Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gernicérzéstelenítőről tapaszt...

Gernicérzéstelenítőről tapasztalatokat tudnátok írni?

Figyelt kérdés
Néhány nap múlva császároznak és nagyon parázok tőle. Inkább csak akkor írjatok, ha pozitív a tapasztalat, mert már annyi borzalmat hallottam, hogy megnyugodni szeretnék. Hozzáteszem 90kg vok és azt is mondták nekem, hogy lehet, hogy így a túlsúly miatt nehéz lesz beadni, vagy nem is sikerül. Ezzel kapcsolatban vkinek infó? És nagyon gáz érzés mikor lezsibbadsz?Persze altatást még inkább nem szeretnék, attól meg félek, hogy a műtét után nehogy ne ébredjek fel.:( Tiszta pánik vok már!!!!!köszi előre is!
2012. júl. 25. 10:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szintén programozott császárom volt. Én akkor 70 kg voltam. A beadás nem fájt, szinte nem is éreztem. Olyasmi volt, mintha valaki a körmével megnyomta volna a hátam. A zsibbadás maga nem vészes érzés, akkor volt érdekes, mikor vége lett a műtétnek és a beteghordó áttett a taligázós ágyra, mert hatalmas idegen combokat láttam magam felé repülni ;D Valahogy nagyobbnak tűntek a lábaim, mint előtte ;) 6 órát pihenni kellett utána, fejet nem szabad felemelni (nálunk adtak a poharakba mindenkinek egy szívószálat, mert még inni is csak azzal volt szabad). Intenzíven lemosdattak, aztán mikor letelt e pihenőidő, magunknak kellett elvánszorogni a mosdóhoz lemosakodni. Egyáltalán nem vészes, én is nagyon izgultam előtte. Ha most újra császároznak, már vidáman megyek be, csupa jó tapasztalatom van. Szóval nyugi, nem lesz gond!
2012. júl. 25. 10:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem természetes szülésem volt, de kértem gerincérzéstelenítést a fájdalom miatt.Nekem pozitív volt az élmény, mert előtte kuvára fájt!!Én szinte nem is éreztem semmit belőle, csak egy szúrás az egész, közben kérdezte a doki, hogy érzek-e zsibbadást.Gondolom ha éreztem volna akkor nem kapok, mert arrébb egy kismama ezért nem kaphatta meg, mert zsibbadt.Másnap kicsit fájt a fejem, de nem igazán vagyok biztos benne, hogy ettől volt, mert télen szültem és nagyon meleg volt, és nem igazán szellőztettek..

Egy barátnőm aki császáros volt, neki nem hatott..ezért altatni kellett.Pedig ő vasággyal 50kiló.(na jó bocsi, ez egy kicsit negatív..)

De egy másik ismerősöm is császáros volt, és pl neki semmi baja nem lett.Ő 100 kiló felett van, és volt is bőven terhesség alatt, és be tudták neki adni.

Ne aggódj..próbálj pozitív maradni!Remélem nem lesz semmi probléma.

2012. júl. 25. 10:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

95 kilóval mentem szülni, simán ám indúlt, császár lett.

Abszolút nem fájt mikor szúrtak, nem zsibbadt a lábam! Igazából éreztem hogy vannak lábaim, meg hasam, csak fájdalmat nem éreztem!

Abszolút nem volt kellemetlen!

Mint mikor fogorvosnál vagy, érzés hogy van fogad, csak nem fáj ha megnyomod az arcod az érzéstelenítés után.

Ezt nem hiszem higy aki túlsúlyos annál nem hat, van aki 150 kilósan császárral szül, vagy más műtéten esik át, és mégis hat!

Ne hallgass a butaságokra, ne ijedezz, olyan gyorsan megvan az egész, hogy észre sem veszed már kint a baba 10 perc után, és amikor varnak össze már csak azon jár az eszed, hogy milyen szép, megvan, boldog leszel, alig várod hogy láthasd!

Nekem is mondták utánna hogy fáj meg minden, hát az sem úgy volt, fel kelni volt kellemetlen, de akkor sem fájt, csak ahogy felületem, kellemetlen volt ahogy a nagy üres hasban a belső szerveim éreztem ide oda mozognak, de ez sima szülés után is így volt.

Ne aggódj, és ne ezen agyalj!

2012. júl. 25. 10:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én hüvelyi úton, de epidurállal szültem. Csak pozitív tapasztalataim vannak, többit majd később, sír a gyerek.:D
2012. júl. 25. 10:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Két pozitív élményű,és kimenetelű császárom volt.Nagyon féltem én is tőle,de ugyanolyan érzés mint egy sima szuri,csak félelmetesebben hangzik :)(a méhösszehúzó inyekció rosszabb,amit utána pár napig adnak) És én nem zsibbadáshoz hasonlítanám az érzést,hanem ilyen fúra "elöntaforróság"érzés,nem kellemetlen inkább érdekes.Fájdalmat egyáltalán nem fogsz érezni,csak ilyen csiklandozó "matató",vagy amikor kiveszik feszülő(de nem fájó)érzést.Amikor végeznek tapasztalhatsz reszketést,attól se ijedj meg csak pár percig tart és "normális"ahogy megy ki a cucc a szervezetből.Az idő kórházfüggő,de tartsd be hogy ne emeld a fejed(Egerben 12óráig)mert brutál többnapos fejfájást kaphatsz,ha nem tartod be.Amikor már lehet rengeteget igyál(szívószál,sportkupak ahogy megy fekve)és egy anesztes tanács:igyál meg egy jó erős kávét is,mert gyorsabban helyre billen a folyadék háztartásod! Meglepően fogod tapasztalni hogy a hasizmodat mi mindenre használod normál esetben...az első felülés,felkelés kegyetlen,de segíts a karoddal kinyomni magad,és hidd el,tényleg minden felkelés egyre jobb lesz!Én remekül kifejlesztettem egy ilyen legurulós technikát!Kívánok neked is pozitív élményű császárt,és gyors gyógyulást!
2012. júl. 25. 10:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Semmi bajom nem lett tőle, nem fájt, egy mp.-re olyan érzésem volt, mint egy pici villámcsapás, de mire belegondoltam, már nem éreztem. Előfordul, hogy túlsúllyal nehezebb beadni, de ez annyit jelent, hogy tovább nyomkodja az ujjával a hátad az anesztes, míg meg nem találja az ideális helyet. Ne izgulj, és sok boldogságot! :)

+A férjem orvos, naponta csinál gerincvízvételt, súlyosan elhízott embereknél, elsőre szokott neki sikerülni. :)

2012. júl. 25. 10:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi lányok! Jaj annyira jó olvasni, amiket írtok. Már kezdtem begolyózni:)! Bármelyikótök esetét tökre elfogadnám:)! Reménykedem!
2012. júl. 25. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
szia! Abszolut csak pozitiv tapasztalatot tudok irni, bar en huvelyi uton szultem, de az eljaras ugyanaz a beadasat tekintve. Nekem nem fajt, igaz kellemetlen volt mert nem sikerult elsore jol megszurni mivel mocorogtam a fajasok miatt. Kb. 5 perc mulva a beadast kovetoen nem ereztem semmit mell alatt, igy tudtam pihenni kozben. Fontos volt mert az elso fajastol a lanyomig kb 17 ora telt el es elotte nap sem sokat aludtam az izgalomtol, mert tudtam masnap meginditjak a szulest tulhordas miatt. Sogornom csaszarral szult, o is gerincbe kapott, azthisem a kulonbseg annyi, hogy a csaszarnal bizonyos emnnyisegut kapsz a normal szulesnel folyamatosan bentvan egy kanul amin keresztul potolhato ha elfogyna. Semmi rossz tapasztalatom nincsen vele, tenyleg oszinten. Decemberben megint kerem sztem. Nem kell felned semmitol.
2012. júl. 25. 11:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó de aranyos vagy, kezd elillanni a félelmem. Ezt a pár napot már csak kibírom ezzel a kis izgalommal:)
2012. júl. 25. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!