Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történhet, mi a következmén...

Mi történhet, mi a következménye, ha a babu belekakil a vizbe? Egyáltalán ez mikor fordulhat elö?

Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 12:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
24%

Mármint a kádba? Vagy a strandon?

Az előbbi előfordul néha (nekünk gyerekenként 2x ) talán kell kakilni és a melegvíz "kioldja". Ha viszont a strandon kakil bele a vízbe az gáz (a többi ember szempontjából) víz leeresztés stb, de az úszó pelus megoldja a gondot. Babának baja nem lesz tőle.

Amikor a kádba kakiltak akkor kivettem őket a vízből, kakit kimertem zacsival, kádat lemostam, játékokat meg vagy fertőtlenítettem vagy kidobtam.

2012. aug. 1. 12:25
 2/13 anonim ***** válasza:

Mivel a terhesség témához írta a kérdező, gondolom az foglalkoztatja, hogy ha a magzatvizbe belekakil a baba, akkor mi van?!

Sajnos én sem tudom a választ kedves kérdező, én is kíváncsian várom rá a választ:)

2012. aug. 1. 12:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Jajj elnézést kérek,a magzatvizbe gondoltam.
2012. aug. 1. 12:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha a baba a magzatvízbe kakil és a terminus lejárt akkor megindítják a szülést. Születés után a baba antibiotikumos kezelést kap.
2012. aug. 1. 12:33
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

Engem anya túlhordott 4 nappal és én is belekakiltam a magzatvízbe, mégsem lett semmi bajom szerencsére.

2012. aug. 1. 12:33
 6/13 kruse ***** válasza:
Fertőzést, légmellet kaphat a baba, ha beszívja a darabokat. Oxigénhiányos is lehet.
2012. aug. 1. 12:58
 7/13 Szanka ***** válasza:

Túlhordásnál szokott inkább előfordulni ez a dolog vagy szülés közben, azonnali beavatkozást igényel (megindítják a szülést, mihamarabb be kell fejezni a szülést). Szennyezetté válik a magzatvíz, színe zöldessebbé, súlyosabb esetekben egészen sűrűvé válhat. Ezért is tartom nagyon fontosnak a magzatvizet megfigyelni, ilyenkor a magzat nem érzi jól magát odabent, oxigén hiány lép fel.

Súlyosabb esetekben belélegzi, félrenyelheti a szennyezett magzatvizet, tüdőbe kerülhet, szennyezheti a légutakat. Ilyenkor az újszülött azonnali kezelésben részesül.

2012. aug. 1. 12:58
 8/13 anonim ***** válasza:
65%
Upsz bocsánat ezt jól benéztem :(
2012. aug. 1. 13:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem kimondottan túl hordásnál.

Ha oxigén hiányos állapot lép fel akkor szokott előfordulni,stressz ...

Igen mihamarabb kint kell lennie.

2012. aug. 1. 15:32
 10/13 anonim ***** válasza:
A meconiumos magzavizben károsodhat a baba, így ahogy észreveszik, indítják a szülést. Én éppen ctg-n voltam, persze megnézték a magzatvizet is, és már zöldes volt. Így azonnal vittek a szülőszobába. Szerencsére semmi baja nem lett a kicsikémnek, örök hála a profi orvosomnak, aki mindenre figyelt.
2012. aug. 1. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!