Nem kellett volna bent tartaniuk a kórházban, eléggé toxémia gyanús vagyok szerintem?
Szia!
Te már toxémiás vagy, mert az összes tünete együtt van nálad, annak a súlyossága a kérdés. Én 34. hétre szültem súlyos toxémiával, császárral, mert romlott a baba szívhangja. A második terhességemnél egy hét választott el a toxémiától, mert a fehérjevizelés hiányzott, de szerencsére eljutottunk a végéig. Mindkét terhességemnél végig Dopegytet kellett szednem. Véleményem az, mindenkinek ezt javasolom, hogy a legjobb kezekben a kórházban van ilyenkor az ember, mert nagyon rosszul lehet járni! A gyógyszert csak most kell elkezdened szedni? Lehet azért nem fektet be, mert úgy reméli, hogy használni fog. Egyébként a vérnyomásnál még a 150 a határérték, ami elmegy...Ha úgy érzed, hogy a kórházban lenne a megnyugtató számodra, akkor mond azt, hogy sokszor van fájásod és méred otthon a vérnyomásod, ami 160 feletti folyamatosan. Bent úgyis mérik és nagyon figyelnek rád! Csak nyugi, de minden aggasztó jelre irány a kórház, ne nyugtasd meg magad! Könnyű szülést és minden jót!
Az első terhességemnél nekem is megvolt minden tünetem: magas vérnyomás (amire végig Dopegytet szedtem), vizesedés, fehérjevizelés... a doki mégsem fektetett kórházba, csak mondta hogy ha hirtelen rosszul érzem magam azonnal kórház!
Szerencsére nálunk a 37. héten úgy gondolta a kisfiam ideje megszületni. :)
Most 13 hetes a pocaklakóm és már most volt 190/100 körüli vérnyomásom... :(
Nagyon vigyázz magadra, főleg most mert megint jön a frontos időszak, amitől általában még feljebb megy az ember vérnyomása... DE a szülés is beindulhat a hidegfronttól! :D
Az első terhességemnél a 36.héten lettem toxémiás, 160/100 volt a vérnyomásom, erősen opalizált a vizeletem,de a dokim hazaküldött.Dopegytet kaptam, nem ment lejjebb.A 38.héten már úgy néztem ki, mint a michelin baba, a férjem bevitt este a kórházba, hogy szeretné ha szakértő kezekben lennék(pedig orvos),mert szerinte ez így nem ok.Az orvos fel volt háborodva, hogy hogy képzeljük, nem értünk hozzá.Azért kikönyörögte, h.ott maradjak.Másnap este felment 240/150-re a vérnyomásom,császároztak-másfél órás volt a műtét, majdnem elvéreztem.Senkinek nem kívánom,olyan rosszul voltam.
Már a 6 hetes ctrl-ra sem hozzá mentem vissza. Szörnyen felelőtlen orvosok vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!