Otthoni vércukor mérővel az 1 órás 6,9-es érték milyen?
én a helyedben megkérdezném a dokim,szerintem ez nagyon magas....a szörpöt szerintem felejtsd el,bármilyen legyen is az,semmilyen diétában nem láttam még szörpöt!
hátha nem nagy a baj,nem ijesztgetésnek szánom,viszont mindenképp beszélj orvossal is.
Második, te honnan vetted, hogy ez nagyon magas??? Evés UTÁN ráadásul EGY órával????
Ez még emelkedettnek SEM minősül étkezés után 1 órával...
Az egészséges felnőtt éhgyomri vércukor értéke 3,0-6,4 mmol/liter közötti.8,0 mmol/liter felett biztosan kóros magas vércukor értékről beszélünk,míg a 6,4-8 között kivizsgálást igényel.Az étkezést követő vércukor értéknek 2 órával az étkezés után vissza kell térnie az éhgyomri értékre.Bármikor mért étkezést követő érték nem haladhatja meg a 11 mmol/liter -es értéket.
Az otthoni vércukormérésre reggel, délben és este kerüljön sor. Úgy kell időzíteni, hogy mindig egy órával az étkezés utánra essék, mert az ekkor mérhető csúcsérték az igazán fontos, ami nem lehet 7 mmol/l fölött. Ha, mondjuk, egyszer ennél az értéknél magasabbat mér a kismama, akkor ne ijedjen meg. Leginkább a reggeli utáni vércukorértékre kell figyelni, ilyenkor szokott a vércukor a megengedett érték fölé szökni. Ez a stressz-hormon, a kortizol napszaki ritmusából adódik. A hormon szintje reggel magasabb, ezért a vércukor viszonylag kevesebb szénhidrát bevitele után is magasabbra szökik. Kiugró vagy gyanús mérési eredménynél a legjobb még egyszer mérni. A baba és a mama egészsége érdekében mindig az ideális anyagcsere-állapot megtartására törekszünk, azaz, hogy vércukorszintjük 3,5 és 7 mmol/l között legyen. Ha azonban többször is 7 mmol/l fölötti az eredmény, azt jelezni kell az orvosnak, ilyenkor már inzulinpótlásra lehet szükség.
Köszi utolsó. Nekem pont a dokim mondta, hogy 7 fölé nem szabad mennie. Ő az első akit kérdezek. Más diabéteszes véleményére voltam csak kíváncsi. Mit ronthattam el?
Egyszer mértem le, viszont most a tízórai után 1 órával 4, 1 lett (nem hittem el) lemértem még egyszer az meg 5 lett. Hogy lehet ez, hogy 2 perc különbséggel ilyen eltérés van? Igaz, az első vércsepp kicsire sikerült. Volt már ilyen tapasztalata valakinek?
A diétás szörpben édesítő van, 0 szénhidrát. Amúgy meg 1 dl-be van 2,5g CH. Én ittam kb. 2-3 centet jó sok vízzel.
Diabéteszes kismama válaszát várom, aki ért a témához!!
Szerintem semmit nem rontottál el, nekem azt mondta a csaj, hogy 7-ig jó, vagyis ebbe a 6,9 belefér.
nekem egyszer volt 6,8, én is paráztam, erre azt mondta, hogy ha 7-ig jó, akkor ez az érték még jó, ne izgassam magam.
Amúgy csináld azt, hogy bármit eszel, írd ha megugrik - lehet neked a szörp nem jó, de lehet az uborka, vagy a tonhal. Holnap hagyd el valamelyiket, és utána mérj, hogy kiderüljön, melyiktől ugrott meg. De a 6,9-től ne kapj szívbajt:)
Szia!
2010-ben szültem. GDM-es voltam (9,2 volt a terheléses).
180g CH-diéta mellett (nagyon keményen tartottam magam hozzá) kellett, hogy 7,0 alatt maradjon a vércukrom. A 6,9 még jó! Reggeli után én is mindig kicsit magasabbat mértem, mint bármelyik étkezés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!