Van itt olyan, aki rossz szeme ellenére bevállalta a természetes úton történő szülést?
+7.00 dioptriás a szemem, nem merem bevállalni a spontán szülést, ugyanis a szem a nagy erőlködés miatt károsodhat.
25 hkm
Sajnos nem te döntöd el, hogy bevállalod vagy sem a sima szülést, hacsak nincs annyi pénzetek hogy megfizess egy magándokit hogy császározzon meg.
Van kötelező szemvizsgálat, ami alapján meghozzák az eredményt hogy lehet-e természetes úton szülni. Nem voltál még ezen?
Barátnőmnek 7,5-ös a szeme, és két gyereket szült simán.
Nekem is rossz a szemem, igaz nem annyira mint a tied, az enyém csak 5-ös, én megkérdeztem ezt amiről te is érdeklődsz, és a doki csak lengyintett. Tehát kell lenni orvosi papírodnak arról hogy indokolt legyen a csaszi.
Akkor oké, ha rá tudod beszélni, és félsz a szemed miatt kérd a császárt.
De szerintem a kötelező szemvizsgálat után ha indokolt külön fizetség nélkül is megcsinálja neked.
A pluszos szemmel nincs probléma. A minuszosoknak lehet vékonyabb a retinája és emiatt lehet károsodás (pl. retinaleválás). A pluszosoknál ilyen eset elvileg nem áll fent. De konzultálj mindenképp egy szemésszel.
A kancsalság meg a külső szemizmok nem megfelelő működéséből ered, azt meg nem befolyásolja az erőlködés.
Személyes véleményem szerint nem lehet gond egy spontán szülés. De ez nem orvosi javaslat!
Kérdezd a nőgyógyászt és a szemorvost!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!