Hogy jönnék ki ebből anyagilag a legjobban? Nekem kicsit zavaros.
Figyelt kérdés
2012. áprilisára várom a babámat. Határozott szerződéssel vagyok 2012. február végéig( nem fogják meghosszabítani) foglalkoztatva mint tanár. ( 180 napom be van dolgozva amugy)Szeretnék elmenni táppénzre decembertől. Azt szeretném megkérdezni. hogy akkor december, januárra kapnám a táppénzt februárba kivehetném a szülés előtti egy hónapos szabadságot? mert nekem szülés előtt nem tudja kiadni a munkáltatom mert akkor már nem leszek munkaviszonyba.Két honapig kapnám a táppénzt és februárba ha kiadná a szabimat akkor fizetés járna vagy mi?ha lejár a szerződésem márciusba mi jár mert akkor munkanélküli vagyok tudom hogy van ilyen h álláskeresési járadék akkor szülésig az járna vagy táppénz melyikkel járnék jobban? Amugy a tgyás 168 nap, de ha szülés előtt nem dolgozok 2 honapot vagy azt az egyet akkor azt ebből leszámitják? Kérlek segítsetek nem szeretnék rosszul járni2012. júl. 31. 19:23
2/6 anonim válasza:
Táppénz kizárva,mert már nem létezik a passzív táppénz,ergo ha nincs munkahelyed nem lehetsz táppénzen.Vagyis marad az álláskeresési.Az a lényeg,hogy a szülés időpontjában is jogosult legyél rá,mert akkor jár a TGYÁS,GYED.
3/6 anonim válasza:
Te magad is kissé zavarosan írtad le....
4/6 anonim válasza:
Decemberben,Januárban és Februárban megkapnád a táppénzt,utána egyből munkanélküli és szerintem úgy megkapnál minden juttatást.A szülés előtti szabiról nem tudok konkrétat,hogy az hogyan működik.De sztem kérdezz meg erről egy könyvelőt,hogy hogyan kel csinálni hogy jól járj.
5/6 anonim válasza:
A szülés előtti szabadság nem létezik, szülési szabadság van, ami alatt tgyást kapsz.
Ez a szülés várhat időpontja előtt 28 nappal kezdhető meg. A 180 nap édeskevés, 365 kell, ha annyi megvan, akkor ahogy előttem írták, álláskeresésivel tudsz sakkozni.
Mehetsz decembertől a munkaviszony végéig táppénzre, ha lejárt, akkor álláskeresési, utána tgyás, majd ha lejárt, újra álláskeresési, és gyed.
6/6 anonim válasza:
Ha táppénzre mész 50% kapsz, csak akkor kpasz 60% ha összefüggően van 2 év munkaviszonyod. Elmehetsz táppénzre, de passzív táppénz már nincs. Áprilisban szülsz, a kiírt előtt 28 nappal megkezdheted a TGYÁST vagy szülési szababadságot más néven. Ez a fizetésed 70%, a 2012 évet veszik alapul, kiv. a táppénzt, azt nem számolják bele. De GYEDre csak annyi napot mehetsz, amennyi napot dolgoztál. HA van fenn maradó időd a TYGÁS és a munkaviszonyod között, akkor munkanélkülire menj. Biztosítva leszel, és onnan el tudsz menni TYGÁSra. Remélem érthető voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!