Mikor kell/lehet megkérdezni egy dokit, hogy szülhetek-e nála?
Én nagyon nem vagyok otthon ilyen témában, és senki sincs aki segítsen. (Rokonok senki, anyukám meghalt 9 éves koromban). Én úgy vagyok vele, hogy SZTKs vagyok, 10 hetes, nincs fogadott dokim, se senkim, mert anyagilag nem állok úgy. De ha még is úgy gondolnám, hogy jobb nekem fogadott orvossal, akkor ezt hogy kell csinálni? Hány hetesen? Azonnal kéri, hogy magánba járjak hozzá? (Nála vagyok az sztk-ban ugye). Vagy van olyan, hogy csak a szülést vezeti?
Van valami etikai norma amit követni kell..? Nagyon köszi a válaszokat! :)
A hugom is végig SZTK-ba járt mindkét babájával, soha nem fizetett a doktonőnek.
A 32. heti ultrahang eredményével ment, amikor rákérdezett, hogy akkor ugye együtt csinálják végig, számíthat a doktornőre.
A dokinő igent mondott, a másodiknál pedig már egyértemű volt, hogy így lesz.
A szülésnél adtak neki pénzt.
Szia!
Minél előbb felkéred, annál jobb. Csak annyit mondj, hogy "Doktor úr, szeretném ha a szülésemet Ön vezetné le, elvállalja?". ÁLt. ha sztk-s , de van magánrendelése is, oda fog írányítani, erre készülni kell.
Olyan sajnos nincs , h végig sztk-s és csak a szülésedre megy be. (Ill. csak akkor ha nincs magánrendelése, de ez manapság ritka nagyon.)
Nekem fogadott az orvosom, 1 * voltam nála magánban az elején, akkor meg is kérdeztem, amikor elösször mondta, hogy mikor szülök, rákérdeztem, hogy akkor nem tervez szabadságot ugye?
de nagyon korrekt, nem a magánrendelésre hív vissza, én a korházba járok hozzá terhesgondozásra. igy ha éppen tudok adni teszek a zsebéba, ha éppen nem akkor nem. nem vagyok rákényszeritve. szerintem ez tök szimpi. remélem a tied is ilyen lesz.
Amúgy baromi szerencséje volt az első hsz testvérének, mert 32 hetesen ha azt mondja neki, hogy "hát kérem akkor épp szabira megyek..." akkor már hova fordul szülészorvosért? De egy csak egy felvetés.
Egyébként én is sztk-s dokihoz jártam, de neki nem volt magánrendelése, nem tudott hova "írányítani"; de azt tudom, hogyha sztk mellett magánban is rendel egy doki, persze hogy érdeke hogy minél előbb odahívja a kismamát, főleg ha felkéri szülésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!