Mire véljem ezt a kenet eredményt?
Megjegyzés, hüvelykenet: Laphámsejtek
-gonorh.: -
-tricho.: -
-soor.: Pozitív?
-tisztasági fok: I.-IV.?
-flóra: sok, kevés normál baktérium?
Mik ezek a kérdőjelek és a "sok, kevés"? Eddig teljesen jól tudtam értelmezni az eredményeket, de most ez... Orvoshoz 3 hét múlva megyek, amikor levette a kenetet, azt mondta, hogy ha esetleg a gomba + (bár semmi tünetem sincs), akkor használjak Canestent. Ez most +, de miért van ott kérdőjel?
Elnézést, ha sok hülyeséget kérdeztem, de most kicsit tanácstalan vagyok.
Használd a gomba elleni kúpot, és utána közvetlenül használd el a Lactofeel hüvelygélt ami nagyon jól visszaállítja a normál flórádat.
Nekem ez az egy gél segített, már rengeteget kipróbáltam. Nekem sajnos a bakteriális fertőzéssel gyűlt meg a bajom.
Igen, a soor pozitív, az gomba jelenlétére utal. A flóránál az azt jelenti, hogy a hasznos baktériumok, amik a hüvelyflórát képezik, alacsonyabb mértékben vannak jelen, de sok bakt. található egyébként.
Tisztasági fok a hüvelyváladék kenetvizsgálat értékelésénél:
I. tisztasági fok: Döderlein flóra van, fehérvérsejt nincs.
II. tisztasági fok: Döderlein flóra van, kevés fehérvérsejt, és vegyes baktérium flóra van.
III. tisztasági fok: Döderlein flóra nincs, sok fehérvérsejt, és vegyes baktérium flóra van.
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap délután végül sikerült bejutnom egy másik dokihoz, aki kiderítette, hogy egy kis gond volt a kenetemmel (valahogy szennyeződött) és az eredmény ellentmondásos és értéklhetetlen volt, ezért voltak a kérdőjelek... A vizsgálatot meg kell ismételni. A doki azt mndta, feleslegesen ne használjak semmit.
Már csak azt nem értem, miért nem voltak képesek ezt egyértelműen ráírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!