Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad terhesen is úszni és...

Szabad terhesen is úszni és szaunázni?

Figyelt kérdés

Minden nap úszok és egy héten 3x szaunázok. ezeket lehet terhesen is végezni, és ha igen hányadik hónapig?

sokat futok és gyaloglok, meg konditerembe is járok... mik azok amiket nem csinálhatok?

valahol azt hallottam futni sem szabad ez igaz?

2012. júl. 29. 15:28
 1/4 anonim ***** válasza:
60%

Probléma mentes terhesség esetén a szaunán kívül minden mást csinálhatsz! Az úszással óvatosan,mert a terhesség miatt a szervezeted kevésbé ellenálló a fertőzésekkel szemben!

Egy a lényeg,hogy ne erőltesd meg magad,ha futsz,gyalogolsz,kondizol,akkor csak annyit csinálj,amennyi jól esik! Ne emelj a gyakoriságon,a kondigépen a súlyokon! Ne,kifulladásig mozogj!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv: 3 lányos,12hkm

2012. júl. 29. 15:32
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
Edzést mértékkel, szaunázás sem tulis,de csak addig,míg jól esik. Jobb volna nőgyógyász véleményét kikérni, jobban látja az állapotodat,mint mi. Az enyém nekem annyit mondott, hogy nem tilos a szauna, csak ne a legmagasabb hőfokon egy órára, de érezni fogom,ha már nem tesz jót. A futás nem biztos,hogy javasolt, kondizás is,csak ha nem erölteted nagyon meg magad. Kb. 20 hetesen már érezni fogod(illetve talán még előtte), ha bekeményedik a hasad, na akkor le kell állni azzal,amit épp csinálsz,de jobb volna megelőzni. Vannak más dolgok is direkt kismamáknak,ami testmozgás és tuti nem árt (pl kismama jóga).
2012. júl. 29. 15:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Finnországban élek és itt nem tiltott a szauna.persze csak annyi amennyi jólesik és nem túl forró. Úszni is szabad.mértékkel mindent.
2012. júl. 29. 16:07
 4/4 anonim ***** válasza:
35%

A szaunázást tényleg nem ajánlják, mert bent a baba nagyon kényes a hőfokra, de persze egy hőemelkedést, lázat is kibírnak általában.

Én 5 hósan még bringázok, de nekem ez rutin. A futás azért kritikus, mert a rázkódásra érzékeny a baba. De úgyis érzed, hogy mi a jó neked. Egy idő után fáradékonyabb lehetsz ( több vért kell megmozgatni a szívednek) és könnyen meghúzhatod a hasizmodat, mert feszül.

2012. aug. 1. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!