Mi történhet, mi a következménye, ha a babu belekakil a vizbe? Egyáltalán ez mikor fordulhat elö?
Mármint a kádba? Vagy a strandon?
Az előbbi előfordul néha (nekünk gyerekenként 2x ) talán kell kakilni és a melegvíz "kioldja". Ha viszont a strandon kakil bele a vízbe az gáz (a többi ember szempontjából) víz leeresztés stb, de az úszó pelus megoldja a gondot. Babának baja nem lesz tőle.
Amikor a kádba kakiltak akkor kivettem őket a vízből, kakit kimertem zacsival, kádat lemostam, játékokat meg vagy fertőtlenítettem vagy kidobtam.
Mivel a terhesség témához írta a kérdező, gondolom az foglalkoztatja, hogy ha a magzatvizbe belekakil a baba, akkor mi van?!
Sajnos én sem tudom a választ kedves kérdező, én is kíváncsian várom rá a választ:)
Nem tudom.
Engem anya túlhordott 4 nappal és én is belekakiltam a magzatvízbe, mégsem lett semmi bajom szerencsére.
Túlhordásnál szokott inkább előfordulni ez a dolog vagy szülés közben, azonnali beavatkozást igényel (megindítják a szülést, mihamarabb be kell fejezni a szülést). Szennyezetté válik a magzatvíz, színe zöldessebbé, súlyosabb esetekben egészen sűrűvé válhat. Ezért is tartom nagyon fontosnak a magzatvizet megfigyelni, ilyenkor a magzat nem érzi jól magát odabent, oxigén hiány lép fel.
Súlyosabb esetekben belélegzi, félrenyelheti a szennyezett magzatvizet, tüdőbe kerülhet, szennyezheti a légutakat. Ilyenkor az újszülött azonnali kezelésben részesül.
Nem kimondottan túl hordásnál.
Ha oxigén hiányos állapot lép fel akkor szokott előfordulni,stressz ...
Igen mihamarabb kint kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!