Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetesen látszik már a...

20 hetesen látszik már a pocak? Vannak tünetek? Vagy gond van?

Figyelt kérdés

Igyekszem röviden:

Tesóm Angliában él.

A nem jelentkező menstruáció után 4 nappal + tesztelt.

Elment dokihoz(nem nőgyógyász foglalkozik ezzel,hanem általános családorvos) azt mondta minden rendben,uh-t nem csinált.12 héten szonográfus uh-ja alapján minden ok.18 héten volt dokinál(uh nem volt) szintén azt mondta minden ok.Ezenkívül volt 2-3x védőnőnél,ahol ahogy hallom semmi nem történik a szokásos "how are u?" és vérnyomásmérés kivételével.Azt uh-t egy szonográfus fiatal csajszi csinálta,a doki nem szakorvos.

A tesóm átlagos testalkatú,van rajta pár kiló plussz(hasán is),dagadtnak azért nem lehet mondani:)

A gond,ott kezdődik,hogy nincsen kifejezett terhességi tünete:ugyanúgy él,mint eddig,nincs hányinger,hányás,mellfeszülés.Nem is hízott,nem látszik,hogy lenne pocakja,az összes farmer jó rá.

Van itt olyan,akinek ennyi idős terhesen nem látszott semmi sem a terhes hasból és a tünete is nulla?

Mai nap volt alkalmam hosszasan beszélni vele skypon,és le vagyok döbbenve.Egyrészt,hogy ilyen az eü.ellátás,másrészt,mert eléggé felelőtlen,ha 250 fontba is kerül egy maszek nőgyógyász,én biztosan elmentem már volna,első az egészség!!

Az elmúlt 2-3 napban reggelenként véres folyása van,nagyon pici,illetve alul(nem értettem pontosan,hogy hüvely,méh,petefészek hol érzi).Mondtam,hogy kérjen időpontot egy normális szakorvoshoz illetve felvetettem a lehetőségét,hogy nem is vár babát.

Elsősorban azoknak a véleményét kérném,akinek még 19-20(elvileg holnap lesz 20.hete,hogy a legutolsó menses elő napja volt) sem látszott semmi,és nem is éreztek semmit.

Kérném,hogy aki kötekedni akar ne írjon,mert éppen eléggé ideges-feszült vagyok.

Köszönöm!!!!!!!!!!!

2012. júl. 25. 22:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bennem egy kérdés merült fel: nem érzi mozogni a babáját? Azért 20 hetesen már nem csak a pillangók repkednek a pocakban. Legalábbis emlékeim szerint. Annál biztosabb jel szerintem nincs is egy babára, mint, hogy mocorog a pociban. :)
2012. júl. 25. 23:32
 12/15 A kérdező kommentje:

De jó,hogy ezt írtad,mert ezt el is felejtettem Nektek mondani.

Abszolút nem érez semmit,se mozgást,se rúgást,se semmit.Azt mondta,hogy egész terhesség alatt csak párszor érzett furcsát,egy-egy másodperce(legtöbbször kaja után),mondtam is,hogy én nem vagyok terhes,de naponta érzem a beleimet,a hasam alján egy két pukkanást,pedig nem vagyok terhes.

Akkor felvetődik a kérdés:

Mikor "kell",szükségszerű érezni a babát?

Köszönöm Neked is,mindenkinek megy a zöld kéz,természetesen!!!

2012. júl. 25. 23:37
 13/15 anonim ***** válasza:
Én a 21.hét végére éreztem a babát amikor megmozdult.Addig csak nagyon nagyon ritkán valami zizegésszerűt amit nem is tudtam mi.
2012. júl. 25. 23:58
 14/15 anonim ***** válasza:
En is angliaban,a a2. babat fogom itt szulni iden,az elsot is it szultem,tokeletesen meg vagyok elegedve az ellatassal. 20 hetesen kell megint ultrahangra mennie,ez a 2 van itt a terhesseg alatt. lehet,hogy nincs minden 3.-4. heten ultrahang,viszont sem a szulesert sem semmilyen ellatasert nem kell fizetned es halapenzt sem adnod,anelkul is iszonyat kedvesek veled. ez is mindi azert van,mert nem verik magukat felesleges koltsegekbe a felesleges vizsgalatok miatt. Illetve hozzateszem,nem csak a "how are you" es vernyomasmeres van,hanem minden alkalommal neznek szivhangot,vizelet mintat es vert is vesznek sokszor. Az meg,hogy nem latszik meg a pocakja es nem erez mozgast....istenem :) ilyen fajta,kesobb no a pocakja,ennyi :) Viszont ha valami baj lenne,akkor mar reges regen ellattak volna,ne aggodj,nekem abban is volt reszem (legelso babank elment,illetve a kisfiammal is vereztem az 5.-tol a 14. hetig). Nyugalom! :)
2012. júl. 26. 12:53
 15/15 Disi ***** válasza:
Örülök hogy az utolsó hozzászólónak ilyen jó tapasztalatai vannak, de gondolom ott sem egyforma az ellátás. Egy ismerősöm kinn szült Észak-Angliában, 2 héttel túlhordta a babáját, 4 kg felett volt a gyerkőc. Mondta a szülésznőnek vagy a dokinak (már nem emlékszem hogy mesélte), hogy vágják nyugodtan, hát hagyták hogy szanaszéjjel szakadjon. Aztán órákon át varrták, estére pedig hazaküldték (odakinn nem tartanak benn napokig). Bocsi az off-ért, itthon is alakulhat rosszul, de azért odakinn is sajnos.
2012. júl. 26. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!