Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetesen látszik már a...

20 hetesen látszik már a pocak? Vannak tünetek? Vagy gond van?

Figyelt kérdés

Igyekszem röviden:

Tesóm Angliában él.

A nem jelentkező menstruáció után 4 nappal + tesztelt.

Elment dokihoz(nem nőgyógyász foglalkozik ezzel,hanem általános családorvos) azt mondta minden rendben,uh-t nem csinált.12 héten szonográfus uh-ja alapján minden ok.18 héten volt dokinál(uh nem volt) szintén azt mondta minden ok.Ezenkívül volt 2-3x védőnőnél,ahol ahogy hallom semmi nem történik a szokásos "how are u?" és vérnyomásmérés kivételével.Azt uh-t egy szonográfus fiatal csajszi csinálta,a doki nem szakorvos.

A tesóm átlagos testalkatú,van rajta pár kiló plussz(hasán is),dagadtnak azért nem lehet mondani:)

A gond,ott kezdődik,hogy nincsen kifejezett terhességi tünete:ugyanúgy él,mint eddig,nincs hányinger,hányás,mellfeszülés.Nem is hízott,nem látszik,hogy lenne pocakja,az összes farmer jó rá.

Van itt olyan,akinek ennyi idős terhesen nem látszott semmi sem a terhes hasból és a tünete is nulla?

Mai nap volt alkalmam hosszasan beszélni vele skypon,és le vagyok döbbenve.Egyrészt,hogy ilyen az eü.ellátás,másrészt,mert eléggé felelőtlen,ha 250 fontba is kerül egy maszek nőgyógyász,én biztosan elmentem már volna,első az egészség!!

Az elmúlt 2-3 napban reggelenként véres folyása van,nagyon pici,illetve alul(nem értettem pontosan,hogy hüvely,méh,petefészek hol érzi).Mondtam,hogy kérjen időpontot egy normális szakorvoshoz illetve felvetettem a lehetőségét,hogy nem is vár babát.

Elsősorban azoknak a véleményét kérném,akinek még 19-20(elvileg holnap lesz 20.hete,hogy a legutolsó menses elő napja volt) sem látszott semmi,és nem is éreztek semmit.

Kérném,hogy aki kötekedni akar ne írjon,mert éppen eléggé ideges-feszült vagyok.

Köszönöm!!!!!!!!!!!

2012. júl. 25. 22:44
1 2
 1/15 Sókristály ***** válasza:

Sokat olvastam róla, hogy ez Angliában tényleg így megy, ne lepődj meg rajta. A magyar terhesgondozás jóval odafigyelőbb.

Az tuti, hogy terhes, hiszen azért volt uh-n. És Magyarországon sem minden szonográfus szakorvos. Terhességi tünetei nem mindenkinek vannak, nekem sem voltak egyik babámmal sem. És mivel nekem is van alapból némi pocim, olyan 18-20 hetes korig rámjöttek a nacijaim.

Szerintem ne aggódj, ha a tesód sem teszi.

2012. júl. 25. 22:49
 2/15 A kérdező kommentje:

Nem aggódós fajta,de ahogy elmesélte az elmúlt egy hétben már ő is ideges.A védőnő nevetve elhajtja,a maszek orvoshoz,meg csak jövő hétre kapott időpontot.

Emlékszem,amikor együtt laktunk,akkor is gondok voltak a vérzésével/hormonjaival.Kutakodtam neten,és sok helyen írják,hogy polip/ciszta/mióma is okozhat hasonló tüneteket,mint vérzés kimaradás.Lehetséges,hogy egy szonográfus csajszi egy polip-mióma szerűséget félrenéz?

Köszi a válaszod!

2012. júl. 25. 22:52
 3/15 A kérdező kommentje:

Ráadásul Te is írod,hogy 18-20.hétig jók voltak a nadrágok.De ettől függetlenül,egy kis pocid már látszott,nem?És ahogy értem 20.hét után lehetett új gatyákat venni,és ő ezt holnap betölti...

Mondtam neki menjen be a kórházba,de állítólag tegnap voltak,és egy asszisztens csajszi jót nevetett rajta,ráadásul amúgy sem volt egy nőgyógyász sem a klinikán.

Azért most látom csak,hogy a mi sokat szidott nőgyógyászati-szülészeti osztályaink talán nem is oly rosszak

2012. júl. 25. 22:56
 4/15 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt semmilyen tünetem-se hányinger se semmi, de a pocim már látszott azért 20 hetesen bőven....Hát szerintem itthon menjen el dokihoz.
2012. júl. 25. 23:03
 5/15 anonim ***** válasza:
Biztos,hogy nem nézte el :) Azért egy babát szívhanggal nehéz elnézni.Mondjuk a kis vérzés miatt én is aggódnék,de az miatt,hogy nincs még pocakja egyálltalán nem.Ilyen alkat.Ismertem egy csajt,együtt jártunk terhes tanácsadásra.Ő a 3.-at én az elsőt vártam.Semmi hasa nem volt míg én majdnem elgurúltam... :)
2012. júl. 25. 23:03
 6/15 anonim ***** válasza:
Én nem is annyira a pocakja mérete miatt aggódnék, hanem a vérezgetés és az esetleges alhasi fájdalmak miatt aggódnék. Ha látták a babát az UH vizsgálatokon, akkor biztosan ott van most is, de lehet valamilyen komplikáció is, ami miatt esetleg nem fejlődik a megfelelő mértékben...
2012. júl. 25. 23:10
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Teljesen nem vagyok megnyugodva,mert szerintem nem normális,ha 20 hetesen egy rendes farmergatya még lötyög is rajta.Azért ez már a terhesség fele.Nyilván van olyan,aki hízik összesen 7kg,meg olyan is,hogy 27-et,meg,hogy ha valakinek x méretű pocija van,valakinek 3x.De hogy semmi,de semmi nem látszik?!

2012. júl. 25. 23:11
 8/15 A kérdező kommentje:

Én a nem pocakodástól is azért tartok,mert nem fejlődik a baba.

Köszi a válaszokat,tudom innen csodát nem lehet csinálni,meg megnyugodni se tudok,ahogy nézem a terhes fotókat a neten,remélem mielőbb kiderül mi is van valójában.

2012. júl. 25. 23:13
 9/15 Disi ***** válasza:

20 hetes terhes voltam mikor összeházasodtunk a férjemmel. Hagyományos menyasszonyi ruhám volt, simán fel tudtam venni. Volt egy kis pocim, de egyáltalán nem nyomta.

Az angol ellátás ilyen, nem kell kiakadni rajta, sok honfitársunk hazajár a kinn született babájuknak beadatni a védőoltásokat, külföldön abból sincs annyi kötelező és főleg nem ingyenes mint itthon. Svédországban nics genetikai szűrés, viszont van sok Down-kóros gyerek, akikre jó nagy támogatást ad az állam. Hát köszi.

Azért 12 hetes Uh-n szerintem odakinn is meg tudják állapítani hogy terhes, akkor már nem olyan pici a baba. A vérzés miatt viszont feltétlen elmennék orvoshoz.

2012. júl. 25. 23:13
 10/15 anonim ***** válasza:
Van akinek csak a 23. hét után gömbölyödik a pocakja.Szóval nyugi és türelem.Hát a vérzés sok minden lehet,én azért vérezgettem mert volt egy kis bevérzésem.Szerintem pihenjen sokat a maszek dokiig is,majd mondjad neki.És azt is hogy ne idegeskedjen,ilyenkor nem jó.Vegyen be magnéziumot és pihizzen.Majd írd le ha van valami fejlemény.
2012. júl. 25. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!