Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor hány hetes vagyok?

Most akkor hány hetes vagyok?

Figyelt kérdés
Ma voltam dokinál, menszi szerint 36 hetes vagyok, de a doki és az Uh szerint 38, azt mondta a kislányom is szép fejlett bébi és a méretek alapján 38 hetesnek felel meg, augusztus10-re vagyok kiírva, lehet, hogy hamarabb fog jönni, most 3200-3300g és a lepény érettsége is II-III fokban érett.
2009. júl. 17. 20:28
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Igen, lehet hogy előbújik hamarabb! Nem minden baba szeret 40 hétig a pocakban lenni, vab aki csak 38 hétig, van aki 41-ig, a 40 hét csak egy átlag, de a babák 20%-a sem születik a kiírt napon:)

21 hetes + 20 hós

2009. júl. 17. 20:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Az valóban igaz, hogy a babák elenyészően kis része születik meg pontosan a kiírt napon. Az, hogy két héttel nagyobb a méreténél még nem feltétlen jelenti azt, hogy biztosan jóval hamarabb fog megszületni. Ilyenkor már a babák méretében a genetikai adottságok is érvényesülnek.
2009. júl. 17. 21:16
 3/7 anonim ***** válasza:

ha a doki azt mondta 38 és az uh is, akkor az a mérvadó. az alapján számolnak ők is. háát, nem lesz kicsi a babóca, bár ők is tévedhetnek méreteket illetően:) a III. fokú lepény az már inkább mérvadó! legyél összepakolva, indulásra készen, bárhogy történjen is.

pihenj sokat, ez az idő is befolyásolhatja a szülést.

vigyázz magadra, minden jót nektek!

könnyű, gyors szülést!

10 hós anyukája

2009. júl. 17. 21:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem a kislányom is úgy gondolja, hogy már ne kelljen sokat várni rá, de hát sürgetni sem lehet, mert biztos tudja mikor van itt az ideje, de már nagyon szeretném magamhoz ölelni, minden jót nektek:)
2009. júl. 18. 07:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy korábban fog jönni, lehet, hogy nem...

Nekem a 12. uh alapján mérték be a baba várható születési idejét. Azt mondták, hogy a 12. hétig egyenletesen fejlődnek a babák, ezért ekkor még pontosan meg lehet határozni a terhesség korát, később már nincs értelme uh-n mért méretek alapján jósolni, mert az már genetika. Hiszen van, aki 40. héten szül 2700 grammos babát (aki a súlya alapján akár még maradhatna is, mégsem marad) és más szül ugyanilyen korban 4 kg feletti babát (pedig ezek a babák akár jöhettek volna súly szerint korábban is). Nem a súly számít, hanem a baba felkészültsége, fejlettsége.

Nálunk a 12. heti mérésen meghatározott kor egyébként teljesen egybeesett a mensi szerinti korral. Ezután a fiam már mindig nagyobb volt az átlagnál, így az uh mindig idősebb terhességet dobott ki. A 29. héten már két héttel volt előrébb. Az egyik doki folyamatosan hajtogatta, hogy szerinte max a 38. héten megszületik, a másik azt mondta, hogy szerinte meg időre jön, csak jó nagy lesz, négy kiló feletti.

Inkább az utóbbi volt igaz, de ez sem teljesen: a kiírt dátum előtt három nappal született és picivel négy kg alatt.

Sajnos még a lepény érettségéből sem lehet semmire sem következtetni, mert a barátnőmnek pl 36 hetesen mondták, hogy már 3. fokban érett a lepény és egy héttel túlhordta így is a babát.

Szép szülést neked és jó babázást!

2009. júl. 18. 09:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2009. júl. 18. 13:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó mensi első napjától kell kiszámítani. Ez a mérvadó. A 12. heti ultrahang még egy támpont, meg főleg a fejlődési rendellenességeket vizsgálja, de ez is beigazolja a baba korát.Amennyiben 1-2 héttel előbb jön nem probléma, hiszen a 36. hét után már nem számít koraszülöttnek. A túlhordás ma már nem divat, általában indítanak, ha nem jön időre.
2009. júl. 18. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!