Meddig érdemes szedni a folsavat? 12 hetes kismama vagyok
Én is szedek folsavat még plusszban, pedig mindenki szerint felesleges, de hát túladagolni nem lehet és nagyon sok fejlődési rendellenesség kialakulásának csökkenti az esélyét.
Mivel a 12. hétre a babócának minden szerve kifejlődött és ezen túl már csak nőni fog már nem szükséges szedni. Én is még 4 hétig szedem, most 8 hetes vagyok.
Én elevitet és folsavat is szedek, nem is akarom abbahagyni a terhesség végéig. Mellette iszom kálcim+c-vitamin és magnézium+B-vitaminok pezsgőtablettát is (és eszem sok zöldséget, gyümölcsöt, joghurtot).
30 hetes kismama
Köszi a jótanácsot!:-)
Sok boldogságot nektek!
30 hetes kismama
Szia!
Nagyobb dózisban jelentősége a fogantatás előttől(1-2 hónap)a 12.hétig van, ahogy előttem is írták.Én is eddig szedtem.Utána már elég annyi is, amennyi a kismamavitaminokban benne van, vagy egy sima multivitaminban.
Ráadásul, ha szükséged lesz vaspótlásra, a jelenleg dokik által kiírt vaskészítmények mind tartalmaznak folsavat(a nevükben is benne van-pl.Ferrofol-gamma, ferrofol glacid stb.)
Szia
Én elevitet szedek reggel meg egy magne b6-ot este pedig egy vasat és egy folsvat.Ez akkor jó igy ha már volt elötte vetélésed vagy túlsúlyos vagy.Én a biztonság kedvéért szedem.Ártani nem árthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!