Gernicérzéstelenítőről tapasztalatokat tudnátok írni?
Hát nekem természetes szülésem volt, de kértem gerincérzéstelenítést a fájdalom miatt.Nekem pozitív volt az élmény, mert előtte kuvára fájt!!Én szinte nem is éreztem semmit belőle, csak egy szúrás az egész, közben kérdezte a doki, hogy érzek-e zsibbadást.Gondolom ha éreztem volna akkor nem kapok, mert arrébb egy kismama ezért nem kaphatta meg, mert zsibbadt.Másnap kicsit fájt a fejem, de nem igazán vagyok biztos benne, hogy ettől volt, mert télen szültem és nagyon meleg volt, és nem igazán szellőztettek..
Egy barátnőm aki császáros volt, neki nem hatott..ezért altatni kellett.Pedig ő vasággyal 50kiló.(na jó bocsi, ez egy kicsit negatív..)
De egy másik ismerősöm is császáros volt, és pl neki semmi baja nem lett.Ő 100 kiló felett van, és volt is bőven terhesség alatt, és be tudták neki adni.
Ne aggódj..próbálj pozitív maradni!Remélem nem lesz semmi probléma.
95 kilóval mentem szülni, simán ám indúlt, császár lett.
Abszolút nem fájt mikor szúrtak, nem zsibbadt a lábam! Igazából éreztem hogy vannak lábaim, meg hasam, csak fájdalmat nem éreztem!
Abszolút nem volt kellemetlen!
Mint mikor fogorvosnál vagy, érzés hogy van fogad, csak nem fáj ha megnyomod az arcod az érzéstelenítés után.
Ezt nem hiszem higy aki túlsúlyos annál nem hat, van aki 150 kilósan császárral szül, vagy más műtéten esik át, és mégis hat!
Ne hallgass a butaságokra, ne ijedezz, olyan gyorsan megvan az egész, hogy észre sem veszed már kint a baba 10 perc után, és amikor varnak össze már csak azon jár az eszed, hogy milyen szép, megvan, boldog leszel, alig várod hogy láthasd!
Nekem is mondták utánna hogy fáj meg minden, hát az sem úgy volt, fel kelni volt kellemetlen, de akkor sem fájt, csak ahogy felületem, kellemetlen volt ahogy a nagy üres hasban a belső szerveim éreztem ide oda mozognak, de ez sima szülés után is így volt.
Ne aggódj, és ne ezen agyalj!
Semmi bajom nem lett tőle, nem fájt, egy mp.-re olyan érzésem volt, mint egy pici villámcsapás, de mire belegondoltam, már nem éreztem. Előfordul, hogy túlsúllyal nehezebb beadni, de ez annyit jelent, hogy tovább nyomkodja az ujjával a hátad az anesztes, míg meg nem találja az ideális helyet. Ne izgulj, és sok boldogságot! :)
+A férjem orvos, naponta csinál gerincvízvételt, súlyosan elhízott embereknél, elsőre szokott neki sikerülni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!