Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan járnék a legjobban...

Hogyan járnék a legjobban anyagilag?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni. 33 éves vagyok és 5 hetes várandós a 3. babánkkal. Az első gyermekem 5, 5 éves óvodás, a 2. 2,5 éves. Vele vagyok jelenleg itthon GYES-en 2012. október végéig. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy táppénzre mehessek, ha nem szeretném kivenni a 2. babával felgyülemlett szabadságokat? A GYES-t át tudnám adni a nagypapának, aki velünk egy háztartásban él. Elmehetek így táppénzre, vagy előbb mindenképpen ki kell vennem a szabikat? Kirúghatnak táppénz alatt rendes felmondással, akkor ha a GYES-t nem én kapom? Mikor kellene szólnom a munkahelyemen a 3. babáról? Az új változásokban teljesen elvesztem, az első 2 babánál egyértelműek voltak a dolgok?

Ti hogy csináltátok? Vagy hogy csinálnátok? A munkaviszonyom 2003. óta folyamatos, csak fizetésnélküli szabadság szakította meg. Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. jún. 6. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:

"Kirúghatnak táppénz alatt rendes felmondással, akkor ha a GYES-t nem én kapom? Mikor kellene szólnom a munkahelyemen a 3. babáról?"

Szerintem nem. A táppénzre is vonatkozik a védettségi időszak. Viszont a munkáltatódnak írásban be kell jelentened, hogy babát vársz (ezért vagy táppénzen).

2012. jún. 6. 15:10
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszod. Jelenleg még nem vagyok táppénzen, mert még GYES-t kapok a 2. kisfiamra. Egyenlőre elméleti síkon érdekel a téma, mert csak 2 hét múlva kapok kiskönyvet, a minden rendben van a babával. Remélem minden ok lesz. Ugyanúgy parázok mint az első kettőnél :)
2012. jún. 6. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!