Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy jönnék ki ebből anyagilag...

Hogy jönnék ki ebből anyagilag a legjobban? Nekem kicsit zavaros.

Figyelt kérdés
2012. áprilisára várom a babámat. Határozott szerződéssel vagyok 2012. február végéig( nem fogják meghosszabítani) foglalkoztatva mint tanár. ( 180 napom be van dolgozva amugy)Szeretnék elmenni táppénzre decembertől. Azt szeretném megkérdezni. hogy akkor december, januárra kapnám a táppénzt februárba kivehetném a szülés előtti egy hónapos szabadságot? mert nekem szülés előtt nem tudja kiadni a munkáltatom mert akkor már nem leszek munkaviszonyba.Két honapig kapnám a táppénzt és februárba ha kiadná a szabimat akkor fizetés járna vagy mi?ha lejár a szerződésem márciusba mi jár mert akkor munkanélküli vagyok tudom hogy van ilyen h álláskeresési járadék akkor szülésig az járna vagy táppénz melyikkel járnék jobban? Amugy a tgyás 168 nap, de ha szülés előtt nem dolgozok 2 honapot vagy azt az egyet akkor azt ebből leszámitják? Kérlek segítsetek nem szeretnék rosszul járni
2012. júl. 31. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Mármint 2013-ra várod,nem?
2012. júl. 31. 19:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Táppénz kizárva,mert már nem létezik a passzív táppénz,ergo ha nincs munkahelyed nem lehetsz táppénzen.Vagyis marad az álláskeresési.Az a lényeg,hogy a szülés időpontjában is jogosult legyél rá,mert akkor jár a TGYÁS,GYED.
2012. júl. 31. 19:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Te magad is kissé zavarosan írtad le....
2012. júl. 31. 19:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Decemberben,Januárban és Februárban megkapnád a táppénzt,utána egyből munkanélküli és szerintem úgy megkapnál minden juttatást.A szülés előtti szabiról nem tudok konkrétat,hogy az hogyan működik.De sztem kérdezz meg erről egy könyvelőt,hogy hogyan kel csinálni hogy jól járj.
2012. júl. 31. 20:38
 5/6 anonim ***** válasza:

A szülés előtti szabadság nem létezik, szülési szabadság van, ami alatt tgyást kapsz.

Ez a szülés várhat időpontja előtt 28 nappal kezdhető meg. A 180 nap édeskevés, 365 kell, ha annyi megvan, akkor ahogy előttem írták, álláskeresésivel tudsz sakkozni.

Mehetsz decembertől a munkaviszony végéig táppénzre, ha lejárt, akkor álláskeresési, utána tgyás, majd ha lejárt, újra álláskeresési, és gyed.

2012. júl. 31. 21:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha táppénzre mész 50% kapsz, csak akkor kpasz 60% ha összefüggően van 2 év munkaviszonyod. Elmehetsz táppénzre, de passzív táppénz már nincs. Áprilisban szülsz, a kiírt előtt 28 nappal megkezdheted a TGYÁST vagy szülési szababadságot más néven. Ez a fizetésed 70%, a 2012 évet veszik alapul, kiv. a táppénzt, azt nem számolják bele. De GYEDre csak annyi napot mehetsz, amennyi napot dolgoztál. HA van fenn maradó időd a TYGÁS és a munkaviszonyod között, akkor munkanélkülire menj. Biztosítva leszel, és onnan el tudsz menni TYGÁSra. Remélem érthető voltam.
2012. aug. 1. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!