzetek hogy megfizess egy magándokit hogy császározzon meg.

Van kötelező szemvizsgálat, ami alapján meghozzák az eredményt hogy lehet-e természetes úton szülni. Nem voltál még ezen?

Barátnőmnek 7,5-ös a szeme, és két gyereket szült simán.

Nekem is rossz a szemem, igaz nem annyira mint a tied, az enyém csak 5-ös, én megkérdeztem ezt amiről te is érdeklődsz, és a doki csak lengyintett. Tehát kell lenni orvosi papírodnak arról hogy indokolt legyen a csaszi.

2012. aug. 1. 19:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak éppen az sem mindegy, hogy + vagy -. Az ok pedig: kancsalság, amin egy szemműtét sem tudna segíteni... Van magánorvosom...
2012. aug. 1. 19:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor oké, ha rá tudod beszélni, és félsz a szemed miatt kérd a császárt.

De szerintem a kötelező szemvizsgálat után ha indokolt külön fizetség nélkül is megcsinálja neked.

2012. aug. 1. 19:30
 5/7 anonim ***** válasza:

A pluszos szemmel nincs probléma. A minuszosoknak lehet vékonyabb a retinája és emiatt lehet károsodás (pl. retinaleválás). A pluszosoknál ilyen eset elvileg nem áll fent. De konzultálj mindenképp egy szemésszel.

A kancsalság meg a külső szemizmok nem megfelelő működéséből ered, azt meg nem befolyásolja az erőlködés.

Személyes véleményem szerint nem lehet gond egy spontán szülés. De ez nem orvosi javaslat!

Kérdezd a nőgyógyászt és a szemorvost!

2012. aug. 1. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:
A mínuszos a veszélyesebb. -6,5-lel simán szültem. Azt mondták, szigorúan csukott szemmel. Jobb is volt így.
2012. aug. 1. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:
En is úgy tudom, hogy a - os szemnél lehet gond. Nekem 6,5 es, kellett is mennem szemészetre, azt mondták nyugodtan szülhetek simán. 3x szültem, a masodik haradikat ráadásul kontaktlencsében, semmi gond nem volt.
2012. aug. 1. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!