Terhesség alatt lehet szedni az algoflex fortét? Nem árt a babának?
Figyelt kérdés
Jön a bölcsességfogam,és annyira bedurrant,és fáj,h.még csak ki se tudom nyitni a szám.az orvos azt mondta,h.szedjek fájdalomcsillapitót.a terhesség nagyon korai szakaszában vagyok.még az orvos nem merte 100%ra biztosra mondani.2hét múlva kell visszamennem.a teszt pozitív.2012. júl. 27. 18:34
1/8 anonim válasza:
NEM!Benne is van a tájékoztatójában,hogy az első trimeszterben semmi esetre sem!
2/8 anonim válasza:
nem!! ez pont az amit semmiképp se szabad és egyéb más ibuprofén hatóanyagúakat sem! (nurofen, ibustar, advil)
Inkább algopirin vagy panadol. Ha mindenképp kell vmi.
3/8 A kérdező kommentje:
Már 4dbot bevettem.most mi baj lesz belőle?de ideges vagyok.:S
2012. júl. 27. 19:22
4/8 anonim válasza:
Már 4 db-ot? Miért nem kérdezted meg előtte? Talán nem lesz baj, de többet ne szedj be ibuprofen tartalmút, amíg terhes vagy.
5/8 anonim válasza:
Terhes vagy, feleloseggel tartozol valaki utan mar. Mielott csinalsz valamit,amiben nem vagy biztos, erdeklodd meg. Remeljuk semmi bajotok nem lesz, de ibuprofen tartalmuakat TILOS!
Csak paracetamol tartaluakat, mint pl kek panadol.
18 hetes kismama
6/8 anonim válasza:
Egyébként a tájékoztatón az van, h a 3. trimeszterben tilos, első kettőben minimális adagot be szabad venni. Az algopirynt ajánlják, viszont arra meg az van írva, h. első és harmadik trimeszterben tilos és szopi alatt is. Mindenesetre ezt adják a szülés után is. A nőgyógyászom is az algopyrint javasolta mindig. Szerinte már ideje lenne ráírni, hogy szabad szedni, mert bebizonyosodott, h nem károsítja a magzatot.
7/8 max2maxi válasza:
Egyrészt olvasd el azt a tájékoztatót! Ha az van írva, hogy nem lehet, akkor nem lehet.
Másoknak: PANADOL 500 mg filmtabletta. Ezt javasolják.A 3. trimeszterben biztos.
8/8 anonim válasza:
Utolsó:ez egy 2012 júliusi kérdés!Az a baba már 2 éves is elmúlt.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!