Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, hogy ne pánikol...

Mit csináljak, hogy ne pánikoljak folyton és csak a jóra gondoljak?

Figyelt kérdés

3. babánkat várom, 25 hetes vagyok. Az első két terhességem veszélyeztetett volt, de nem volt semmi probléma, én sem voltam ideges, időre született mindkettő.

Most a terhességem elején sok időt töltöttem a terhespatológián, ahol elég sok borzalmat láttam. :( Azóta folyton ezek járnak a fejemben, folyamatosan attól félek, hogy esetleg elhal a babám, baj lesz szülésnél, elfolyik egyszer csak a magzatvíz stb. és nem tudok mit tenni, ezek a rémképek mindig előjönnek. Pedig nagyon szeretném élvezni a terhességet, hiszen valószínűleg ez lesz az utolsó. Mégis mit tegyek, hogy ne ezen járjon folyton az agyam.

Sajna most is veszélyeztetett vagyok, itthon fekszem, így még az sincs, hogy valami jó programot csinálhatnék magamnak.

2012. júl. 22. 10:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szia! Átérzem a problémádat,az első terhességem (szintén veszélyeztetett) egy 35hetes visszaszámlálás volt,még eddig húzzuk ki,még addig,ha most megszületne,már megmentenék,stb, 2.nál mivel már járt út volt,csupa jó érzéssel indultam neki,aztán elkezdtem barnázni,fekvés,elmúlt,újra pecsételés,elmúlt,most megint barnázok és megint fekszek.Megtépázta a jó érzéseimet,de nem szeretném bevonzani,így az én praktikám: 1negativ gondolat,3pozitív és így tovább.Mást nem tehetünk,várunk és küldjük befelé a megerősítést h minden rendben lesz! 25hetesen pláne arra gondolj h benn van,mozog,jelez neked,ha eddig nőtt szépen,igen nagy a valószínűsége h minden rendben lesz egész végig.Muszáj a jóra gondolnod,játszadozz a gondolattal milyen lesz ha kibújik,milyenek lesznek a napjaitok vele,mesélj sokat róla a másik két gyerekednek,Várjátok őt! az ő izgalmuk átragad majd rád is,hisz őnekik evidens h ez a baba kibújik majd és minden rendben lesz. És ne olvass rémsztorikat!minden rendben lesz!
2012. júl. 22. 11:25
 2/11 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%

nekem bevalt,hogy beszeltem hozza,a 32.hetig azt mondogattam Neki hogy legyen ugyes es meg birjon ki bent x hetet/napot,32. hettol dicsergettem milyen ugyes,es megbeszeltem vele eppen milyen szerve fejlodik es jo lenne kivarni amig eleg eros lesz. 36. hettol mondtam johet,varjuk nagyon!

ne ertsetek felre ez nem valami olyan orulet,hogy azt hittem erti amit mondok neki,inkabb magamat nyugtattam igy,es amikor a hangomra reagalva rugkapalt,elhitettem magammal hogy eppen azt akarja tudtomra adni,hogy ok anya,benne vagyok. nekem igy volt konnyebb a sok atpanikolt ejszakat kovetoen. 37. het utolso napjan ugy dontott megunta hallgatni a sok hulyesegemet,es kibujt:-) boldog,egeszseges,tunderi kisfiu. Remelem sikerul tuljutnod a nehezsegeken.

2012. júl. 22. 12:17
 3/11 A kérdező kommentje:

ó, olvasni nem olvasok semmi ilyet, de az a baj, hogy akaratlanul is belefutok. Pedig amit elkezdek olvasni annak semmi köze a témához, aztán mégis. Ráadásul az ismerősi körömben is több tragédia történt mostanság, így nagyon nehéz. Itt a gyakorin sem olvasom el ezeket, inkább átugrom.

A baj, hogy nagyon keveset mozog - a kisebbik fiam is ilyen volt, szinte sosem mocorgott, a védőnő hallgatott 2 naponta szívhangot - most van szívhanghallgatóm, naponta ráhallgatok, attól kicsit megnyugszom. Nem értem miért vagyok ilyen, anno nem voltam.

Lehet az is közre játszik, hogy mióta az eszemet tudom szerettem volna egy kislányt. Már van 2 fiam, most viszont kislányt várok és annyira hihetetlen még mindig a számomra, hogy életem egyik legnagyobb álma valóra válik, hogy talán ezért vagyok sokkal idegesebb.

2012. júl. 22. 13:24
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem a dokim adott egy jó tanácsot amikor 16 hetes terhesen elkezdtem sorolni, hogy ezt olvastam a neten..meg azt olvastam. Azt mondta ha lehet olyan messziről kerüljem el az internetet amennyire csak lehet...mert végig fogom görcsölni a terhességemet. Ne aggódj, minden rendben lesz veletek...és ha egy mód van, tényleg próbáld nem elolvasni a rémtörténeteket. Gondolj arra, hogy egy édes kislánya fejlődik a pocidban, akinek egy nyugodt anyukára van szüksége:)Persze nekem is voltak hullámvölgyek, én is paráztam 1-2 dologtól, de nem engedtem, hogy eluralkodjon rajtam a félelem.

Boldog babavárást:)

2012. júl. 22. 20:50
 5/11 A kérdező kommentje:
Az a fő baj, hogy én nem is olvasok ilyeneket a neten, ezek valós történetek a környezetemben. :( A net nem érdekel, mert ott az ember mindig több rosszat olvas mint jót. Tehát ezzel nem tudom ezt kivédeni, mert nem is csinálom. A személyes élmények ragadtak meg ennyire bennem. :(
2012. júl. 23. 07:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem pánik ellen a zeneterápia vált be. Nagyon foglalkoztat a zenével való gyógyítás,és egy kicsit belemerültem a témába. Ez egy nagyon jó stresszoldó zene. Itt a link hallgasd meg. És szerintem a képek is nagyon szépek. http://www.youtube.com/watch?v=QvdJSVmi404
2012. júl. 23. 11:25
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem! :)
2012. júl. 23. 12:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Egy darabig egész jól elvoltam, de most újra rajtam van a pánik és ez borzasztó. Ha akarom ha nem egyfolytában rossz dolgokba futok a neten teljesen keresetlenül. Már szinte szt hiszem, hogy üldöznek ezek a dolgok és teljesen meg vagyok ijedve, hogy valami baj lesz.

Már a 34. hétben vagyok.

2012. szept. 21. 16:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia. Ha a 34-ik hétben vagy már akkor tényleg felesleges idegeskedned. Ha már meg is születne sem lenne semmi baj. Persze maradjon még bent pár hétig! :) de már annyira közel vagy a célhoz és tudod ha te idegeskedsz,aggódsz...azt a baba is rosszul viseli. Hidd el nekem is voltak nehéz napjaim,heteim(3terhességem volt) és mégis most fogok elöszőr szülni..nekem sem volt könnyü,de a lányom miatt elűztem minden rosszat! Most vasárnapra vagyok kiírva:)

csak nyugodj meg,eddig nem volt baj,ezután sem lesz. Boldog babavárást!

2012. szept. 21. 17:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem is a megszületéssel van a baj, sőt, már ott tartok, hogy csak születne meg 3 hét múlva! Csak a mai napon 3 cikkbe futottam, ami magzatelhalás volt, pedig tök átlagos cikknek indult, ezeket pedig direkt kerülöm. Persze mindegyikben a 34-35-36. héten volt a baj. Azóta teljesen depis vagyok, pánikolok folyamatosan. Pedig tényleg nem keresem ezeket a cikkeket, de valahogy mindig belefutok. :(
2012. szept. 21. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!